1ste jaars duiveltjes Reeks A
SV Bredene- KRC De Panne
Eindstand: 5-7

Op deze mooie, zonnige zaterdagmorgen moesten we al vroeg uit de veren om de verre verplaatsing naar Bredene te maken. Iedereen op tijd op post en meer dan voldoende auto’s om iedereen ter plekke te krijgen. Fijn zo.
Tijdens de opwarming bleek nogmaals dat onze 1e jaars A-ploeg echte speelvogels zijn: een beetje duwen en trekken, door elkaar lopen, … niet echt geconcentreerd dus. Zoals zo vaak, zijn de eerste minuten van een wedstrijd dan ook niet geweldig (klein of groot maakt niet uit !!!) want na 7 min stonden we al 2-0 in het krijt. Dan begonnen onze jongens aan een sterke remonte: 3 doelpunten op rij (Yann en 2x Sacha) brachten ons voor de eerste keer op voorsprong. Na opnieuw 2 tegendoelpunten, schoot Yann helemaal wakker en schoot er nog eens 2 in zodat we met een 4-5 voorsprong de rust ingingen.
De tweede helft was minder doelpuntenrijk maar was o zo spannend. Bredene kwam in de 31’ nog eventjes terug maar met een goal van Wout en een ver afstandsschot van Sacha kwamen we na 40’ definitief op voorsprong. Met nog meerdere kansen langs beide zijde bleef de spanning duren tot het laatste fluitsignaal. Opgelucht en superblij bedankten de spelers de meegekomen supporters met een sierlijke glijpartij.
Volgende week ontvangen we KVV Oostduinkerke. Trainer Steven is alleszins gebrand op een puike prestatie en de spelers zullen weer hun beste beentje voorzetten. Tot dan.

Speelden voor KRC A: Maxime Vanbleuy, Joram Steen, Wout (1) en Lander Vanbesien, Seppe Joossens, Sacha Moors (3), Mathias Wullepit en Yann Verfaillie (3)

1ste jaars duiveltjes Reeks B
SV Bredene - KRC De Panne
Eindstand: 1-13

De verplaatsing naar Bredene was één van de vele relatief verre verplaatsingen voor onze jongste duiveltjesploegen. Met de reisroute op GPS kan er echter moeilijk iets fout gaan en we waren dan ook ruim op tijd aanwezig. Zo vroeg zelfs dat de aftrap werd gegeven om 10.00 uur in plaats van 10.30. Direct na de aftrap werd druk gezet door Bredene en moest onze keeper Joe enkele keren heel attent reageren om niet op achterstand te komen.
Dat was echter het sein om met zijn allen terug te vechten en we konden het gevaar keren en zelfs ombuigen in het openingsdoelpunt. Eens op voorsprong blijken onze jongste spelertjes de smaak te pakken te hebben en gaan ze telkens door op kracht en druk waardoor aan de rust de cijfers 0-7 op het scorebord stonden.
Begin van de tweede helft opnieuw even die startdruk van Bredene en het werd zelfs 1-7.
Dit was blijkbaar niet naar de goesting van onze kleinste Ratjes en de aanval werd opnieuw ingezet. Stilaan ging de veerkracht van KSV Bredene verloren en een bepaald ogenblik kreeg hun keeper het zelfs eventjes op zijn heupen van koleire. De thuisploeg kon naar het einde toe helemaal niet meer terugvechten en zo werden de eindcijfers makkelijk vastgelegd op 1-13 in ons voordeel. Met deze mooie overwinning krijgt trainer Jean de symbolische titel van ‘Trainer van de week’.
Maar dergelijke overwinning kan in feite enkel door gezamenlijke inzet van de ganse KRC-ploeg, maar we moeten wel realistisch blijven en inzien dat deze cijfers niet elke week zullen kunnen. Wat ook heel positief was, is het feit dat we met beide ploegen normaal samen naar dezelfde bestemming reizen en hiervoor zaterdag konden beschikken over 8 auto's om alle aanwezigen te vervoeren.
De trainers vragen daarom graag alle ouders om de inspanning die zij hiervoor doen ook vol te houden, specifiek tijdens de winterperiode en bij slecht weer. Alvast bedankt hiervoor.

Speelden voor KRC: Joe Claerebout, Sander Dekien, Casper Van Huele, Mohammad Sedaghatmia, Zaïn Burney, Shayaan Tahir, Miel Houdebine

2de  jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne- Davo Westende
Eindstand: 10-4

Al weer een dikke proficiat aan trainer Bjorn Deleest met een mooie 10-4 overwinning tegen een  goed meevoetballende tegenstander uit Westende. Westende startte sterk en scoorde kort na de aftrap rees de openingstreffer. 11’ trapte Thibault de gelijkmaker binnen. 13’ 2-1 terug doelpunt van Thibault op pas van zus Kelly, dadelijk erop scoort Kelly de 3-1. Even later trappen de bezoekers nog tegen de paal, zodat de ruststand 3-1 blijft.

29’ 4-1 als Niek, de kleinste van de ploeg kan scoren. Onze Ratjes liepen vervolgens rustig uit tot 7-1, totdat de bezoekers konden milderen tot 7-3. Thibault scoorde de 8-3, Kelly de 9-3. Westende scoorde nog de 9-4 en net voor affluiten stond de 10-4 eindstand op het bord. Een mooie start van onze 2de jaars duiveltjes met een 12 op15 met telkens een grote opkomst van de ouders die hun duiveltjes komen steunen. Zo moet het!!!!
 Speelden voor KRC: Ben Dewinter, Rimski Rottiers, Kelly Cagnard, Thibault Cagnard, Arne Van Huele, Jari Coopman, Ian Vieren, Amelie Vanbleuy, Nick Callewaert.

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
KVV Coxyde – KVK Avelgem
Eindstand: 2-4

In zomerse omstandigheden speelden beide ploegen een schitterende wedstrijd, waarin een gelijkspel eigenlijk een juiste weergave zou zijn geweest van de wedstrijd, gaf zelfs de bezoekende coach na de wedstrijd toe.
2 goed voetballende ploegen die er voluit voor gingen, brachten mooi voetbal met in de 6’ het eerste gevaar bij een mooi gegeven corner van Lukas mooi gepakt door de bezoekende doelman. 9’ 1ste schot op doel van de bezoekers, doelvrouw Yosra staat paraat. 13’ komt Remko alleen voor de doelman maar hij kan net niet goed genoeg bij de bal om af te werken.14’ na corner van Lukas schiet een sterk spelende kapitein James Bigot over. 15’ een schot van Joost op de doelman na doorsteekpas van Remko. 17’ staat het ongelukkig 0-1, een terugspeelbal wordt slordig weggetrapt in de voeten van een tegenspeler die alleen voor doel kan afwerken. Even later bijna 0-2 maar Yosra brengt nog redding. Even later wordt komt Maxime Prosec alleen voor doel, maar door een slechte controle springt de bal te ver van zijn voet en kan de bezoekende doelman de bal pakken. 20’ toch 0-2, niet kort genoeg verdedigen op een aanvaller die de bal zonder veel moeite kan binnen tikken. 22’ staat het 1-2 als Remko kan afwerken na een mooie voorzet van Maxime Prosec.25’ vrije trap van op links, Remko kan koppen maar naast. 28’ terug een heet standje voor het bezoekende doel, na een mooie combinatie Dante-Joost-Remko besluit Remko op het dak van het doel, dadelijk erop gevolgd door een schot van James op de doelman op voorzet van Maxim Steenkiste. Koude douche net voor rust, terug slap verdedigen waardoor een aanvaller gewoon kan doorlopen en gemakkelijk de uit doel gekomen Yosra kan verslaan. Ruststand 1-3.
Onze U12’s komen erg gemotiveerd uit de kleedkamer en zetten Avelgem bijna gans de 2de helft onder druk. 32’ verschillende pogingen op doel na elkaar maar de bal wil er niet in.37’ schot van Dante op links naar doel maar net naast. 41’ staat het 2-3 als Maxime Prosec een goed gegeven corner van Lukas kan binnenkoppen. Eventjes later 1ste gevaar van Avelgem, maar Yosra kan de bal gelukkig in 2 tijden pakken. 45’ terug een belegering voor het Avelgem-doel maar terug wil de bal er niet in. 50’ wordt nog een aanvaller extra vooraan geplaatst, wordt constant op de helft van Avelgem gespeeld maar grote kansen levert dit niet meer op tegen een goed gesloten spelend Avelgem. Het is integendeel Avelgem dat in de 59’ de eindstand op 2-4 kan brengen als na een corner een schot afwijkt op Mundi en binnengaat.
Een spijtige nederlaag na een sterke wedstrijd van onze U12’s, een beetje te wijten aan ietwat slap verdedigen in de 1ste helft.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Lander Lagrou, Jarvid Gruwé, Maxim Butaye, Ward Dochy, Lucas Decorte, James Bigot, Dante Blanckaert, Joost Sockeel, Remko Germonpré(1), Dialungana Mundi, Prosec Maxime(1), Steenkiste Maxim.

Gewestelijke miniemen
KVV Coxyde – SK Snaaskerke
Eindstand: 1-1

Met Snaaskerke, een ploeg met veel gestalte, hadden onze jongens een te duchten tegenstander. In de 1ste helft zetten de bezoekers onze miniemen onder druk, maar onze verdediging hield stand. Na 17’ een ongevaarlijke trap op doel van Snaaskerke en de bal glipt door de benen van doelman Arthur,0-1. Onze jongens licht aangeslagen, vochten zich echter terug in de wedstrijd en na een afgeblokt schot van Han en een trap op doel van Matt nam Kjell in de 26’ de bal in één keer op zijn slof en verdween de bal onhoudbaar in het doel, een werelddoelpunt! Ruststand:1-1. Na de pauze namen de bezoekers opnieuw het initiatief, maar een goed georganiseerde verdediging boog maar barstte niet, naar het einde van de wedstrijd toe konden onze jongens zelfs nog enkele keren gevaarlijk counteren, maar dat leverde niets op, eindstand1-1.
Een gelijkspel dat onze jongens meer dan verdienen op basis van hun inzet en karakter!!!

Speelden voor onze gewestelijke miniemen: Lowagie Arthur, Locqueneux Ian, Eerebout Shaun, Dewinter Han, Verfaillie Matt, Tallieu Kenneth, Coopman Joachim, Deblonde Tom, Vanhove Zeppe, Scheinok Thomas, Speeckaert Jerome en Wullepit Kjell.

Provinciale knapen U14
Eindstand: 5-1

Vandaag kregen we een nieuwkomer in de reeks over de vloer, een ploeg die evenveel punten had als ons, het beloofde dus een interessante confrontatie te worden.De eerste twintig minuten waren voor de bezoekers met het meeste balbezit, met in de 10’ een mooie kans voor hen, een bal valt op de lat en Jordy kan de bal net voor de lijn wegkoppen, hier komen we goed weg. Na wat tactisch bijsturen van de trainer en wat meer duelkracht krijgt KVVC zijn eerste kans in de 24’ met een bal van Glenn die net naast gaat.De laatste 10 minuten voor de rust krijgen we wervelend voetbal te zien van de thuisploeg, met een sterke Glenn in een hoofdrol.In de 27’ kan Glenn de 1-0 scoren op pas van Dwight die de bal mooi in de loop steekt van Glenn.In de 30’ worden de rollen omgekeerd, Glenn lanceert Dwight in de diepte en de 2-0 staat op het scorebord. Maar het is nog niet gedaan, als Glenn een mooie collectieve aanval kan afronden en de 3-0 kan scoren.Op slag van rust kan Dwight de 4-0 scoren op voorzet van Laurent van op links, meteen de ruststand.In een overbodige tweede helft kan Avelgem nog de eerredder scoren in de 10’ (4-1).Maar KVVC scoort ook nog in de tweede helft, wanneer Jensi de bal in één tijd op de slof neemt na mooie aanval opgezet via Pepijn en Laurent, meteen de eerste dit seizoen voor een sterk ingevallen Jensi.In de tweede helft geeft de trainer iedereen de nodige speelminuten, zodat ook de bankzitters hun steentje kunnen bijdragen aan deze pracht overwinning. Proficiat U14, hopelijk zien we volgende week dezelfde inzet voor de moeilijke verplaatsing naar Harelbeke.

Speelden voor KVVC / KRC: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Devaere Guillaume – Daems Glenn – Pysson Laurent – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Waeyenberg Bryan – Vandebotermet Pepijn – Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Van Herck Jonas – Kalissa Arnauld – Tourlousse Arthur.

Eindstand: 2-2

Onze ongeslagen reserven stonden voor een zware verplaatsing voor de derby tegen Adinkerke. Juist met 11 spelers, door enkele kwetsuren en vakantiegangers en David Bartholomeus die niet opdaagde, bleek scheidsrechter Marc Coopman ook niet te zijn opgedaagd. Rudy Spinnewyn van Adinkerke nam dan maar de opdracht op zich.
10’ eerste opwinding als de scheids de thuisploeg een onterechte strafschop toekent voor handspel, gerechtigheid geschiedt echter want doelman Miguel kan de strafschop stoppen.22’ staat het 0-1 als Peter kan binnentikken na een lange bal van Andy Schoolaert. KRC gaat door en in de 27’ staat het 0-2 als Dimi een afgeweken poging van Jerre kan binnentikken. 34’ moest het eigenlijk 0-3 staan als Dimi alleen voor doel de paal treft. Ondertussen staat KRC maar met 10 man meer omdat Gilles Veranneman uitvalt met een hoofdkwetsuur die in het ziekenhuis moest gehecht worden. Spoedig herstel Gilles!!! WSA begint te profiteren van zijn meerderheid en doelman Miguel kan net voor rust verhinderen dat het 1-2 wordt. Ruststand 0-2, maar het belooft een zware 2de helft te worden. En inderdaad, KRC wordt achteruit gedrongen mede door enkele frisse ingevallen bijzondere reserven bij de thuisploeg. Doelman Miguel speelt echter een erg sterke wedstrijd en kan verschillende malen mooi redding brengen. Toch moet hij zich in de 64’ gewonnen geven en wordt het 1-2. Even later een poging van WSA die net naast gaat, maar even later staat het toch 2-2. Miguel moet nog enkele keren gepast tussenkomen, maar uiteindelijk neemt de druk van de thuisploeg af en zijn het onze reserven die nog enkele kansen creëren, waarbij Tom nog eens alleen voor doel komt maar net niet kan afronden. Wedstrijd wordt afgesloten op een billijke 2-2 eindstand, het eerste puntenverlies voor onze reserven. Toch een mooie prestatie na een meer dan verdienstelijke wedstrijd met onze  fel verzwakte reservenploeg en 1uur met 10 man.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere, Jan Verweirder, Martin Winnock, Andy Schoolaert, Steven Vandenberghe, Jeremy Carrein, Tom Tourney, Gilles Veranneman, Peter Debuck(1), Dimitry Delsael(1).

KRC De Panne – SK Snaaskerke
Eindstand: 2-1

Beide ploegen begonnen de wedstrijd met veel inzet en vechtlust, en in de eerste minuten waren er enkele kansjes voor beide ploegen. In de 4’ ging ouderdomsdeken Ronny Dewinter centraal in de verdediging onder de bal door, waardoor een speler van Snaaskerke alleen voor de doelman kwam. Gelukkig was Frederik Lecointre nog net snel genoeg om de Snaaskerkse spits het scoren te verhinderen. Onze Ratjes reageerden meteen, Jeffrey Schoolaert zette een bal voor van op rechts, jammer genoeg stond er niemand aan de tweede paal om de bal simpel binnen te tikken. In de rebound kopte Christophe Christiaens de bal net naast het doel. KRC was in de eerste helft de betere ploeg, maar het kwam niet tot veel uitgesproken doelkansen. In de 24’ probeerde Ruben Hoorne de doelman van Snaaskerke met een drop shot te verrassen, maar de keeper kon rustig de bal vangen. In de 38’ probeerde Joeri Debruyne het eens van ver met een laag shot dat de keeper bijna verraste, maar die kan de bal nog net naast het doel tikken. Net voor de rust kreeg Snaaskerke een reuzenkans, een corner ging over alle Panse hoofden heen, en een speler van Snaaskerke trapte de bal onbegrijpelijk over het lege doel. Gelukkig voor KRC, want een achterstand zou op basis van het spel in de eerste helft totaal onverdiend geweest zijn. Ruststand 0-0.
Onze Ratjes  hadden het de eerste minuten na de rust wat moeilijk om terug tot hun betere spel te komen, en daar profiteerde Snaaskerke optimaal van. Frederik kon een bal achteraan niet goed wegwerken, een speler van Snaaskerke gaat ermee aan de haal en geeft net op tijd af aan  zijn medespits die de 0-1 binnentikt. Even later kwam er nog een schot van Snaaskerke na een rommelige situatie voor doel, maar Frederik Lecointre kon de bal van de lijn halen. Onze Ratjes lieten het hoofd na de achterstand niet hangen, en trokken in de aanval. In de 53ste minuut bereikte een corner van Jeffrey Schoolaert Alex Leloet aan de tweede paal, die zijn eerste doelpunt voor KRC kon binnenleggen (1-1). In de 63ste minuut was er opnieuw een corner van Jeffrey, en aan de tweede paal vond hij opnieuw Alex, die de bal knap binnenkopte. 2-1, gezien het spelbeeld zeker niet onverdiend. Jeffrey Schoolaert plaatste de bal in de 70’ nog eens mooi voor doel bij een vrije trap, Joeri Debruyne kwam voor zijn man en kopte de bal net naast. Christophe Christiaens kreeg in de 74’  nog een mooie kans, maar zijn kopbal ging net over het doel. De net ingevallen Dries Decorte viel in de 76’ nog uit met een gekloven wenkbrauw na een duel. Joeri Debruyne stormde in de 80’ op de keeper af na een dieptepas van Alex Leloet, maar de Snaaskerkse keeper was net nog snel genoeg bij de bal. Snaaskerke zette nog een slotoffensief in, maar kon geen echte kansen afdwingen. In de laatste minuten kwam de keeper zelfs mee naar voor, en toen onze verdedigers de bal naar voren trapten waren plots Ruben Hoorne en Joeri Debruyne helemaal alleen op de Snaaskerkse helft. Jammer genoeg floot scheidsrechter Provoost Daniel de fase af wegens onterecht buitenspel, beide spelers waren namelijk nog op hun eigen helft toen de bal vertrok. De stand bleef 2-1, een verdiende overwinning voor onze Ratjes, die na de 0-1 een over mijn lijk mentaliteit toonden waarmee ze nog ver kunnen komen.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Ronny Dewinter, Pierig Leloet, Frederik Lecointre ( (62’ Dries Decorte (76’ Kevin Soutaer)), Ruben Hoorne, Jurgen Schoolaert, Alex Leloet(2), Jeffrey Schoolaert, Christophe Christiaens (84’ Andy Schoolaert) en Joeri Debruyne.
Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.
Er was geel voor Christophe Christiaens na het wegtrappen van een bal.