Verslag 29-30/11 2008

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne – HO Oostende
Eindstand: 2-13

De ploeg van HO Oostende arriveerde pas om 09.25 in De Panne en toen Jean na het ontvangen van de spelers en trainer terug buiten kwam, was de A-ploeg al begonnen aan de wedstrijd tegen KVV Coxyde, waartegen onze B’tjes eigenlijk moesten spelen.
De B-ploeg besefte maar al te goed dat het een zware dobber zou worden tegen HO Oostende, maar elke match moet gespeeld worden zeggen ze in eerste klasse en je kunt maar proberen.
Wat we vreesden werd echter vlug bewaarheid en HO scoorde al na één minuut hun eerste doelpunt. Achterstand is er echter om op te halen, maar dit keer lukte het ons zelfs niet echt om mee te spelen, laat staan om dan nog gevaarlijk uit de hoek te komen.
De inzet werd gaandeweg minder toen HO de ene na de andere goal scoorde en onze keeper Joe bovendien ook nog eens enorme last had van koude handen en vingers.
Na de rust konden we toch enkele mooie momenten optekenen toen Miel en Martijn enkele keren heel goed de bal konden veroveren. Ondertussen werd Joe in het doel vervangen door Jasper die de tweede week op rij onze vaste doelman vervangt en dit trouwens heel goed deed.
Een opgewarmde Joe nam nog deel aan de match als speler en met inzet van de hele ploeg slaagden we uiteindelijk toch in om twee doelpunten te scoren en bleven de eindcijfers 2-13.

Speelden in heel koud nat weer met volle inzet voor hun ploeg: Joe Claerebout, Joram Steen, Sander Dekien, Casper Vanhuele, Mohamad Sedaghatmia, Miel Houdebine, Jasper Dekien en Martijn Steen.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne – KVV Coxyde
Eindstand: 11-1

De Ratjes moesten vandaag eigenlijk spelen tegen HO Oostende, maar door een misverstand werd gespeeld tegen de allerkleinsten van onze zusterclub Koksijde. Onze Ratjes hadden er zin in en in de eerste helft waren er prachtige combinaties te zien van de Ratjes.
Uiteindelijk kwamen we gemakkelijk 8-0 voor aan de rust. De tweede helft gaf juist hetzelfde spelbeeld als de eerste helft en onze jongens liepen tegen de moedige bezoekers uit tot 11-0. Interim trainer Miguel, die trainer steven die op reis was verving, vroeg aan zijn spelers om Coxyde een keer naar het doel te laten komen en te scoren. Zo konden ook de bezoekers de eer redden en waren ze ook tevreden met hun doelpuntje.
Interim trainer Miguel was heel tevreden over het spel dat de Ratjes gebracht hebben en ook dikke proficiat aan Descan Jari voor zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Speelde voor KRC: Vanbleuy Maxime, Verfaillie Yann, Joossens Seppe, Vanbesien Wout, Vanbesien Lander, Moors Sascha, Wullepit Mathias en Descan Jari.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne – VV Oostduinkerke B
Eindstand: 3-12

Onze 2de jaars ratjes moesten het opnemen tegen hun leeftijdgenootjes van Oostduinkerke, en dit was een sterke ploeg om tegen te voetballen. Onze jongens konden niet verhinderen dat de bezoekers een 0-2 voorsprong namen en dat ze de match heel sterk in handen hadden. Onze ratje konden toch 3 maal scoren en ze kregen nog enkel kansen, maar ze konden het niet af maken. Oostduinkerke had geen enkele moeite om de bal nog enkele keren in de netten te trappen en zo werd de eindstand uiteindelijk een zware 3-12 nederlaag.

Speelden voor KRC: Ben Dewinter, Rimski Rottiers, Ian Vieren, Jari Coopman, Arne Van Huele, Nick Callewaert, Amelie Vanbleuy, Kelly en Thibault Cagnard

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
SK Eernegem -KVV Coxyde
Eindstand: 0-1

Onze U 12’s zorgden voor een stunt van formaat door een meer dan verdiende 0-1 overwinning te gaan behalen op het veld van ongeslagen leider Eernegem, en dit na een mooie genietbare wedstrijd tussen 2 goed voetballende ploegen.
Gestart met een ietwat aangepaste veldbezetting verliep de wedstrijd in de 1ste helft gelijkopgaand zonder echt grote uitgespeelde kansen. 11’ moest Yosra een eerste maal attent tussenkomen om een bal te onderscheppen. 15’ eerste KRC-gevaar als Joost op doel afgaat maar de keeper nog net voor hem kan wegtrappen. 17’ 1ste corner Eernegem, goed gepakt door doelvrouw Yosra. 21’ 1ste grote kans van de wedstrijd: duwfout op Dante, vrije trap Lukas naar James die net naast kopt.23’ terug grote kans, corner door Lukas maar Maxim Butaye kopt op de doelman. 26’ erg warm voor het KVVC-doel, Mundi en Jarvid kunnen niet bij de bal en Yosra kan juist op tijd wegtrappen. Ruststand 0-0.
In de 2de helft wordt KVVC duidelijk de betere ploeg en dit ter frustratie van de plaatselijke trainer en supporters, trainer wordt door de goed leidende scheidsrechter trouwens achter de bomheining verwezen. 32’ vrije trap Eernegem, goede tussenkomst Butaye, bal naar James die snel doorspeelt naar Maxim Steenkiste die echter tegen een overmacht aan spelers staat.35’ schot van Remko over de ver uit zijn doel staande doelman maar bal gaat in het zijnet. 36’ poging van Joost in 2 keer, maar op de doelman. 39’ vrije trap Jarvid, mooi voorgegeven maar hoog over getrapt door James.43’ corner van Lukas en bal binnengekopt door Remko, het staat 0-1. Eernegem probeert dan onze jongens wat onder druk te zetten, maar veel levert dit niet op. De goed georganiseerde verdediging en een attente doelvrouw hadden niet veel moeite om de plaatselijke aanvallen af te slaan. Bij momenten combineerde KVVC ook uitstekend en werden onze jongens duidelijk de beste ploeg op het veld.51’ een vrije trap van Lander en de bal belandt in 2 keer net over doel. 56’ nog een mooie actie van Joost maar uiteindelijk vastgelopen op de doelman. Onze jongens bleven rustig de wedstrijd controleren met mooi verzorgd voetbal en behaalden een meer dan verdiende 0-1 overwinning.
 Een pluim voor ganse ploeg voor zijn inzet en het mooie voetbal dat gebracht werd, maar een negatief punt voor het erg onsportieve gedrag van de plaatselijke trainer en supporters, zeker geen voorbeeld voor jeugdvoetballers!

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Mundi Dialonga, Butaye Maxim, Joost Sockeel, James Bigot, Lander Lagrou, Ward Dochy, Lucas Decorte, Remko Germonpré(1), Dante Blanckaert, Maxiem Steenkiste.

Gewestelijke miniemen
KVV Oostduinkerke A - KVV Coxyde
Eindstand: 12-1

Tegen de buren uit Oostduinkerke leden onze miniemen een zware nederlaag.Na 10 minuten wezen de bordjes al 2-0 aan en het ging van kwaad naar erger. Onzuivere passing, duels werden verloren en zo kon de thuisploeg verder uitlopen tot 8-0 aan de pauze! Na de donderpreek van trainer Gino tijdens de rust was het de 2de helft iets beter, maar toch moesten onze jongens de wet van de sterkste ondergaan. Tom scoorde nog met een kopbaldoelpunt de eerredder, maar Oostduinkerke kon gedurende de 2de helft ook nog 4x scoren zodat de eindstand 12-1 werd! Speelden voor onze gewestelijke miniemen: Brad Baelen, Lowagie Arthur, Vanhove Zeppe, Dewinter Han, Deblonde Tom(1), Tallieu Kenneth, Verfaillie Matt, Wullepit Kjell, Scheinok Thomas, Eerebout Shaun, Beelen Emiel en Verhaeghe Jeroen.

Provinciale knapen U14
SK Eernegem - KVV Coxyde
Eindstand: 1-2

Trainer Rik moest terug sleutelen aan zijn ploeg tegen de ongeslagen leidersploeg, de verdediging moest wat herschikt worden wegens de afwezigheid van Bryan. Doelman Diego werd in de eerste minuten van de wedstrijd meteen tweemaal zwaar op de proef gesteld door de thuisploeg, maar met goede tussenkomsten hield hij zijn netten schoon.Gaande weg komt Koksijde beter in de wedstrijd met mooie combinaties op het middenveld, maar het blijft steeds opletten voor de razendsnelle tegenaanvallen van de thuisploeg, maar vandaag konden we rekenen op een sublieme doelman.In de 30’ een scheidsrechtersbal nadat een gekwetste speler van Eernegem is blijven liggen, de bal wordt diep gespeeld door de thuisploeg en een misverstand in de Koksijdse verdediging leid tot grote frustratie van de bezoekende supporters tot de 1-0 voorsprong voor Eernegem, meteen ook de ruststand.In de 38’moet Diego terug uitpakken met een prachtige save om de score niet verder te laten oplopen. Daarna zet Koksijde een tegenaanval op en via een diepe bal van Jordy, richting Dwight, weet deze de laatste verdediger en doelman te omspelen en de gelijkmaker te scoren. Onze knapen zijn nu duidelijk de betere ploeg en een schot van Glenn gaat maar net naast. In de 51’ kan Laurent doorgaan in het strafschopgebied van Eernegem en de 1-2 scoren.Eernegem gaat nu met 3 aanvallers spelen, maar nog geeft onze verdediging geen krimp. En als het nodig is, kunnen we nog steeds rekenen op Diego, die nog met een paar goede reddingen uitpakt.3’ voor affluiten komen onze U14’s nog goed weg met een bal op de paal van de thuisploeg.Een prachtig resultaat voor onze U14, die Eernegem meteen de eerste nederlaag van het seizoen toebrachten.

Speelden voor U14: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Devaere Guillaume, Daems Glenn, Pysson Laurent(1), Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Vandebotermet Pepijn, Coulier Stijn, Debacker Dwight(1), Rousseau Thibault, Jonckheere Keanu, Van Herck Jonas, Tourlousse Arthur, Kalisa Arnauld

Eindstand: 7-4 ( 2-2)

Met interim-trainer Patrick want trainer Alain moest werken, stonden onze reserven voor een haalbare opdracht thuis tegen Bulskamp B. Zoals de voorbije weken moest de ploeg echter serieus gewijzigd worden door de zieke Tom Torney, de spoorloze Steve Vermeulen en de afwezigen Dimitri Delsael en Gilles Veranneman en met de maar halffitte Peter Debuck en Steven Vandenberghe. Match begint goed met al in de 1’ een actie van Jerre, pas naar Jan maar redding van de doelman.3’ omgekeerde fase maar nu besluit Jerre net naast. 4’ eerste bezoekende schot maar net naast.6’ te korte terugspeelbal Tommy maar doelman Miguel kan nog redden. 9’ bezoeker alleen naar doel, maar een teruggekeerde Sander kan nog juist redding brengen. 17’ hoekschop voor KRC, schot van Tommy uit de 2de lijn maar zijn schot gaat net naast.30’ een voorzet van Steve Thieren op links, maar de bal gaat voorlangs.33’ staat het tegen het spelbeeld in 0-1, een hoekschop met een missertje van doelman Miguel die de bal in eigen doel slaat. En in de 37’ staat het 0-2 na een snelle counter van de bezoekers. 42’ krijgen onze ratjes een strafschop na en handspel, strafschop omgezet door Steve Thieren. En in de 44’ wordt het nog 2-2, een snelle uitgevoerde aanval met een bal van Tommy over de Bulskamp-verdediging en mooi afgewerkt door Jerre. Ruststand 2-2.
Slappe start in de 2de helft want in de 47’ corner voor de bezoekers en zonder veel moeite binnengekopt voor een stilstaande doelman Miguel. 48’ Jan alleen voor doel, maar redding van de doelman. 62’ staat het toch 3-3 met een omgezette strafschop door Jan na een fout op Steven Vandenberghe in de 16. 64’ Jerre alleen door maar terug redding van de doelman, die zich 1 minuut later toch gewonen moet geven als Jerre terug alleen voor hem komt en nu wel kan afwerken, 4-3, eindelijk op voorsprong.70’ maakt Jerre zijn hattrick vol als hij beheerst afwerkt na een verre uittrap van Miguel. 77’ mist de ingevallen Peter Debuck nog een strafschop na een fout op Jerre. 80’ mooie redding van Miguel met een bal uit de rechterbovenhoek van zijn doel. 82’ maakt Jerre zijn 4de goal nadat hij door Jan mooi in de diepte werd gestuurd. 84’ nog een actie van Peter, maar redding van de doelman. 85’ maakt Tommy de 7-3 met een mooie vrije trap in de linkerbenedenhoek en in de 89’ kunnen de bezoekers de eindstand vastleggen op 7-4.
Een ruim verdiende overwinning van onze reserven die door het gelijkspel van leider Nieuwpoort A nu op een gedeelde 1ste plaats komen. Toch zal er terug beter en veel meer geconcentreerd moeten gevoetbald worden om te kunnen meespelen voor de titel.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere, Tommy Vandaele(1), Pierig Leloet, Sebastien Verfaillie, Andy Schoolaert, Steve Thieren(1), Sander Cuvelier, Steven Vandenberghe(66’ Peter Debuck)Jeremy Carrein(4), Jan Verweirder(1)

Jonkershove Sport - KRC De Panne
Eindstand: 2-1 (1-0)

Na de schitterende overwinning van vorige week tegen leider Alveringem, stonden onze Ratjes nu voor de moeilijke verplaatsing naar Jonkershove.  Kapitein Angelo Storm ontbrak bij KRC, hij moest geblesseerd toekijken vanuit de tribune.
In een erg flauwe eerste helft van beide ploegen kreeg KRC een eerste kansje.  Ruben Hoorne kon zich na twee minuten van zijn bewaker bevrijden, maar zijn schot werd door een Jonkershoves been in corner gezet.  Een eerste stevige kans voor Jonkershove kwam er in de 10’als op rechts een speler naar binnen sneed,  knap op doel trapte, maar doelman Tim redde de bal uit de kruising.  Verder waren er nog enkele wanhoopspogingen langs beide kanten, in een eerste helft die zeker de top 100 van de saaiste wedstrijden zou kunnen halen.  Maar net voor de rust werd het toch 1-0 voor Jonkershove.  Een thuisspeler stormde op laatste man Ronny Dewinter af, de teruggekeerde Alex Leloet kon hem van de bal afzetten, maar de bal belandde ongelukkig voor doel en kon binnengetrapt worden. 1-0 was ook de ruststand, hoewel geen van beide ploegen verdiende om voor te staan.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, beide ploegen slaagden er niet in om mooie combinaties in elkaar te zetten en probeerden te veel met de bal aan de voet te lopen.  In de 51ste minuut kreeg Ruben Hoorne een mooie kans op vrije trap, maar de thuiskeeper kon de bal uit de bovenkant van zijn doel houden.  Ook vier minuten later was Ruben nog een aan het kanon, ditmaals trapte hij naast.  In de 58ste minuut stormde de thuisspits alleen op onze doelman Tim af, na een foutje van Ronny, gelukkig was Frederik Lecointre snel genoeg teruggekeerd om de bal nog in corner te zetten.  In de 65ste minuut was het dan wel raak voor Jonkershove.  Na een corner van onze Ratjes reageerde Jonkershove met een scherpe counter, en vanuit een moeilijke hoek en van op afstand scoorde Jonkershove de 2-0, ook omdat onze doelman Tim zijn korte hoek niet genoeg afgedekt had.  Over en uit zou je nu denken, maar De Panne begon na de 2-0 wat beter te voetballen, en dat leidde dan ook tot de aansluitingstreffer in de 75ste minuut.  Na een voorzet van de ingevallen Kevin Soutaer kan Joeri Debruyne de bal in doel trappen (2-1).  De Panne eiste nu helemaal het balbezit op en Jonkershove speculeerde op de counter.  In de 79ste minuut beging de doelman van Jonkershove een domme terugspeelbal, onrechtstreekse vrije trap dus op zo’n 6 meter van doel.  Joeri haalde zijn kanon boven, maar de bal belande tegen de muur.  In de 83ste minuut kwam er zo’n levensgevaarlijke counter van Jonkershove.  3 man stormden alleen op doelman Tim af, maar gelukkig was er 1 egoïst onder hen en wou deze zelf scoren,onze doelman Tim lag in de baan van zijn shot.  In de 88ste en 89ste minuut nog twee kansen voor KRC:,eerst trapte Jurgen Schoolaert een voorzet van Ruben Hoorne over aan de tweede paal en vervolgens trapte Joeri Debruyne nog eens op de doelman.  2-1 was dus de eindstand na een wedstrijd met een afgrijselijke eerste helft maar wel een boeiende laatste 20 minuten. Een te vermijden nederlaag en een grote kans gemist om dichter bij leider Alveringem aan te sluiten die zijn 2de opeenvolgende nederlaag leed. Volgende week moet het zeker beter thuis tegen VV Vladslo, dat zeker wat zal willen rechtzetten voor zijn zwakke prestatie in de heenwedstrijd.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Dries Decorte, Ronny Dewinter(70’ Kevin Soutaer), Steve Hommez, Frederik Lecointre, Ruben Hoorne, Alex Leloet(85’ Tommy Vandaele), Jurgen Schoolaert, Jeffrey Schoolaert, Joeri Debruyne(1), Christophe Christiaens(70’ Dimitri Delsael).