Onze 1ste jaars duiveltjes traden aan op het tornooi van Davo Westende, maar hiervan werd geen verslag ontvangen.

Gewestelijke miniemen
Samenwerking Coxyde- De Panne
tornooi Davo Westende

KVVC/KRC -BULSKAMP 1 - 0
Wedstrijd waarin onze jongens doorlopend de betere ploeg was. Na een zoveelste redding van de Bulskampse goalie die de bal nu na een pegel niet klem kon houden, scoorde Kenneth het verdiende winnende doelpunt. Daarna kregen onze jongens nog enkele kansen, maar scoren lukte niet meer, eindstand 1-0.

MIDDELKERKE/LEFFINGE-KVVC/KRC 1 - 1
Tegen een gemotiveerde thuisploeg, werd het knokken voor onze jongens tot het bittere einde. In de 1ste helft was de thuisploeg iets meer doelgericht en gingen onze miniemen met een 1-0 achterstand de rust in. Gedurende de 2de helft vochten onze jongens voor elke bal en werden daarvoor beloond toen Matt 5’ voor tijd de 1-1 naast de doelman kon binnenschuiven.

SNAASKERKE-KVVC/KRC 0 - 2
De match tegen Snaaskerke besliste over groepswinst en dus zagen we 2 ploegen die er voluit voor gingen. Snaaskerke, met veel gestalte en body, trapte de bal zo vlug mogelijk naar voren en hoopte zo op een treffer maar onze verdedigers waren niet te passeren. Gaandeweg de wedstrijd kwam Coxyde opzetten en nadat Han eerst van dichtbij gefaald had, knalde hij nog geen 5’ later de bal onhoudbaar voorbij de Snaaskerkse doelman,1-0. Enkele minuten later begon Kjell aan een indrukwekkende solo waarbij hij 4 man + de keeper in de wind zette en met de bal het doel inliep,2-0! Sterke collectieve wedstrijd van onze miniemen die verdiend naar de finale doorstoten, eindstand 2-0.

WS OUDENBURG-KVVC/KRC 2 - 0
In de finale tegen Oudenburg, die in hun poulewedstrijden gemiddeld 5x per match hadden gescoord, kwamen onze miniemen direct onder druk te staan. Na een in eerste instantie afgeweerde hoekschop, kon een Oudenburgse speler de bal vanaf de grote rechthoek voorbij onze doelman trappen.1-0. Nog in de 1ste helft kreeg één van onze jongens de bal ongelukkig tegen zijn bovenarm en legde de scheids de bal op de stip. De penaltynemer faalde niet en zo gingen onze jongens de rust in met een 0-2 achterstand. Na de pauze stroopte iedereen de mouwen op en werden beide ploegen elkaar waard, maar scoren zat er voor beide teams niet meer in, eindstand 2-0.

Onze gewestelijke miniemenploeg  speelde een schitterend tornooi en eindigde 2de op 8 deelnemende ploegen!!!
Speelden mee: Lowagie Arthur, Locqueneux Ian, Eerebout Shaun, Dewinter Han, Boedt Steven, Dochy Ward, Verfaillie Matt, Tallieu Kenneth, Coopman Joachim, Deblonde Tom, Vanhove Zeppe, Scheinok Thomas en Wullepit Kjell.

Oefenwedstrijd Provinciale knapen U14
SK Snaaskerke – U14 2-3

Onze U14 trokken deze namiddag naar SK Snaaskerke voor hun laatste oefenmatch in de voorbereidingsperiode. Na wedstrijden tegen Middelkerke (1-5 verlies) en een gelijkspel tegen Bulskamp (1-1) werd het uitkijken of er al progressie gemaakt werd ten opzichte van de vorige matchen . Het werd een goede test voor onze jongens  tegen een volledige eerstejaars kadettenploeg in het vooruitzicht van de competitiestart volgende zaterdag thuis tegen Deerlijk . Het was weer wat puzzelen voor de trainer wegens de afwezigheid van Pepijn, maar ook goed nieuws was er te melden, Bryan was terug na een kwetsuur. De eerste kansen waren voor onze jongens maar de scherpte voor doel brak ons gans de eerste helft zuur op , want met windvoordeel bleven we de meerdere in het spel , tot net voor de rust Glenn een hoekschop mocht trappen en de thuisdoelman de bal in eigen doel werkte. Aldus werd de rust bereikt met een verdiende 0-1 voorsprong.Na enkele wissels ging het niveau naar beneden bij onze U14 en de thuisploeg kwam sterk opzetten en kon in een mum van tijd de achterstand omzetten in een 2-1 voorsprong.Maar de kopjes gingen bij niet naar beneden en in dezelfde minuut kon Dwight de gelijkmaker scoren na een mooie collectieve aanval, de trainer plaatste terug zijn typeploeg op het veld en we kregen terug greep op het spel.De bal ging snel over en weer, de thuisploeg lag steeds op de loer, en wanneer dan de scheidsrechter het ook laat afweten, werd soms op het randje van het toelaatbare gespeeld.Bij ons kwam het vlotte combinatievoetbal terug naar boven, en kon Laurent de terechte winninggoal scoren, meteen ook de eindstand 2-3. Er zit duidelijk meer voetbalvermogen in deze ploeg ten opzichte van vorig jaar, maar een te smalle kern kan ons zuur opbreken, zoals vandaag met het uitvallen van Brolin.

Vrijdag 22 augustus: Oefenwedstrijd Reserven
Merkem Sport - KRC De Panne Eindstand: 3-4

Onze reserven vertrokken voor hun laatste voorbereidingswedstrijd voor de competitie naar Merkem om daar tegen de plaatselijke reserven te spelen. Onze ratjes beginnen zeer sterk aan de wedstrijd met mooi combinatievoetbal wat in de 10’ reeds de 0-1 oplevert als Ruben Hoorne en corner van Peter Debuck binnentikt. Op het kwartier kan Dimi net niet bij een verre bal van Seba en pas in de 17’ moet doelman Miguel een eerste keer tussenkomen op een poging van Merkem en kort daarop daalt het spelpeil van onze jongens, de combinatie wordt vergeten en te veel wordt met de lange bal gewerkt. Merkem komt beter in de wedstrijd en in de 27’ staat het 1-1 als een speler op links alleen voor Miguel opduikt en rustig binnenlegt. Merkem blijft dreigen en in de 37’ wordt het 2-1 voor de thuisploeg als een verre bal over de wat voor zijn doel staande Miguel juist onder de lat binnengaat. 2-1 is ook de ruststand. In de 2de helft terug een beter KRC dat fysisch duidelijk de bovenhand neemt op de thuisploeg, het meest in balbezit is en voor het meeste doelgevaar zorgt. Dit wordt in de 67’ als Ronny een verre dieptebal heeft die blijkbaar verloren gaat, maar een sterk opzittende Dimi kan de bal toch ontfutselen van de verdedigers en de 2-2 binnentikken. 71’ een voorzet van op rechts van Dimi die door Jeffrey binnengetikt wordt. 75’ brengt Pierig Steven alleen voor doel, pech echter voor Steven als de bal tegen de binnenkant paal tikt en voorlangs wegspringt.78’ een mooi afstandsschot van Seba, weggetikt door de doelman. 83’ komt de thuisploeg nog op 3-3 als een afstandschot onhoudbaar binnengaat in de winkelhaak van het KRC –doel. In de 89’ wordt het toch nog 3-4 als Jeffrey na een lange ren de bal aan Peter Debuck afgeeft die echter op de doelman besluit, waarop man van de match Jeremy Carrein de 3-4 eindstand op het bord schiet. In de blessuretijd moet doelman Miguel nog een mooie redding doen om de overwinning veilig te stellen.
Een verdiende overwinning voor onze reserven na een mooie wedstrijd. Met 2 overwinningen en 1 gelijkspel in de voorbereidingswedstrijden tegen sterke tegenstanders bewijzen onze reserven klaar te staan voor de competitie die volgende week start met een moeilijke verplaatsing naar VVG Alveringem.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Martin Winnock, Ronny Dewinter, Pierig Leloet, Sebastien Vefaillie, Jeffrey Schoolaert, Ruben Hoorne, Tom Torney, Steven Vandenberghe, Dimitry Delsael, Peter Debuck, Jan Verweirder, Jeremy Carrein.

KRC De Panne – FC Eendracht Kuurne
Eindstand: 0-0

De 0-0 eindscore is zeker niet de weergave van het geleverde spel. Tegen een jong Kuurne lag het tempo van bij de aanvang hoog, technisch bij wijlen goed voetbal met de beste kansen voor KRC dat speelde zonder de licht geblesseerden Steve Hommez, Joeri Debruyne en Frederik Lecointre. Doelman Tim Coutereel moest bijna niet tussenkomen in de eerste helft, mede door een secuur spelende verdediging waarin Pierig Leloet zijn eerste volledige match speelde. Als jonge nieuwkomer misschien een stimulans voor anderen? Een vrije trap van Ruben rakelings naast en een vrije trap van Dries Decorte overgetipt via de kruising door de bezoekende doelman waren de gevaarlijkste momenten tijdens de eerste 20’. Snelle balcirculaties langs weerszijden, maar slordig bij de afwerking bij KRC. Andy Schoolaert ging voor persoonlijk succes, hoewel Alex maar voor het intikken had. Gelukkig betreft het hier nog geen competitie en zijn deze fouten niet zo erg in de voorbereiding.
De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld, een wilskrachtig en fysisch sterk Kuurne maar zonder doelgevaar te creëren. Onze verdedigers gaven geen krimp. De buitenspelval gehanteerd door de bezoekers, verhinderde talrijk doelgevaar voor KRC.
Ruben wrong een dot van een kans de nek om zodat KRC op voorsprong kon komen. Ruben begint meer en meer zijn draai te vinden op links en nu Fredrik Lecointre is uitgevallen op links met een kniekwetsuur is dit geen overbodige luxe. Op het uur werden Christophe Christiaens, Alex. Leloet en Jurgen Schoolaert uit voorzorg vervangen door Dimitry Delsael, meteen zijn 1ste optreden bij de oudste ratjes, Jeffrey Schoolaert en T. Vandaele
Meerdere kansen werden nog verkeken maar in de 85’ konden zowel Jeffrey Schoolaert als Dimitry Delsael de verdiende overwinning niet bezorgen aan KRC
Hopelijk Wordt er zondag tegen Zerkegem beter afgewerkt bij de 1ste competitiematch.

Speelden voor KRC: Coutereel Tim, Storm Angelo, Leloet Pierig, Soutaer Kevin, Decorte Dries, Mahieux Philippe, Leloet Alex (65’Jeffrey Schoolaert), Schoolaert Andy, Hoorne Ruben, Schoolaert Jurgen(65’Tommy Vandaele)Christiaens Christophe (65’Dimitry Delsael)

Volgende wedstrijden: start competitie