Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
KVV Coxyde – Zwevegem Sport
Eindstand: 3-1 ( 1-1)

Na een lange winterperiode van 5 weken, startte de competitie eindelijk terug met een haalbare thuiswedstrijd tegen Zwevegem. Wedstrijd startte met 1 minuutje rust ter nagedachtenis van de overleden kantinehouder Philip Van de Gucht. Met de koude wind in de rug startten onze jongens sterk en duwden de tegenstander constant terug op hun helft. Reeds in de 1’ kon het 1-0 staan met een heet standje voor het bezoekende doel maar zowel Lukas, Remko als Mundi slagen er niet in om de bal binnen te trappen. 2’ een schot van Joost op de doelman. 3’ harde knal van Lukas hard op de doelman die de bal lost maar toch nog kan pakken. 9’ corner van Lukas op links, 2 x van de lijn weggehaald door de keeper op pogingen van James en Mundi. 13’ mooie voorzet van op rechts door Dante maar net iets te hoog voor Joost.14’ eerste kansje voor de bezoekers maar ver naast getrapt. 17’ krijgt Maxim Steenkiste een mooie kans maar gepakt door de doelman.20’ staat het totaal tegen het spelbeeld in 0-1 als Lander Lagrou te nonchalant een bal mist, aanval op links van de bezoekers en naast doelvrouw Yosra binnengeknald. De U12’s laten de moed niet zakken en blijven druk zetten met in de 28’ een schot van Remko over doel. 28’ de meer dan verdiende gelijkmaker als Maxiem Steenkiste een voorzet van op links door een erg bedrijvige Remko binnentrapt. Kort voor rustsignaal nog een corner van op links, schot van Remko maar over. Ruststand 1-1.
2de helft start terug met KVVC-druk, 31’ harde knal van Remko afgeweken en corner.35’ terug een geharrewar voor het bezoekende doel maar de sterke keepende doelman pakt de bal na een 4-tal pogingen. De bezoekers pelen goed georganiseerd en beperken sterk de ruimte zodat onze jongens zich vaak vastlopen in hun acties e in de 41’ moet doelvrouw Yosra erg attent tussenkomen om een tegendoelpunt te voorkomen. Even later een bezoekende corner, terug goed gepakt door Yosra. 45’ snelle actie KVVC maar Remko wordt de grond ingetrapt, gevolg geel voor de bezoeker. Vrije trap wordt zwak getrapt door Dante, recht in de handen van de doelman. 50’ actie van Dante, bal gaat in corner gegeven door Lukas, hoog voor doel maar niemand om af te werken. 54’ terug een gevaarlijke tegenaanval van de bezoekers maar een sterk keepende Yosra verhindert de voorsprong van de bezoekers. 56’ staat het eindelijk 2-1,als Maxiem Steenkiste zijn 2de doelpunt tegen de netten trapt na een actie van Remko op links en een geharrewar voor doel. En in de 58’ wordt de eindstand nog vastgelegd op 3-1 als Dante kan binnentrappen na een mooie actie op links van uitblinker Remko. Een meer dan verdiende overwinning voor onze U12 tegen een moedige, goed georganiseerd spelende tegenstander. Door het verlies van lauwe komen onze U12 op een mooie 3de plaats in het klassement, maar met volgende week een moeilijke verplaatsing voor de boeg naar Avelgem waartegen de thuiswedstrijd verloren werd met 2-4.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Mundi Dialonga, Lander Lagrou, Butaye Maxim, Joost Sockeel, James Bigot, Maxiem Prosec, Lucas Decorte, Remko Germonpré, Dante Blanckaert(1), Maxiem Steenkiste(2).

Gewestelijke miniemen
KVV Coxyde – WS Adinkerke
Eindstand: 0-3 ( 0-2)

De wedstrijd startte met een minuut stilte uit respect voor ''onze'' veel te vroeg overleden kantine-uitbater Philip. Na dit eerbetoon begon de wedstrijd gelijkopgaand, maar gaandeweg de 1ste helft waren het onze jongens die de betere ploeg werden, maar er werd wel verzuimd om het speloverwicht om te zetten in een doelpunt. Na 25’ een counter van de bezoekers die hun 1ste kans meteen wisten te verzilveren, 0-1. In de laatste min. voor de pauze, hoekschop Adinkerke waarbij onze doelman de bal niet klem pakt en een bezoekende voet de bal over de doellijn werkt,0-2 meteen ook de ruststand! In de 2de helft probeerden onze miniemen het tij te doen keren, maar na een vlijmscherpe tegenstoot stond de 0-3 op het bord. De wedstrijd verwaterde wat naar het einde toe waardoor deze derby eindigde op 0-3, meteen ook de 1ste thuisnederlaag voor onze gewestelijke miniemen.

Speelden voor onze gewestelijke miniemen: Baelen Brad, Lowagie Arthur, Deblonde Tom, Locqueneux Ian, Speeckaert Jerome, Wullepit Kjell, Dewinter Han, Vanhove Zeppe, Scheinok Thomas, Tallieu Kenneth, Eerebout Shaun, Bonnez Zino, Verfaillie Matt, Coulier Arnaud en Verhille Baptist.

Provinciale knapen U14
Eindstand: 4-0 ( 1-0)

Na een extra lange winterstop was het dan eindelijk zo ver, onze eerste match in 2009.Er werd eerst een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis voor onze overleden kantine-uitbater Philip Van de Gucht.Bij de eerste kans in de 2’ was het reeds 1-0 voor Koksijde , een bal van Dwight belandde  tegen de paal en de goed gevolgde Glenn kan de 1-0 scoren .Iedereen dacht dat we vertrokken waren voor een monsterscore, maar niets was minder waar. Het spelniveau verwaterde, er werd steeds teveel met de bal gelopen en de flanken werden niet benut.Doelman Diego moest in de 28’ zelf redding brengen op één van de schaarse tegenaanvallen, verder noteren we nog twee mooie kansen voor Jordy in de 20’en33’ met een bal die voorlangs ging en een bal die nog net gered wordt voor de lijn door een bezoekende verdediger.Tijdens de rust hield de trainer een donderspeech en het resultaat was direct merkbaar in de tweede helft.Op een paar minuten tijd was de wedstrijd gespeeld, in de 40‘ kon Jordy de 2-0 scoren na een mooi opgezette aanval van Pepijn en Stijn.In de 43’ terug een aanval opgezet door Pepijn, die bedient Dwight die de doelman omspeelt en de 3-0 scoort.In deze veel betere tweede helft worden volop kansen gecreëerd, en kan Jonas in de 47’ met een mooie lobbal de eindstand op 4-0 vastleggen.

Speelden voor U14: Cambier Diego, Devaere Guillaume, Daems Glenn, Pysson Laurent, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Waeyenberg Bryan, Vandebotermet Pepijn, Debacker Dwight, Rousseau Thibault, Jonckheere Keanu, Van Herck Jonas, Gruwé Brolin en Coulier Stijn.

Afgelast

Onze reserven maakten een nutteloze verplaatsing naar Leke, waar de scheidsrechter besliste om de wedstrijd af te gelasten gezien de gevaarlijke staat van het veld. Een terechte beslissing om zware kwetsuren te vermijden. Volgende week wacht de topper thuis tegen de buren van Adinkerke.

SK Nieuwkapelle -KRC De Panne
Eindstand: 1-0 ( 1-0)

Na 3 opeenvolgende nederlagen met 1 doelpuntje verschil stond ons 1ste elftal voor een haalbare opdracht met een verplaatsing naar het onderaan geklasseerde Nieuwkapelle. Zonder de gekwetsten Jeffrey Schoolaert, Tommy Vandaele en Ronny Dewinter en de nog steeds geschorste Steve Hommez, werd afgetrapt na een minuut stilte voor onze veel te vroeg overleden ploegafgevaardigde Philip. Op een slecht bespeelbaar terrein, half bevroren met veel gladde plaatsen werd afgetrapt met een koude wind.
Goede start van KRC met dadelijk een mooie voorzet van op links van Fredrik Lecointre waar Joeri net niet bij kan, dadelijk gevolgd door een mooie actie van de thuisploeg op links met een voorzet die nog net kan weggekopt worden. Daarna valt de wedstrijd wat stil en pas in de 16’ terug gevaar met een voorzet van op rechts door Joeri, weggekopt voor Ruben gevaarlijk kan worden  gevolgd door een afgeblokt schot van Jeremy Carrein, voor de eerste maal aan de aftrap dit jaar. 19’ staat het totaal onverwacht 1-0, een dribbel rond de rand van het strafschopgebied, te veel ruimte weggegeven en een wegdraaiend schot niet te pakken door doelman Tim. 21’ terug gevaar van de thuisploeg maar Tim brengt redding met de voeten na een schot uit de 2de lijn. 26’ zwaar schot van Ruben uit de 2de lijn, in 2 tijden gepakt door de thuisdoelman voor Joeri bij de bal kan. 28’ een voorzet van op links, Filip Mahieux kan de bal binnentikken maar afgekeurd wegens twijfelachtig handspel. 39’ voorzet van op rechts door Jeremy, bal weggekopt in de voeten van Alex die hard uithaalt maar op de doelman. 40’ nog een actie op rechts van de thuisploeg, eindigend met een schot in het zijnet. Ruststand 1-0 na veel meer balbezit voor onze ratjes echter zonder veel aanvallende dreiging.

Iedereen verwacht een scherp KRC dat uit de kleedkamers zal komen, maar niets is minder waar. Een erg slappe prestatie in de 2de helft, geen bezieling in de ploeg en zeker geen wil om te winnen.50’ een voorzet van Alex naar Joeri, die kan over de uitgekomen keeper trappen maar de bal wordt nog in paniek buitengetrapt.53’ een mooie redding van Tim op een harde knal die naar zijn rechterhoek ging.62’ laat de scheids doorspelen na een duwfout op Dries, bezoekende aanvaller komt alleen voor Tim die echter nog redding kan brengen. 78’ terug een redding van Tim met de voet na slordig balverlies van, Jurgen op het middenveld. 83’ nog een ver schot van Angelo dat 1 meter boven doel buitengaat en even later wordt een slappe wedstrijd van onze ratjes afgesloten op een 1-0 nederlaag. Meteen de 4de nederlaag op rij, 0 op 12 dus, beschamend voor een ploeg met deze kwaliteiten. Een terugval naar de 7de plaats in de rangschikking, ver weg van het beoogde eindrondetiket dus. En zondag komt zwart beest WS Bulskamp op bezoek. Weinig positieve vooruitzichten dus voor onze oudste Ratjes, een eindrondetiket is zeker nog haalbaar maar lijkt nu ver weg. Misschien ook eens een voorbeeld nemen aan de andere jeugdploegen die zich elke wedstrijd 100% geven, allemaal het truitje natmaken en blijven knokken voor de overwinning!

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Dries Decorte, Kevin Soutaer, Frederik Lecointre, Ruben Hoorne, Alex Leloet, Jurgen Schoolaert, Jeremy Carrein, Joeri Debruyne, Philippe Mahieux(65’ Tom Torney).
Er was geel voor Ruben Hoorne in de 83’ voor protest

Bleven op de bank: reservedoelman Miguel Decraemer, Steve Thieren en Pierig Leloet.