Verslag 28/02 - 01/03 2009

1ste jaars duiveltjes Reeks A
GS Middelkerke-Leffinge -KRC De Panne
Eindstand: 16-1

Onze 1ste jaars duiveltjes stonden voor een zware verplaatsing naar Middelkerke. Door de afwezigheid van de zieke Maxime en Yann, waren we uiteindelijk met 6 spelers. Lander nam de plaats in van Maxime. De eerste helft was goed, met prachtige combinaties, maar toch kregen we geen enkele kans. Opeens moest doelman Lander vervangen worden met een klein kwetsuur aan de bil en nam Wout de taak over als doelman.Onze Ratjes moesten blijven verdedigen, maar Middelkerke liep gemakkelijk 8-0 uit, meteen ook de ruststand. De tweede helft was het zelfde als de eerste.Er waren goede reddingen nodig van doelman Wout en met de toestemming van de trainer van Middelkerke speelden onze jonge Ratjes met 6 op het veld.
Uiteindelijk konden we toch een er redder maken dankzij Mathias.Lander kreeg ook nog een kans, maar besloot jammer genoeg op de paal.Middelkerke liep nog verder uit en de eindstand was uiteindelijk 15-1.

Speelden voor KRC De Panne: Vanbesien Lander, Vanbesien Wout, Wullepit Mathias, Steen Joram, Descan Jari en Moors Sascha

1ste jaars duiveltjes Reeks B
SV Diksmuide - KRC De Panne
Eindstand: 20-0

Een pril lentezonnetje met relatief hoge temperatuur en een ploegbezetting die stukken beter was dan de voorbije weken, maakten dat we KSV normaal moesten aankunnen.
Diksmuide beschikt dit jaar trouwens niet echt over een sterke duiveltjesploeg, dus alle vooruitzichten waren er om de overwinning mee naar huis te nemen.
Het gezegde "elke match moet gespeeld" worden, was vandaag een waarheid als een koe.
Een collectieve ‘offday’?, lentekriebels?, einde van de vakantie? De reden zal wel nooit duidelijk zijn, maar we werden gewoon weggespeeld van begin tot einde.
"We stonden erbij en keken ernaar" is de tekst van een kinderliedje en meer kun je over deze wedstrijd in feite niet zeggen. Ruststand 16-0
De tweede helft was iets beter, maar laat ons volstaan om te zeggen dat we slechts eenmaal in de buurt van het doel van de thuisploeg gevaarlijk konden zijn.
Toch bleven onze meegereisde supporters hun ploeg steunen, maar vandaag het zat er echt niet in. Kort samengevat was dit een match waarin KRC liet voetballen en zelfs ongewild enkele passen gaf aan de aanvallers van Diksmuide, en Shayaan had ook nog de tegenslag om een 'own-goal' te scoren. Eindstand 20-0
Speelden voor KRC B:

Mohamad SEDAGHATMIA, Sander DEKIEN, Joe CLAREBOUT, Storm DEGRIECK, Shayaan TAHIR, Jasper DEKIEN.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
KVV Coxyde C -KRC De Panne
Eindstand: 0-8

Onze 2de jaars Ratjes stonden voor een erg korte verplaatsing met de derby tegen zusterclub Coxyde C. De match was nog maar pas begonnen, toen Rimski een aanval deed op rechts
en de openingsgoal maakt voor onze ratjes. Onze ratjes speelden zeer goed mee, er werd goed gevoetbald, er werd goed gecombineerd en na 10’ stond het 0-2, met een goaltje van Thibault. Onze ratjes liepen verder uit tot 0-4 aan de rust, met doelpunten van Kelly en Rimski. In de 2de helft scoorde  na 3min reeds Jari en het stond 0-5. De moedige thuisploeg voetbalde best mee, maar ze kregen niet echt veel kansen aangeboden van onze ratjes
In de 12’ kreeg de thuisploeg de 0-6 binnen en in de zelfde minuut werd het nog 0-7.In de 20’ werd uiteindelijk de eindstand vastgelegd op 0-8. Een mooie overwinning na een erg goede wedstrijd van onze 2de jaars die het zeer goed blijven doen.

Speelden voor KRC: Ben Dewinter, Rimski Rottiers, Coopman Jari, Kelly Cagnard, Thibault Cagnard, Callewaert Nick

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
Deerlijk Sport - KVV Coxyde
Eindstand: 0-5 (0-5)

Onze U12’s moesten op bezoek naar rode lantaarn Deerlijk, waartegen in de heenmatch thuis met 9-0 gewonnen werd, onderschatting was zeker gevaarlijk vandaag. Toch namen onze jongens dadelijk de match in handen met bijna constant balbezit op de helft van de tegenstander die zich moedig verweerde en duidelijk progressie gemaakt heeft. 6’ eerste grote kans met Remko alleen voor de doelman die mooi pakt. 8’ doorsteekbal van Remko naar Joost maar de keeper slaat de bal weg, terug in de voeten van Remko maar dan op de doelman. 9’ slap schotje van Mundi op de doelman.10’ mooie corner op links van Lukas, maar niemand juist geplaatst om binnen te trappen. 11’ staat het 0-1, corner op rechts, keeper slaat de bal weg die bij Dante komt, voorzet van Dante en Mundi kopt binnen. 14’ terug corner op rechts van Lukas, mooi binnengekopt door kapitein James en, het staat 0-2. 19’ eerste schuchtere aanval van de thuisploeg maar gemakkelijk gepakt door doelvrouw Yosra. 22’ prachtige actie op links van een erg bedrijvige Ward Dochy, mooie voorzet met links en binnengetrapt door de goed opgestelde Maxim Steenkiste. 25’ terug een corner op rechts, bal komt bij Maxim Steenkiste die voor de 2de maal keihard binnentrapt.29’ mooie ver schot van Remko en bal gaat boven de keeper binnen, 0-5 meteen ook de ruststand na een redelijk goede 1ste helft. Tweede helft verloopt heel wat minder met een heel wat minder geconcentreerd KVVC dat duidelijk in slaap gedommeld was, de vele vervangingen en positiewissels deden natuurlijk ook geen goed aan het spelniveau. 37’ vrije trap voor de thuisploeg na fout van Maxiem Prosec, mooie gepakt door de goed wakker gebleven Yosra.38’ mooi hoog schot van Remko, maar doelman kan nog pakken.41’ vrije trap op rechts door Ward, overgekopt door de mee opgerukte Maxiem Prosec. 45’ gaat Maxim Steenkiste alleen op doel af, maar de keeper komt terug goed tussen.47’ fout op Dante centraal voor doel, Dante trap zelf maar terug in de handen van de keeper.52’ schot van Joost op links, maar de keeper weert nog af in corner. 53’ mooie inspanning van Ward die de bal voorzet, maar Maxim Steenkiste mist de bal en maakt zo net niet zijn 3de goal. De wedstrijd loopt rustig naar zijn einde en gelukkig was de tegenstand zwak vandaag, anders zou het gebrek van concentratie, vooral bij Lander Lagrou en Maxim Butaye zeker meer afgestraft geweest zijn. Volgende woensdag op Diksmuide en zaterdag thuis tegen Ieper zal het zeker heel wat beter moeten. Ondertussen blijven onze U12’s op een mooie 3de plaats staan, op 2 punten van leiders Harelbeke en Eernegem.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Mundi Dialonga(1), Jarvid Gruwé, Maxim Butaye, Lander Lagrou, Joost Sockeel, James Bigot(1), Ward Dochy, Lucas Decorte, Dante Blanckaert, Remko Germonpré(1), Maxim Steenkiste(2), Maxiem Prosec.

Gewestelijke miniemen
KVV Oostduinkerke -KVV Coxyde
Eindstand: 5-0 Forfait

Door te veel geblesseerden en vakantiegangers, moesten onze gewestelijke miniemen jammer genoeg noodgedwongen forfait geven voor de korte verplaatsing naar de buren van Oostduinkerke.

Provinciale knapen U14
Eindstand: 1-1 ( 0-1)

Door tal van afwezigen vandaag, moest de trainer op heel wat plaatsen schuiven in zijn ploeg. Dat was meteen ook merkbaar aan het spel, waar we de eerste kans in de 7’ noteerden voor de thuisploeg, maar Diego kan de bal makkelijk pakken.Vanaf nu brengt Koksijde het betere voetbal met een mooie kans voor Stijn in de 8’, maar de doelman kan met een voetreflex nog net redding brengen.Bij een mooie getrapte corner door Pepijn(13’) wordt de kopbal van Glenn van de lijn geveegd.Dan mag Dwight in de 17’ alleen op de doelman afgaan, maar de doelman brengt redding, dan volgt een corner terug door Pepijn getrapt en ditmaal door Glenn naast gekopt.In de 25’ worden we dan toch beloond, na een mooie actie van Dwight op de rand van het strafschopgebied, kan Stijn de 0-1 scoren.Verder noteren we nog een mooie kans voor Jensi net naast het doel, zodat we met een krappe 0-1 voorsprong gaan rusten
De tweede helft was het voetbal op het tempo van de thuisploeg , ook was er geen agressiviteit te bespeuren , we verloren de meeste duels , en wat velen voor vreesden gebeurde in de 50’ , slecht uitverdedigen door Pepijn leidde het tegendoelpunt in 1-1.De paar kansjes die we nog kregen werden telkens vakkundig de nek omgewrongen .Volgende week zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden voor het thuisduel tegen directe achtervolger Ieper.Speelden voor U14: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Devaere Guillaume, Daems Glenn, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Vandebotermet Pepijn, Coulier Stijn, Debacker Dwight, Jonckheere Keanu, Van Herck Jonas, Kalisa Arnauld, Tourlousse Arthur.

Eindstand: 1-3 ( 1-0)

Onze reserven deden een erg slechte zaak met een thuisnederlaag tegen Alveringem en zakken naar de 2de plaats door de 10-0 overwinning van Woumen die nieuwe leider wordt. Onze reserven waren wel verzwakt door de afwezigheid van de in laatste instantie opgeroepen voor het 1ste elftal Tom Torney, de niet opgedaagde topschutter Peter Debuck, de gekwetste Gilles Veranneman en de verhinderde Dimitri Delsael.
Het waren de bezoekers die in de 4’ voor het eerste gevaar zorgden met een snelle uitbraak maar doelman Miguel redt met de voet. 9’ terugspeelbal van Alveringem, keeper mist de bal maar Steve Thieren komt net te laat om af te ronden. 10’ schot van Jan Verweirder net naast doel. 15’ vrije trap op rechts door Steve Vermeulen, Christophe trapt de bal net over doel. 26’ trap van Thieren over doel na een snelle uitbraak via Christophe en Jan. 30’vrije trap Steve Vermeulen, Steve Thieren trapt in de vlucht recht op de doelman. 31’ mooie actie Steve Vermeulen, doorsteekpas naar Christie maar die trapt over. 42’ overduidelijke strafschopfout op Christophe, maar niet gefloten door scheidsrechter Lust. 43’ staat het eindelijk 1-0 met een snelle aanval via Andy die doorspeelt naar Steve Vermeulen die de 1-0 ruststand op het bord trapt. De rust deed onze ratjes duidelijk geen deugd want in de 2de helft werd erg zwak gespeeld tegen een zeker niet sterke tegenstander. 51’ kans voor Christophe, trap scherp voor doel en bal gaat maar net over. 54’ staat het 1-1 na een erg groot misverstand tussen Miguel en laatste man Ronny Dewinter. 62’ mooie voorzet van op links door Steve Thieren, maar niemand staat voor doel om af te werken. Even later valt laatste man Ronny Dewinter, die zijn heroptreden maakte na een kwetsuur, ook nog gekwetst uit. 69’ staat het 1-2, na een corner waarbij een bezoeker ongehinderd kan binnenkoppen. 73’ nog een redding van doelman Miguel die een schot met de voet uit doel kan houden. En het wordt helemaal hopeloos in de 77’ als het 1-3 wordt op een snelle tegenaanval van de bezoekers. KRC blijft slap spelen, kan geen vuist meer maken en lijdt uiteindelijk een pijnlijke 1-3 nederlaag, wat de titelkansen zeker in gevaar brengt. Volgende week terug een moeilijke verplaatsing naar Westende en daar wordt hopelijk een beetje beter gevoetbald.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere, Ronny Dewinter(65’ Mike Derycke), Pierig Leloet, Sebastien Verfaillie, Steve Thieren, Andy Schoolaert, Steve Vermeulen(1), Sander Cuvelier, Jan Verweirder, Christophe Christiaens.

SK Snaaskerke - KRC De Panne
Eindstand: 0-0

Om nog een kans te maken op een plaatsje in de eindronde mochten onze oudste Ratjes vandaag zeker niet verliezen op het veld van rechtstreeks concurrent Snaaskerke. KRC startte zonder de gekwetste Jurgen Schoolaert en zonder Ruben Hoorne die zijn laatste schorsingsdag uitzat. Beide ploegen begonnen met volle inzet in deze belangrijke wedstrijd en hierdoor was de eerste helft heel aangenaam om te volgen. De eerste 20 minuten was Snaaskerke de ietwat betere ploeg en het kreeg enkele kleine kansjes, zoals een kopbal die in de 11’ een eindje naast doel rolde, een mooie actie in de 14’ die resulteerde in een lage voorzet die naast getrapt werd. In de 17’ een open kans voor de thuisploeg na een misverstandje in de verdediging van onze Ratjes, maar de bal wordt in de handen van onze doelman Tim Coutereel getrapt. KRC nam het initiatief over en kreeg in de 18’ geen penalty voor een overduidelijke fout op een goed spelende Tom Torney. Tom was een mooie solo begonnen, werd verschillende malen aangelopen en aangetikt en viel finaal neer in de grote rechthoek, maar de overigens correcte scheidsrechter zag er geen graten in. KRC bleef dreigen en kreeg inde volgende minuten enkele kleine kansjes. In de 37’ kwam de grote kans voor KRC, na een heel mooie actie van Frederik Lecointre op links leverde die een perfecte voorzet af voor Philippe Mahieu die helemaal alleen voor doel stond maar de bal jammer genoeg op de doelman trapte. Ruststand 0-0, een score waar vooral Snaaskerke blij mocht mee zijn.

In de tweede helft nog steeds hetzelfde snelle over-en-weer voetbal zoals de eerste helft, nu echter met wat minder kansen voor beide ploegen. In de 57’ kreeg Snaaskerke een eerste kans met een shot van net buiten het strafschopgebied, maar onze doelman Tim kon de bal nog net naast tikken. In de 69’ een eerste kansje voor KRC, maar het shotje van Alex Le Loet werd makkelijk gepakt door de doelman. In de 77’ een scrimmage voor het doel van Snaaskerke, uiteindelijk kon één van onze jongens er zijn voet tegen plaatsen, maar de bal werd van op een halve meter afstand in de armen van de doelman getrapt. Tim kwam in de 84ste minuut nog eens goed uit zijn doel toen een speler van Snaaskerke vervaarlijk dicht bij een doorgestoken bal kwam. In de 87’ dé kans voor KRC, een vrije trap van op links van Jeffrey Schoolaert belandde op de binnenkant van de paal en rolde net niet in het doel. In de laatste minuut kwam De Panne zelf nog goed weg, toen een hard shot door keeper Tim gepareerd werd en net uit doel gehouden kon worden. Eindstand 0-0.
KRC en Snaaskerke leverden aangenaam voetbal voor de neutrale toeschouwer, maar als er één ploeg iets meer verdiende om te winnen dan waren het toch onze Ratjes wel, die toch een resem grote en kleine kansjes misten.
Door het gelijkspel van Westende op Keiem, blijven de eindrondekansen nog gaaf maar moet er volgende week thuis zeker gewonnen worden tegen concurrent Westende.
Dit moet zeker kunnen voor onze Ratjes die duidelijk terug in een opgaande lijn zitten, na een zwakke periode waar met punten geknoeid werd.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Dries Decorte, Kevin Soutaer, Alex Leloet, Frederik Lecointre, Steve Hommez, Tom Torney, Jeffrey Schoolaert, Philippe Mahieux(65’ Peter Debuck), Joeri Debruyne.
Bleven op de bank: Miguel Decraemer, Jeremy Carrein, Pierig Leloet

Er vielen geen gele kaarten in de wedstrijd.