Eindstand:

Nog geen verslag ontvangen.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 1-19

Alle spelertjes die op het scheidsrechtersblad van VG Oostende ingevuld stonden waren geboren in 2001, dus onze tegenstander was duidelijk aangetreden met een sterke bezetting.
Om allerlei redenen zoals verlof, reis en ziekte konden wij ook deze week de kern van de ploeg niet volledig opstellen. Bovendien had de A-ploeg ook met enkele afwezigheden te kampen zodat tenslotte iedereen van de B-ploeg die speelgerechtigd was opgeroepen werd.
Om alles nog wat erger te maken bleek onze keeper zich te hebben bezeerd en moest in extremis een vervanger gezocht worden in de rangen, Joe kon wel als veldspeler aantreden.
Mohamad bleek echter bereid te keepen en hij deed dit trouwens echt uitstekend.
Reeds bij de aftrap bleek duidelijk dat onze jongste spelertjes het leeftijdsverschil en daarbij horend spelniveau niet aankonden, maar toch beleven ze zich met volle overgave inzetten.
Aan de rust stonden de bordjes al op 0-16 maar zonder de getoonde inzet was het zeker heel wat erger geweest.
Na de rust, en opnieuw vol goede moed probeerden we het tij enigszins te doen keren.
We konden zelfs tot 3 maal toe een eigen aanval lanceren en slaagden er ook in om het eerreddende doelpunt te scoren. Toen we na afloop van de wedstrijd eindelijk mochten uitblazen stonden de eindcijfers vast op 1-19. Een verdiende overwinning van Oostende maar we nemen zeker revanche.

Speelden deze week voor KRC: Joe CLAREBOUT, Sander DEKIEN, Storm DEGRIECK, Shayaan TAHIR, Mohamad SEDAGHATMIA, Jasper DEKIEN en Martijn STEEN.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne – VV Vladslo
Eindstand: 3-5 ( 0-4)

Onze ratjes moesten aantreden tegen het zeer sterke Vladslo, maar de wedstrijd startte zeer evenwichtig. Het duurde tot in de 9’ dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Toen kwamen onze ratjes wat beter in de wedstrijd, maar ze konden de gekregen kansen niet afmaken. Onze 2de jaars misten veel kansen in de eerste helft onder andere ook met pech door juist naast en op de paal. Het geluk zat echt niet mee voor onze ratjes in de eerst helft. Het waren de bezoekers die konden uitlopen tot 0-4 aan de rust. In de 2de helft namen onze jongens de match in handen en scoorden de 1-4 na 3’.Onze Ratjes bleven goed voetballen, maar het waren toch de bezoekers die tot 1-5 uitliepen. Maar onze jongens lieten de moed niet zakken
en gingen nog voor een gelijkspel. Er kon nog 2x gescoord worden, maar verder kwamen ze niet zodat de wedstrijd eindigde op een 3-5 nederlaag, na een mooie prestatie van gans de ploeg.

Speelden voor KRC: Dewinter Ben, Rottiers Rimski, Callewaert Nick, Coopman Jari, Vanbleuy Amelie, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault.

KRC De Panne – SV Woumen
Eindstand: 4-1 ( 3-0)

De oudste Ratjes stonden voor een op papier relatief gemakkelijke opdracht tegen het onderaan gerangschikte Woumen. Terug zwaar gehandicapt met de rood geschorsten Tim Coutereel en Ruben Hoorne, de geelgeschorste Joeri Debruyne en de nog steeds gekwetsten Ronny Dewinter, Tommy Vandaele en de in extremis ook nog geblesseerd geraakte Alex Leloet.
KRC begon vrij sterk aan de match, en al snel kwamen er enkele kansjes. In de 8’ had de Woumense doelman moeite met een vrije trap van Jeffrey Schoolaert, waardoor na een kleine scrimmage voor doel de bal net naast belandde. In de 10’ nam diezelfde Jeffrey Schoolaert een perfecte corner, die door Jurgen Schoolaert binnen gekopt werd. Na de 1-0 bleef KRC hetzelfde goede voetbal leveren, en de kansen bleven komen. Angelo Storm trapte in de 20ste minuut een uitvallende bal via het been van een verdediger net naast het doel, en 2 minuten later trapte Steve Hommez al vallend een bal op de deklat. In de 25ste minuut kreeg KRC eindelijk loon naar werken en Philippe Mahieu scoorde na een mooie voorzet van Frederik Lecointre de 2-0. In de 33ste minuut waren de rollen omgedraaid: na een prachtig shot van Philippe Mahieu kon Frederik Lecointre de bal aan de tweede paal net nog binnentikken. Aan het einde van de eerste helft werden er nog twee geldige doelpunten van KRC, gescoord door Philippe en Jeffrey, onterecht afgekeurd wegens buitenspel. 3-0 ruststand, een score die gezien de kansen die De Panne kreeg zeker nog hoger kon oplopen.

Na de pauze pruttelde de motor van De Panne wat en Woumen kreeg enkele kansjes. In de 56ste minuut stormde de bezoekende spits op doelman Miguel af, gelukkig moet hij heel ver uitwijken door onze keeper, waardoor hij een slechte voorzet moest leveren die snel weggewerkt kon worden. In de 63’ was het wel raak voor Woumen. Een afstandschot rolde tergend traag door, net uit het bereik van onze doelman en het stond 3-1. De Panne was wat aangeslagen en liet Woumen de betere ploeg worden. Het bleef echter bij enkele kleine kansjes. Aan het einde van de match kwam KRC terug boven en het kreeg terug enkele kansen via Andy, Jurgen en Jeffrey Schoolaert, die telkens net naast of over trapten. In de 90’ werden onze Ratjes beloond voor de goede match en kon de ingevallen Peter De Buck beheerst de 4-1 binnentrappen toen hij alleen op de doelman afkwam.
4-1 is zeker een verdiende overwinning voor KRC. Het was bijna de hele match baas, behalve het eerste deel van de tweede helft.
Door het verlies van Westende en Snaaskerke, heeft KRC nog alle kansen om een eindrondetiket te behalen, maar daarvoor zullen de 2 volgende wedstrijden op Snaaskerke en thuis tegen Westende bepalend zijn.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Angelo Storm, Dries Decorte, Kevin Soutaer, Pierig Leloet(75’Andy Schoolaert), Frederik Lecointre(1), Steve Hommez, Jurgen Schoolaert(1), Jeremy Carrein(65’ Peter Debuck(1)), Jeffrey Schoolaert, Philippe Mahieux(1)(45’Tom Torney).