Verslag 4-5/10 2008

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne – KV Oostende
Eindstand: 10-1

Onze kleinste Ratjes speelden gastheer voor de grootste kustploeg: KV Oostende. Iedereen, behalve Shayaan die niet kwam opdagen, was klaar om er een goede partij van te maken. Tijdens de opwarming werden de jonge ratjes op scherp gesteld. En het werkte. Na het poseren voor een ploegfoto voor de “gazet” ging de partij van start. Na een korte studieronde van 6’ kreeg Yann de eerste bal in het doel. Onze keeper Maxime had een rustige 1e helft en moest slechts enkele keren tussenbeide komen. De gemotiveerde ratjes gaven zich volledig en stonden bij de rust op een comfortabele voorsprong: 5-0.
Ook in de tweede helft duurde het eventjes voordat het eerste doelpunt viel: pas na 9’ scoorde Seppe, zijn eerste van het seizoen!! Ook Sacha en de broers Wout en Lander zetten de netten bol alvorens dat KVO de eerredder scoorde (weliswaar na een vrije trap die rechtstreeks binnen ging, wat niet reglementair is). De tweede helft bracht ook goed voetbal van onze jongste spelers: fijne combinaties en goed positiespel leidden tot de vlotte overwinning van 10-1. Op de strafschoppen zullen we nog wat oefenen want slechts 2 van de 8 gingen binnen, terwijl KVO er 3 van de 5 benutte.

Speelden voor KRC A: Maxime Vanbleuy, Joram Steen, Wout Vanbesien, Sacha Moors, Matthias Wullepit, Seppe Joossens, Yann Verfaillie en Lander Vanbesien

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 9-11

De echte kern van de duiveltjesploeg krijgt stilaan vorm, en hoewel die in feite iets te klein is om resultaten te kunnen halen wordt de inzet van de spelertjes duidelijk week na week groter.
Met een tegenstander die een ruime keuze heeft uit zijn spelerskern werd gespeeld met totale overgave.
Telkens weer poogden onze jongens de aanval van Oostende te stoppen, Casper Vanhuele kon, dank zij de totale inzet van gans de ploeg, met de bal aan de voet opduiken voor het doel van de Oostendse keeper en scoorde praktisch uit elke doelpoging.
Op die manier behielden we de aansluiting en werd de kloof niet te groot.
De cijfers stegen langs de beide zijden en met nog drie minuten te gaan tekende het bord 9-9.
Twee minuten voor het einde kon KVO nogmaals het overwicht behalen (9-10) en moest KRC wel alles op alles zetten om nog gelijk te kunnen eindigen.
Iedereen in de aanval dus, maar KVO won de bal terug, counterde en kon zo de eindstand vastleggen op 9-11
Joe Claerebout kon er deze week niet bij zijn en er werd dan ook tijdens de eerste helft gekozen om Sander Dekien zijn plaats in doel te laten innemen. Achteraan Casper Vanhuele, in de spits Storm Degrieck. Verder een heel goed debuut van onze nieuwe spelertjes: Mohammad Sedaghatmia en Miel Houdebine.

In de tweede helft nam Jasper Dekien de keeperhandschoenen over van zijn oudere broer en kon Sander terug op zijn vertrouwde verdedigende plaats spelen.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne – SP Keiem
Eindstand: 15-2

Onze 2de jaars duiveltjes deden het weer uitstekend en behaalden een mooie 15-2 overwinning tegen een moedig maar zwak Keiem. Na 1m35 stond het al 1-0 en net voor het rustsignaal konden de bezoekers een doelpuntje scoren, ruststand 7-1. Na 5’ in de 2de helft stond het al 8-1 en zo gingen onze Ratjes verder en stond het opeens 13-1. Keiem kwam toch nog enkele kansjes, onder andere tegen de paal en 5’ voor affluiten scoorden ze hun 2de doelpunt, verdiend voor hun moedig verweer. KRC kon ook nog 2x scoren maar er werden ook nog heel wat kansen gemist. Eindstand 15-2, terug een overwinning voor trainer van de week Bjorn Deleest en zijn kudde. Proficiat 2de jaars!!!!!

Speelden voor KRC: Ben Dewinter, Rottiers Rimski, Coopman Jari, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Vieren Ian, Callewaert Niek en Vanhuele Arne.

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
Zwevegem Sport – KVV Coxyde
Eindstand: 1-4

Onze U12 vertrokken naar Zwevegem met een fel verzwakte verdediging door het ontbreken van Lander Lagrou, Maxiem Butaye en Ian Locqueneux. Door het herschikken van de verdediging was het even zoeken naar de juiste posities, maar eenmaal ingespeeld deden de vervangers het uitstekend. Een slap begin, ook een beetje door onderschatting van de tegenstander leidde in de 10’ tot een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg als een ver schot door doelvrouw Joshra tegen de lat getikt werd, de bal niet volledig over de lijn gaat maar toch goedgekeurd wordt door de scheidsrechter. De achterstand deed onze jongens blijkbaar deugd want de tegenstander kwam er vervolgens niet meer aan te pas. De druk werd steeds groter en groter voor de thuisploeg met in de 15’ een schot van Dante op de doelman, 16’ Remko in het zijnet en in de 17’ Lukas in het zijnet. 19’een mooie strakke corner van Lukas waar Joost net niet bij kan.25’ grote kans voor Remko allen voor de keeper maar jammer genoeg net naast,26’ voorzet van Maxiem Steenkiste maar door iedereen gemist, 27’ schot van Dante over na een weggewerkte corner. En eindelijk de 1-1 in de 28’ als Maxiem Prosec, bij zijn eerste match bij de provinciale miniemen, kan binnenkoppen terug na een corner van Lukas. En kort voor rust staat het 1-2 als Lukas van op rechts mooi een bal kan binnendraaien en zo voor de meer dan verdiende voorsprong kan zorgen met een echte Lukas-goal. Tweede helft al in de 31’ een schot van James net naast. Kort daarop Remko alleen voor doel maar de keeper kan nog redding brengen. 33’ even schrikken als Yosra een onschuldige bal laat glippen en nog net voor de lijn kan pakken. 34’ een vrije trap van de thuisploeg, gemakkelijk gepakt door Yosra en daarmee waren de kansen voor de thuisploeg voorbij. 35’ een voorzet van Dante, keeper lost de bal en Joost kan de 1-3 scoren. 39’ een vrije trap van Jarvid net over de verdediging, Remko terug alleen voor doel maar terug juist naast. Daarna constant druk van onze jongens op het thuisdoel, maar de afwerking blijft achterwege.52’ wordt het 1-4 als Lukas een corner direct binnendraait en zijn 2de doelpunt scoort. Daarna nog verschillende kansen met onder andere een paar mooie acties van Joost op links, telkens mooi voorgezet maar de afwerking van KVVC stond vandaag niet echt op scherp. Toch terug een mooie prestatie van onze U12’s die er steeds voor blijven gaan en steeds proberen voetballend een oplossing te zoeken.
En de mooie 12 op 15 kost trainer Alain en afgevaardigde Katrien natuurlijk een beloofde wafelnamiddag.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Shaun Eerebout, Jarvid Gruwé, Ward Dochy, Maxiem Prosec(1), Mundi Dialonga, Joost Sockeel(1), James Bigot, Dante Blanckaert, Lucas Decorte(2), Remko Germonpré, Maxim Steenkiste.

Gewestelijke miniemen
WS Adinkerke- KVV Coxyde
Eindstand: 2-1

Door blessures, ziektes en reizen geraakten onze gewestelijke miniemen maar aan 10 spelers voor de derby tegen Adinkerke, in extremis werden nog pré-miniemen opgeroepen om toch aan een volledig elftal te geraken. Adinkerke startte furieus en in de 1' moest doelman Arthur al een schot van op rechts pakken.6' schot Adinkerke 2de lijn over.11'solo actie Adinkerke, alleen voor Arthur maar goed gestopt in 2 tijden.12' hoekschop Adinkerke maar bal voorlangs getrapt.15' Han vertrekt op snelheid en trapt de bal beheerst naast de keeper in het doel,0-1.20' snelle tegenaanval Adinkerke op links, in hoekschop geduwd door Arthur.21' hoekschop voor de thuisploeg, slecht weggewerkt en laag binnengetrapt,1-1.23' mooi samenspel Han, Matt. Han alleen door, maar wordt foutief afgestopt en de vrije trapt levert niets op. In de 2de helft steekt Colin in de 34’ Han diep, schot Han maar keeper pakt.36' counter Adinkerke langs rechts, maar Arthur heeft de hoek goed verkleind en duwt de bal in hoekschop.37' hoekschop Adinkerke, Arthur werkt de bal in eigen doel,2-1.45' actie Adinkerke op rechts maar schot gaat ver over.49' soloactie Adinkerke maar bal spat uiteen op de lat.53' combinatie op rechts, schot Han, doelman redt, bal voor de voeten van Kenneth maar zijn schot wordt afgeblokt door Zeppe.59' hoekschop, bal valt voor de voeten van Matt die van dichtbij de gelijkmaker laat liggen. Uiteindelijk een meer dan verdienstelijke 2-1 nederlaag met een erg verzwakte ploeg.

Speelden voor KVVC-KRC: Thomas Scheinok, Matt Verfaillie, Kjell Wullepit, Kenneth Tallieu, Joachim Coopman, Han Dewinter, Arthur Lowagie, Tom Deblonde, Zeppe Vanhove en pré-miniemen Colin Deblonde en Milko Ahtchiev.

Provinciale knapen U14
Zwevegem Sport - KVV Coxyde
Eindstand: 1-2

Na de twee wedstrijden tegen de top 2 van vorig seizoen, probeerde onze ploeg vandaag met de 3 punten terug te keren uit Zwevegem, een ploeg die nog geen enkel punt behaalde dit seizoen.Vanaf het eerste fluitsignaal was het eenrichtingsvoetbal, de thuisploeg werd in verdediging gedrongen, en in de 7’ kon Dwight de 0-1 scoren via een mooie boogbal over de plaatselijke doeman.Daarna hield iedereen de adem toch even in toen Thibault na een stevig kopduel roerloos op de grond bleef liggen, resultaat een enorme buil.Koksijde bleef de kansen bij elkaar voetballen, maar telkens was het niet scherp genoeg voor doel om de score nog verder uit te diepen.Op slag van rust kreeg de thuisploeg bij zijn eerste echte aanvalsactie een lichte strafschop toegekend door de gelegenheidsscheidsrechter, meteen ook de ruststand 1-1. In het begin van de tweede helft kon Laurent de 1-2 scoren via een soloactie.Terug kreeg Koksijde voldoende kansen om de score verder op te drijven, maar telkens ontbrak de scherpte voor doel, zodat het steeds opletten bleef in de laatste minuten toen de thuisploeg in een slotoffensief toch nog probeerde te scoren.

Speelden voor U14: Cambier Diego – Devaere Guillaume – Daems Glenn – Pysson Laurent – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Waeyenberg Bryan – Vandebotermet Pepijn - Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Van Herck Jonas –Kalissa Arnauld. – Tourlousse Arthur.

Eindstand: 7-1

Onze ongeslagen reserven deden wat ze moesten doen en behaalden zonder veel moeite een gemakkelijke 7-1 overwinning tegen het hard spelende Leke. Een beetje ongeconcentreerd gestart stond het na 2’ al 0-1 met een harde knal in de winkelhaak na een actie op links, de dekking bij KRC bleef een beetje in gebreke. 8’ 1ste gevaar KRC met een schot van Steven Vandenberghe op de doelman.10’ 1-1, harde onhoudbare knal van Dimitri Delsael na een voorzet van Steven. 20’ 2-1 na een schot van steven, gelost door de doelman en binnengetikt door Peter Debuck. 23’ kopstoot van de bezoekers recht op doelman Miguel. 29’voorzet van Steven, net naast door Dimi. 34’ corner van Peter, Pierig kopt net naast. 35’ actie van de sterk spelende Andy op rechts, voorzet over de grond, Steven besluit over en kort daarop een actie op rechts met een voorzet van Jan en Dimi besluit net naast. Kort voor rust een mooie redding van doelman Miguel op een schot dat mooi naar de linkerwinkelhaak ging. Ruststand 2-1, verdiend maar toch na een slappe 1ste helft van onze reserven. 2de helft start met een hard laag schot in de linkerbenedenhoek van de bezoekers maar mooi gepakt door Miguel. 49’ voorzet van Dimi, pass van Peter naar de ingevallen Tom en het staat 3-1. 51’ persoonlijke actie van Dimi, bal net iets te ver van de voet en gepakt door de doelman. 52’ actie van Steven op links, pass naar Tom en het staat 4-1, match gespeeld.58’ actie van Peter Debuck op pass van Andy en mooi afgewerkt 5-1. 66’ wordt Steven alleen voor de doelman gebracht, maar hier blijft de afwerking in gebreke en kan de doelman nog in corner werken.73’ mooie actie van Dimi op links, maar bal net naast de paal buiten. 79’ staat het 6-1 bij een mooie actie van Steven op links, na een magistraal balletje achter het steunbeen van Seba, waarbij een bezoeker de bal in eigen doel trapt. De eindstand 7-1 wordt vastgelegd in de 81 als Dimi mooi kan afwerken op een pas van de alomtegenwoordige Andy Schoolaert. Probleemloze overwinning voor onze reserven die met 15op 15 aan de leiding blijven staan in de klassering met volgende week de verplaatsing naar Adinkerke voor de boeg.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere, Sebastien Verfaillie, Pierig Leloet(45’ Sander Cuvelier), Martin Winnock, Steven Vandenberghe, Andy Schoolaert, Gilles Veranneman(45’ Tom Torney(2)), Jan Verweirder, Peter Debuck(2), Dimitry Delsael(2).

WS Bulskamp -KRC De Panne
Eindstand: 3-3

De wedstrijd startte op een zwaar, maar goed liggend veld in een echt herfstweer, veel regen en wind, niet bepaald de beste omstandigheden voor onze oudste Ratjes. Nog steeds zonder de gekwetsten Philippe Mahieux en Steve Hommez en ook zonder Dries Decorte wegens beroepsverplichtingen, startte de wedstrijd rustig met een eerste 10 minuten waarin niets gebeurde. 10’ 1ste schot op doel van Joeri Debruyne, bal aangenomen, uit de draai maar op de doelman. Dadelijk gevolgd door het 1ste gevaar van de thuisploeg, bal wordt voor doel gegooid maar niemand centraal bij de bal.12’ terug een schot van Joeri op pas van Jurgen, bal gaat echter voorlangs. 17’ na een corner op links, bal weggewerkt, mooi schot van Tommy Vandaele maar net over. 23’ voorzet van Tommy maar Joeri net niet bij de bal.25’ bal diep in de hoek, Jeffrey kan binnenhouden en voorzetten maar niemand slaagt erin om zijn voet goed tegen de bal te zetten.26’ gevaar van WSB met een strak schot door Tim in corner geduwd. En in de 28’, een beetje tegen de gang van het spel in staat het 1-0. Een hoge bal kan niet goed weggewerkt worden en valt voor de voet van een thuisspeler die van buiten de rechthoek mooi binnenknalt. KRC even van slag en in de 36’ terug gevaar van de thuisploeg met een voorzet en een schot dat afgeblokt wordt in corner. Dadelijk daarop een voorzet van rechts die de deklat scheert. 38’ terechte strafschop voor de thuisploeg na handspel van Frederik Lecointre in het strafschopgebied. Doelman Tim houdt echter KRC in de match door de strak centraal ingeschoten strafschop over doel te duwen. Russtand 1-0.

48’ gevaarlijke center van op links van de thuisploeg, net naast eigen doel in corner gekopt.55’ wordt het 1-1 als een verre voorzet van Tommy op rechts over de doelman in doel verdwijnt.56’ gevaar op links in de verdediging, maar Tim kan met de vuisten de bal uit doel houden. 57’ wordt Joeri alleen in de diepte gestuurd maar zijn schot belandt tegen de buitenkant paal. 65’ wordt het 1-2 nadat de bal bij een corner gegeven door Jeffrey, via de thuisdoelman tegen Christophe Christiaens geduwd wordt. Enige twijfel over wie scoort, maar Christie eist dadelijk het doelpunt op. 74’ een carambole voor het Bulskampdoel met schoten van Bartho, Joeri en Jeffrey met als resultaat enkel een corner. Corner gaat naar Joeri, die aanneemt, draait en schot maar nog afgeblokt in corner. 75’ scoort Jeffrey Schoolaert zijn 1ste doelpunt bij het 1ste elftal met een schot van op rechts dat in de linkerhoek van het doel binnengaat, doelpuntje gevierd met een soort van pijl-en-boogbeweging. Match gespeeld denkt iedereen maar in de 78’ staat het 2-3, verdediging achteraan in snelheid gepakt, bal komt op rechts terecht, voorzet en rustig binnengetikt. Det huisploeg neemt duidelijk risico’s en de bal wordt steeds vooruitgetrapt in de hoop dat hij goed valt. 80’ een krachtig schot van Christie van buiten de 16, de keeper kan de bal maar half pakken maar de bal blijft echter hangen in het slijk. Dadelijk erop een voorzet van op links door Bartho, maar Ruben kopt over. 88’ een hard schot van de thuisploeg dat net naast de kruising buitengaat. En jammer genoeg eindigt de wedstrijd toch nog op een 3-3 gelijkspel als in de 90’ doeman Tim een voorzet van op links verkeerd inschat, niet bij de bal kan die vervolgens door de thuisploeg simpel binnengetikt wordt. 3-3, al bij al een juiste uitslag voor een wedstrijd die doorging in moeilijke weersomstandigheden, maar toch jammer dat onze Ratjes toch nog een 1-3 overwinning uit handen geven tegen een ploeg die voetballend zeker de mindere was.
Volgende week zijn de 3 punten thuis houden terug een must met het bezoek van Snaaskerke.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Ronny Dewinter, Tommy Vandaele(1)(63’Kevin Soutaer), Frederiek Lecointre(85’Andy Schoolaert), Ruben Hoorne, Jurgen Schoolaert, Alex Leloet(52’David Bartholomeus), Jeffrey Schoolaert(1), Christophe Christiaens(1), Joeri Debruyne.