Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
KVV Coxyde – KSV Diksmuide
Eindstand: 4-2 (0-2)

Onze U12’s, zonder de afwezige Lander Lagrou, wisten dat ze voor een moeilijke wedstrijd stonden tegen een fel gemotiveerde tegenstander die zich wilde herpakken na hun zware afstraffing van vorige week. Wedstrijd, gestart met windvoordeel,verliep aanvankelijk  gelijkopgaand met in de 5’ eerste gevaar bij een corner van Lukas die overgekopt wordt. 7’ vrije trap van Remko maar in handen van de doelman. 8’ staat het onverwacht 0-1, een bezoeker kan op rechts ongehinderd alleen doorgaan en gemakkelijk binnentrappen. Slap verdedigen bij onze jongens. In de 12’ komen onze U12 goed weg als een strafschop, na een duwfout van Maxim Butaye, door de bezoekers tegen de buitenkant paal getrapt wordt. 14’ trapt Dante op de keeper. 18’ grote flater van doelvrouw Yosra die de bal laat glippen en zo de bezoekers de 0-2 aanbiedt. 19’ vrije trap van James, maar gekopt op de doelman. 20’ corner voor de bezoekers, eindigend met een trap over doel. 24’ druk van onze mannen, 2 corners na elkaar, kopstoot van Maxim Prosec op de deklat en in de herneming mooi gepakt door de keeper. 28’ actie van Remko op links, die voorlangs besluit, een pasje opzij was hier veel beter geweest. 29’ nog een actie van Joost op links, maar keeper kan nog net in corner tikken. Ruststand 0-2, overdreven voor de bezoekers na een goede 1ste helft.
Wat peptalk in de rust en enkele positiewissels doen veel en onze U12’s spelen de bezoekers van het veld in de 2de helft. 31’ reeds een snelle tegenstoot na een corner, pas van Dante maar Remko kan net niet bij de bal. Uitgesteld maar niet verloren want 1’ later kan Remko met een mooie actie de aansluitingstreffer binnentikken. 34’ een poging van Lukas op rechts, keeper pakt in 2 keer. 35’ ingooi van Ward gevolgd door mooie combinatie met Lukas die alleen voor doel komt maar niet kan afwerken. 36’ corner Lukas naar kapitein James die met een harde knal de 2-2 op het bord zet. 37’ actie van Remko maar 3 tegenstanders zijn ietsje te veel. 40’ doorsteek van Dante naar Remko die net naast trapt. 44’ staat het 3-2 na een corner van Lukas, eerst een poging van Mundi en uiteindelijk binnengeknald door Remko. 49’ poging Dante, maar bal net naast. Daarna blijven onze U12’s rustig de wedstrijd controleren en komt doelvrouw Yosra nooit meer in actie in de 2de helft. En in de 57’ is het uiteindelijk Maxiem Steenkiste die de 4-2 eindstand op het bord zet, na een mooie persoonlijke actie door het midden van de bezoekende verdediging. Prachtige overwinning na een sterke collectieve prestatie en een mooie genietbare wedstrijd van onze U12’s die een schitterende reeks van 6 overwinningen op rij neerzetten en hiermee op een mooie 4de plaats staan in het klassement.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Mundi Dialonga, Butaye Maxim, Joost Sockeel, James Bigot(1), Maxiem Prosec, Ward Dochy, Lucas Decorte, Remko Germonpré(2), Dante Blanckaert, Maxiem Steenkiste(1).

Gewestelijke miniemen
KVV Coxyde – KSV Veurne
Eindstand: 1-0 ( 0-0)

In de derby tegen de boetelingen uit Veurne behaalden onze miniemen een nipte 1-0 overwinning. We zagen een wedstrijd met 2 gezichten,gedurende de 1ste helft was Veurne de betere ploeg en liepen onze jongens achter de feiten aan,slechte passing en onnodig balverlies leidde tot een 3-tal rijpe kansen voor de bezoekers maar gelukkig voor ons stond hun vizier niet scherp zodat de rust bereikt werd met een gevleide 0-0. Tijdens de pauze werden sommige spelers op hun taak gewezen en werden enkele positiewissels doorgevoerd. In de 2de helft kregen we dan ook een ander spelbeeld,nu was het de thuisploeg die de wet dicteerde. De flankspelers werden vlugger aangespeeld en dat resulteerde in enkele kansen. Toch duurde het tot in de 54’vooraleer het doelpunt viel,na een mooie opgezette aanval van op links, Antoine naar Tom,die stak de bal mooi diep en Han kon aangeboden kans mooi afwerken,1-0. De zege kwam niet meer in gevaar en zo eindigde deze wedstrijd op 1-0.

Speelden voor gewestelijke miniemen: Baelen Brad,Lowagie Arthur,Deblonde Tom,Locqueneux Ian,Speeckaert Jerome,Wullepit Kjell,Beelen Emiel,Dewinter Han(1),Vanhove Zeppe,Gilbert Antoine,Scheinok Thomas en Tallieu Kenneth.

Provinciale knapen U14
Eindstand: 1-1 ( 0-1)

Als afsluiter van de heenronde kregen onze U14’s de leiders uit Diksmuide op bezoek, meteen een serieuze waardemeter voor onze ploeg.Het waren de bezoekers die het best uit de startblokken schoten, onze jongens kregen geen voet aan de grond op het middenveld.Op de 20’ kreeg Diksmuide een grote kans maar de bal gaat net naast het doel buiten.In de 22’ wordt het dan toch 0-1 als de scheidsrechter niet fluit voor gevaarlijk spel van de bezoekers en de bezoekende spits alleen op doel mag gaan, waar Diego met een prima reflex de bal nog kan wegslaan, maar jammer genoeg in de loop van de Diksmuidse spits die de 0-1 kan scoren.Diksmuide eist verder het meeste balbezit op, maar toch gaan we rusten met een 0-1 achterstand.Tijdens de rust wordt er door de trainer tactisch wat bijgestuurd zodat we meer in het spel komen , wat in het begin van de tweede helft enkel tot meer balbezit leidt , maar gaande weg creëren we toch enkele kansjes via Dwight,Arthur en Thibault, maar toch is het Diksmuide die de beste kans krijgt in de 52’ met een bal op de lat .Koksijde begint nu nog meer Diksmuide weg te drukken en via een vrije trap voor handspel net buiten het strafschopgebied, krult Jordy de bal mooi over de muur in het doel (1-1), op dit moment zeker niet onverdiend.De kopjes gaan bij de bezoekers nu naar beneden en Koksijde probeert met een slotoffensief de overwinning te forceren , maar het blijft 1-1 , wat op zich een prachtig resultaat is na een spannende wedstrijd waarbij de supporters er steeds enthousiast bleven in geloven .

Speelden voor U14: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Devaere Guillaume, Daems Glenn, Pysson Laurent, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Waeyenberg Bryan, Vandebotermet Pepijn, Debacker Dwight, Rousseau Thibault, Jonckheere Keanu, Van Herck Jonas, Tourlousse Arthur, Kalisa Arnauld.

Eindstand: 4-2 ( 0-1)

Op een erg slecht liggend terrein, deden onze reserven een slechte zaak door te verliezen tegen één van de staartploegen uit de reeks, voor deze wedstrijd wel serieus versterkt. De aangeduide scheidsrechter was ook niet van de partij, zodat de thuistrainer als fluiter van dienst mocht aantreden, jammer genoeg niet altijd even neutraal. KRC zonder de licht gekwetste Sebastien Verfaillie en verhuizer Andy Schoolaert, startte erg slap en doelman Miguel moest reeds in de 2’ redding brengen om de openingstreffer te voorkomen. 15’ terug Keiem, speler alleen voor doel gebracht maar naast geplaatst. Pas in de 22’ 1ste kans voor KRC na eindelijk een mooie combinatie maar de keeper weert af in corner. 27’ 2de kans voor KRC, Jan op rechts vrijgespeeld maar zijn schot gaat naast. KRC komt beter in de wedstrijd, begint beetje bij beetje beter te combineren zodat het in de 35’ 0-1 staat, pas Peter naar Dimi die mooi van op links gekruist binnenknalt. Ruststand 0-1 na een slappe vertoning tegen een meer dan gemotiveerde tegenstander.

Terug slappe start in de 2de helft, 48’ bal centraal voor, Miguel grabbelt naast de bal en tussen een kluwen van spelers wordt de gelijkmaker genet.55’ komt Gilles alleen voor de keeper maar op de doelman besloten. 57’ een actie van Keiem op rechts, afgesloten met een trap tegen de buitenkant paal. 62’ komt Peter Debuck alleen voor doel en hij werkt wel beheerst af. Even later een actie van Peter, bal naar Gilles, fout op Gilles maar geen strafschop voor KRC. 70’ een diepe bal van Dries naar Peter die de bal probeert te binnen te krullen maar net niet goed genoeg.75’ strafschopgeschenk voor de thuisploeg, feitelijk een fout op doelman Miguel maar het staat 2-2. Onze Ratjes keren zich nu tegen de scheids en in plaats van nog te voetballen, wordt er enkel nog gediscussieerd en waarvan de thuisploeg natuurlijk dankbaar gebruik maakt. 77’ nog een redding van doelman Miguel, maar in de 79’ staat het toch 3-2 met een onhoudbaar schot. En het wordt nog erger 4-2 met een laag schot van ver, door het midden en door niemand moeilijk gemaakt. Zo wordt de wedstrijd en het jaar 2008 afgesloten met een pijnlijke 4-2 nederlaag. De schade valt gelukkig nog mee door het zware 7-1 verlies van leider SV Nieuwpoort op het veld van Alveringem. Toch zullen onze reserven zich na de winterstop moeten herpakken, na nu toch al 4-tal mindere wedstrijden.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Tommy Vandaele,Bjorn Lemiere(62’Steven Vandenberghe), Pierig Leloet, Dries Decorte, Steve Thieren,  Jeremy Carrein(2), Jan Verweirder, Tom Torney, Peter Debuck(1), Dimitri Delsael(1)(45’ Gilles Veranneman)