1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne – KVV Coxyde
Eindstand:  8-12  ( 4-6)

Bij een prachtig voetbalweertje ontvingen we vandaag de duiveltjes van onze zusterclub uit Koksijde. We konden vandaag opnieuw beroep doen op Mathias die we een tijdje moesten missen. Fijn dat ie er weer was en hij had zeker niet alles verleerd….
Onder leiding van scheidsrechter Hans -waarvoor dank- schoot KRC uit de startblokken als een raket: opzet van KVVC, onderschepping door Wout en Sacha en Jari scoort de 1-0 in de allereerste minuut. Lander deed het uitstekend als doelman en deed enkele mooie reddingen tot hij zich na 5’ toch moest gewonnen geven en een tweede maal na 12’. Dankzij 2 goals van Wout kwamen we weer op voorsprong, waarna KVVC het heft weer in handen nam en 4 keer scoorde. Mathias milderde in de allerlaatste seconde van de 1e helft tot 4-6. De eerste en de laatste minuut leverden dus 2 doelpunten op.
We gingen op hetzelfde elan door want alweer in de 1e minuut na de pauze scoorde Mathias de aansluitingstreffer. Ook in de 2e helft ging de partij mooi op en neer met kansen en doelpunten aan beide zijden: van 5-6 over 6-8 naar 7-11 om te eindigen met 8-12 via doelpunten van Mathias 2x, Sacha en Seppe.
Ook in de strafschoppenreeks zagen we een sterk keepende Lander die de meeste penalties kon onschadelijk maken. Uitstekende prestatie van onze interim keeper !!!
Volgende week laatste wedstrijd in en tegen KV Oostende om 9u15. Noteer ook alvast in jullie agenda: 9 mei tornooi in Alveringem en op 16 mei ons eigen Ratjestornooi in De Panne.

Speelden vandaag voor KRC A: Lander en Wout Vanbesien (2), Joram Steen, Mathias Wullepit (3), Jari Descan (1), Seppe Joossens (1) en Sacha Moors (1)

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 7-3 (3-2)

Vandaag stonden onze jongste duiveltjes voor een derby tegen onze zusterclub Coxyde.
Met Mohammad die niet kwam opdagen, Storm viel gekwetst aan de bil uit en Joe die geen zin had om te keepen, wou kleine Jasper het doel verdedigen. KVVC maakte de eerste doelpunten, maar we konden snel gelijk maken. Jasper deed het fantastisch als keeper en deed prachtige reddingen die nodig waren. Miel stond in de plaats van Storm en deed dat perfect. KRC deed prachtige combinaties en elk Ratje was heel sterk bezig. Ruststand werd 3-2.
De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft, maar in de tweede helft waren onze Ratjes duidelijk sterker dan Coxyde. Uiteindelijk kwam Coxyde weer tot 3-3.
Casper Van Huele scoorde maar liefst 7 keer, dankzij de perfecte combinaties van de Ratjes.
In de laatste minuut van de wedstrijd deed kleine Jasper een prachtige redding met de voet, bal tegen de paal en de bal kwam terecht in zijn handen. Interim trainer Miguel was heel tevreden over het spel dat de Ratjes gebracht hebben. Proficiat aan alle spelers die zeker vandaag een dikke pluim hebben verdiend.

Speelden voor KRC De Panne: Jasper Dekien, Sander Dekien, Storm Degrieck, Miel Houdebine, Joe Claerebout en Casper Van Huele

2de  jaars duiveltjes Reeks B

Oefenwedstrijd
 KRC De Panne- KVV Coxyde
Eindstand:  1-1

Onze ratjes speelden een derde oefenmatch in voorbereiding voor het volgende seizoen bij de pré-miniemen, ditmaal tegen de buren uit Koksijde. Onze ratjes speelden goed voetbal en leerden weer bij dat ze hun positie op het veld meer moeten houden. Ze leerden ook dat het lastiger voetbal is door het grotere terrein met dus meer loop ruimte. De match zelf eindigde op een 1-1 gelijkspel. Onze jongens kwamen 1-0 voor en ze konden de voorsprong behouden tot de vermoeidheid kwam opdagen. Koksijde kon de gelijkmaker maken en zo werd het een juiste einduitslag. Onze ratjes zijn zeker klaar om volgend seizoen op pré-miniemen niveau te spelen, maar een beetje versterking zou zeker nog welkom zijn.
Speelden voor KRC: Dewinter Ben, Rottiers Rimski, Coopman Jari, Vanhuele Arne, Callewaert Nick, Cagnard Kelly en Cagnard Thibault.

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
Voor de manschappen van trainer Alain en ploegafgevaardigde Katrien zit het kampioenschap er reeds op en behaalden onze U12 een schitterende 2de plaats in het kampioenschap na verdiend kampioen Harelbeke

Gewestelijke miniemen
KVV Coxyde – VV Oostduinkerke
Eindstand 1-5 (1-0)

Onze jongens moesten vandaag aantreden tegen één van de sterkste ploegen uit de reeks, waar in de heenronde nog een pijnlijke 12-1 nederlaag geleden werd. Na het beginsignaal trok Oostduinkerke meteen in de aanval, maar een secure verdediging en een attente doelman Arthur verhinderden dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Onze miniemen konden echter een paar keer gevaarlijk counteren en op één van die tegenprikken zelfs de score openen. Hoekschop Han en binnengekopt door Ward. De bezoekers probeerden voor de rust nog de stand in evenwicht te brengen, maar onze miniemen verdedigden de voorsprong met hand en tand,ruststand 1-0. In de 2de helft hetzelfde spelbeeld, maar nu kon Oostduinkerke hun kansen wel verzilveren. Na de vroege gelijkmaker maakten de bezoekers nog 3 doelpunten in 15 dolle minuten. Onze miniemen probeerden nog een vuist te maken en kwamen wat meer druk zetten op de helft van de tegenstander,maar konden geen doelpuntje meer meepikken. In de laatste min. nog een tegenaanval en Oostduinkerke legde de eindscore vast met 1-5,een verdiende zege voor de bezoekers maar onze jongens speelden een beresterke wedstrijd en hadden een goaltje meer zeker verdiend!
Speelden voor KVVC-KRC: Brad Baelen,Han Dewinter,Dante Blanckaert,Kenneth Tallieu,Ian Locqueneux,Matt Verfaillie,Antoine Gilbert,James Bigot,Arthur Lowagie,Ward Dochy(1),Kjell Wullepit,Zeppe Vanhove en Jerome Speeckaert.

KSV Veurne - KVV Coxyde
Eindstand: 0-4 (0-0)
Op deze zonnige zaterdagnamiddag moesten onze miniemen op bezoek bij de buren uit Veurne. Het werd een spannende wedstrijd die verdiend gewonnen werd door onze jongens. In de 1ste helft verschillende kansen voor onze jongens, maar dame Fortuna was ons blijkbaar niet gunstig gezind met onder andere Arthur die een bal,na hoekschop,keihard op doel trapte maar via lat en paal verdween de bal naast het doel. Na de pauze trokken onze jongens opnieuw ten aanval en na enkele kansen kon Matt de score openen met een afstandschot,0-1. Even later kon James de score verdubbelen na een prachtige aanval waarbij alle spelers betrokken waren,0-2.De thuisploeg kreeg ook enkele kansen maar laatste man(vrouw) Yosra en doelman Brad hielden de nul op het bord. Daarna konden nogmaals Matt en ook Han scoren en legden zo de verdiende 0-4 zege vast!

Speelden voor KVVC-KRC: Brad Baelen,Han Dewinter(1),Dante Blanckaert,Kenneth Tallieu,Ian Locqueneux,Matt Verfaillie(2),Antoine Gilbert,James Bigot(1),Arthur Lowagie,Ward Dochy,Yosra Ben Hassen,Kjell Wullepit,Zeppe Vanhove en Tom Deblonde

Provinciale knapen U14
KSV Diksmuide - KVV Coxyde
Eindstand: 6-0 (4-0)

Het werd terug puzzelen vandaag voor de trainer vandaag wegens de afwezigheid van Thibault en Arthur(beiden gekwetst) om het Diksmuidse aanvalsgeweld te stoppen.Het werd een wedstrijd eenrichtingsvoetbal waarbij het in de 5’ reeds 1-0 werd toen Diego net niet voldoende bij een bal kon , op het kwartier kon Jensi nog een bal van de lijn redden , maar toen Diksmuide in 5 minuten tijd de score kon doen oplopen tot 4-0 was de wedstrijd gespeeld , meteen de ruststand .De tweede helft was overbodig, maar toch noteren we nog twee zaken, een mooi vrijschopdoelpunt(5-0) en in de laatste minuut een bal van Guillaume op de onderkant van de dwarsligger (onze enige doelkans).

Speelden voor U14: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Devaere Guillaume, Daems Glenn, Pysson Laurent, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Waeyenberg Bryan, Vandebotermet Pepijn, Debacker Dwight, Jonckheere Keanu, Van Herck Jonas, Kalisa Arnauld.

Uitslagen provinciale ploegen samenwerking KVVC-KRC:
U13- KSV Diksmuide 1-3
U15 – KSV Diksmuide 3-1
U16 – WSC Lauwe 2-5
KSV Diksmuide -U17 5-0
KSV Diksmuide - provinciale juniors 3-5

Onze reserven genoten van een vrije speeldag en konden zo nog een de batterijen opladen voor de beslissende kampioenschapwedstrijd van volgende week op het veld van Vladslo.

Door de 0-1 winst van Woumen op het veld van Leke, moet er op de laatste speeldag nog gewonnen worden om eindelijk kampioen te spelen.