Verslag 17-18/01 2009

Dit WE was er in de provincie West-Vlaanderen een algemene afgelasting voor de wedstrijden jeugd en reserven
Van de jeugdploegen traden enkel onze 1ste jaars duiveltjes A en onze 2de jaars duiveltjes aan in het indoortoernooi van VG Oostende.

Onze U12 dienden op woensdag 14/1 een vooruitgeschoven wedstrijd te spelen op het veld van Oostkamp. Vertrek met de bus om 16uur15, maar hopeloos vast in de file op de autosnelweg door een gekantelde vrachtwagen. Resultaat terug thuis om 22uur30 na meer dan 5 uur stilgestaan te hebben in de file. Nooit op het veld van Oostkamp geraakt, waar de scheidsrechter om 18uur de wedstrijd afgelast had wegens te veel water op het veld.

Indoortoernooi VG Oostende 18 januari 2009, 1ste jaars duiveltjes A

Op deze regenachtige zondagvoormiddag trokken we met onze 1e jaars duiveltjes richting Oostende voor hun eerste indoortoernooi. Het werd een zeer leuke ervaring voor spelers, trainers en supporters.
De eerste wedstrijd (2x10’) speelden we tegen VG Oostende B. Op het kleine veldje speelden we 5 tegen 5 zonder doelman. Het was eventjes zoeken in deze voor onze ratjes ongebruikelijke omgeving. VGO was blijkbaar beter geacclimatiseerd en scoorde het eerste doelpunt. Opgeven kennen onze jongens niet en dus schakelden ze een versnelling hoger: Sacha scoorde nog voor de rust de gelijkmaker. Na de rust bracht Wout enkele mooie reddingen en kon Sacha ons op voorsprong brengen. Dit gaven onze jongste duiveltjes niet meer uit handen en de eerste overwinning was een feit.

Na een half uurtje rust, wachtte het grote KV Oostende, op voorhand ingeschat als een veel te sterke tegenstrever. Onze jongens hielden echter zeer goed stand en kregen zelfs enkele mooie kansen. Bij de rust stond het nog steeds 0-0. Vroeg in de 2e helft kreeg KVO toch een bal in de netten. Dankzij goed verdedigend werk van Seppe en Wout bleef het een tijdje 1-0. Vlak voor het einde namen we een beetje meer risico’s: Wout verliet zijn verdedigende positie wat vaker om proberen te scoren. Zo kreeg KVO meer vrije ruimte en konden ze nog een tweede keer scoren. Verloren maar toch goed verweerd tegen een sterkere tegenstrever.

Tussen onze 2 wedstrijden in hadden KVO en VGO 3-3 gelijk gespeeld waardoor we in onze reeks 2e eindigden: VGO 1 punt, KRC 3 punten en KVO 4 punten. We speelden dus voor plaatsen 3 en 4 tegen de “Bal Bal School”.
Iedereen was zeer gemotiveerd om nog een laatste keer zijn beste voetje voor te zetten. We kregen 3 open doelkansen maar telkens redde de “keeper”. Op slag van rust kreeg Sacha de bal toch tegen de netten na goed opzitten op de “keeper”. Deze voorsprong verdedigden onze ratjes zeer goed en Wout verliet nog eens zijn verdedigende positie om de 2-0 te scoren. Een meer dan verdiende overwinning!
Met 2 overwinningen op 3 wedstrijdjes mogen we deze voormiddag dan ook als zeer geslaagd omschrijven: niet zozeer voor het resultaat maar vooral voor de geweldige inzet van alle spelers. Proficiat aan alle spelertjes met de getoonde “juiste spirit” en de daardoor veroverde 3e plaats!!!

Speelden vandaag voor KRC: Seppe Joossens, Wout (1) en Lander Vanbesien, Mathias Wullepit, Sacha Moors (3), Jari Descan en Yann Verfaillie.

VK Zerkegem -KRC De Panne
Eindstand: 2-1 (1-0)

De eerste officiële competitiewedstrijd van 2009 beloofde een zware dobber te worden voor onze fel gehandicapt 1ste elftal, dat zonder grote verwachtingen op bezoek trok naar het 3de geklasseerde en titelkandidaat VK Zerkegem.
Het ontbreken van de geel geschorste topschutter Joeri Debruyne, roodgeschorste Steve Hommez, zieke Dries Decorte en uit ongenoegen afgehaakte Christophe Christiaens zorgeden voor een aangepast elftal. Positief punt was het heroptredend in de spits van Philippe Mahieux, na maanden van blessureleed eindelijk terug fit.
De wedstrijd startte erg gezapig met pas in de 13’ het eerste doelgevaar voor de thuisploeg met een bal die achteraan niet kan weggewerkt worden en uiteindelijk naast getrapt wordt. Even voordien was Dimi Delsael onterecht teruggefloten voor buitenspel als de weg naar doel open lag. 17’ 2de schotje op doel van de thuisploeg maar ook naast. 19’ eerste KRC-gevaar met een schot uit de 2de lijn van Ruben dat voorlangs gaat. 20’ moet een goed in de match zittende Tommy Vandaele  reeds vervangen worden na een geniepige kniestoot in de rug. 21’ voorzet op rechts van de thuisploeg, gevolg door een schot dat over gaat. 29’ harde knal van een goed spelende Jurgen Schoolaert net buiten de 16, schot dat echter naast gaat.35’ terug even warm voor het KRC-doel waar de verdedigers de bal niet weg krijgen maar het schot uiteindelijk naast gaat. 40’ terug een knal van Jurgen Schoolaert maar ditmaal recht op de doelman. Iedereen had al vrede genomen met een billijke 0-0 russtand, totdat de thuisploeg in de 42 toch op 1-0 komt, hoekschop op links, bal gaat naar de andere zijde waar een volledig vrijstaande speler nog kan voorzetten en de bal nog binnengekopt wordt, niet in buitenspel doordat Jeffrey Schoolaert was blijven hangen aan de paal. Russtand 1-0.

Thuisploeg start sterk aan de 2de helft met dadelijk druk met reeds in de 47’ een hoekschop gevolgd door een hard schot mooi gepareerd door doelman Tim. 49’ een voorzet van op links door Ruben, Mahieux kan net niet bij de bal.53’ bal van de thuisploeg diep centraal, spits alleen voor doelman Tim die mooi de bal uit de voeten kan halen. 54’voorzet van Jeffrey op rechts, mooi binnengetikt door Philippe Mahieux tegen een roerloze thuisdoelman, 1-1. 63’ slecht uitgespeelde bal in de KRC-verdediging, bal breed maar doelman Tim is terug de redder in nood. 68’ wordt de onzekerheid in de KRC-verdediging zwaar afgestraft. 2 elkaar hinderende Ratjes zorgen ervoor dat een thuisspeler alleen voor Tim komt, Tim uitspeelt maar Tim raakt de speler nog en strafschop. Rood voor Tim en Ruben komt in doel. Strafschop omgezet via binnenkant paal en het staat 2-1. Laatste man Ronny Dewinter geraakt nog gekwetst en moet ook nog het veld verlaten. Daarna gebeurt er niet veel meer op het veld, KRC wil wel maar kan niet en de thuisploeg is ook best tevreden met de 2-1 voorsprong. Tot overmaat van ramp wordt interim-doelman Ruben Hoorne in de 87’ ook nog uitgesloten als hij ver uit zijn doel komt en een doorgebroken thuisspeler uit evenwicht brengt. Aan de stand verandert ter echter niets meer zodat de eindstand 2-1 wordt voor de thuisploeg na een verdienstelijke wedstrijd van onze oudste Ratten. Volgende week terug een zware opdracht met de thuiswedstrijd tegen nieuwe leider Zarren op het programma.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Ronny Dewinter(68’ Pierig Leloet), Tommy Vandaele(20’ Kevin Soutaer), Angelo Storm, Fredrik Lecointre, Ruben Hoorne, Alex Leloet, Jurgen Schoolaert, Jeffrey Schoolaert, Philippe Mahieux(1), Dimitri Delsael(62’ Peter Debuck)
Andy Schoolaert bleef op de bank.
Er was geel voor Angelo Storm(27’ haakfout), Jeffrey Schoolaert ( 31’ haakfout) en Frederik Lecointre(82’ protest)

Er was direct rood voor doelman Tim Coutereel(68’) en voor zijn vervanger Ruben Hoorne(87’), beiden voor het neerhalen van een doorgebroken speler.