Verslag 10/8 2008 Beker van West-Vlaanderen

1ste Elftal
KRC De Panne – KVC Ardooie
Eindstand: 4-2 ( strafschoppen 3-4)

KRC, zonder de gekwetsten Tim Coutereel, Frederik Lecointre, Steve Thieren en afwezige Steve Hommez, begon sterk aan de partij en deed 3de provincialer Ardooie meteen naar adem happen. In de 5de minuut passeerde Ruben Hoorne op de linkerflank zijn mannetje, gaf een scherpe voorzet, maar Steven Vandenberghe kwam net te laat aan de eerste paal om de bal te kunnen binnentikken.  In de 10’ was het wel raak voor KRC. Na een mooie 1-2 met Jurgen Schoolaert, stormde Steven Vandenberghe de rechterflank af, hij gaf een lage voorzet voor doel die door Gilles Veranneman werd binnen getrapt. KRC 1-0 voor, zeker niet onverdiend. Maar al in de 15’ kon Ardooie terug gelijkmaken. Keeper Miguel Decraemer glipte onder een mooie voorzet vanaf de linkerflank, en aan de tweede paal kon de Ardooise spits binnenkoppen. Ardooie, dat in de 24ste minuut haar vaste keeper verloor wegens blessure, kwam na het doelpunt terug in de match.  Toch waren de beste kansen voor onze Ratjes. In de 35ste minuut werd Christophe Christiaens neergehaald in de 16, terechte penalty dus voor De Panne. Steven Vandenberghe hield het hoofd koel en bracht KRC op een 2-1 voorsprong.  KRC had voor de rust nog enkele kleine kansjes, maar de ruststand bleef 2-1.

Meteen na de koffiepauze kreeg De Panne een reuzenkans. Jurgen Schoolaert kwam na een individuele actie alleen voor de doelman, maar de bezoekende keeper  kon de bal met een schitterende safe uit zijn doel houden.  In de 54’ kon een bezoeker door de KRC-defensie glippen, hij legde mooi af voor zijn medespits en die kon de 2-2 binnen leggen. De Panne was een 10-tal minuutjes aangeslagen door de tegengoal, en Ardooie kreeg enkele goede kansen, de beste werd heel knap door keeper Miguel gered. In de 73’ werd Jurgen Schoolaert mooi vrijgespeeld voor het doel van Ardooie, maar hij werd neergehaald in de rechthoek. Penalty dus voor De Panne, ditmaal omgezet door Philippe Mahieux, 3-2.  KRC terug baas, en een ijzersterk spelende Jurgen Schoolaert kreeg in korte tijd 3 mooie kansen, maar hij trapte ze alle drie net naast. In de 83ste minuut trapte Tommy Vandaele een vrije trap op de kruising en spits Joeri Debruyne, net terug van reis, kon in de rebound de 4-2 binnentikken.
3 minuten later leverde Jurgen Schoolaert een voorzet op maat voor Joeri Debruyne, maar die kon met een krachtige volley de keeper niet verrassen.  De stand bleef op 4-2, een verdiende overwinning voor KRC, dat op 10 minuutjes in de tweede helft na, de hele match baas was.
Deze 2de overwinning in de bekerrondes betekent dat er nog een kans is om zich te plaatsen voor de volgende ronde mits winst op het veld van Eendracht Brugge. Toch blijft de prioriteit gaan naar de competitie en wordt er rustig verder gewerkt naar de competitiestart toe.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Dries Decorte, Kevin Soutaer, Angelo Storm (58’ Pierig Leloet), Tommy Vandaele, Jurgen Schoolaert, Ruben Hoorne, Alex Leloet( 70’Andy Schoolaert), Steven Vandenberghe (45’ Philippe Mahieux), Christophe Christiaens, Gilles Veranneman (58’ Joeri Debruyne)