Verslag 7-8/02 2009

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne –KSV Bredene
Eindstand: 7 -10 ( 1-4)

De eerste wedstrijd van 2009, na een zeer lange winterstop, moesten we door de vele zieken en afwezigen afhaspelen met slechts 10 spelers voor 2 ploegen. De trainers zagen zich dus genoodzaakt om de ploegen evenwichtig te verdelen.
Voor de wedstrijd hielden we 1 minuut stilte voor kantinehouder Philip, toch wel een van de steunpilaren van onze club. Waren onze jongsten daarvan onder de indruk? Wie zal het zeggen maar de hele eerste helft moesten we de wet van de sterkste ondergaan: Bredene beschikte over enkele goede spelers die ook stevig doorgingen in elk duel. Na 7’ stonden we al 3 doelpunten in het krijt en het duurde tot aan de 14e minuut alvorens Sacha ons eerste doelpunt kon scoren. De rustscore was uiteindelijk 1-4.
De aftrap van de tweede helft was nog maar net gegeven en Bredene scoorde al 2 keer in de eerste minuut. Na 7’ vonden onze kleine ratjes het welletjes en schoten ze uit hun krammen. Van 1-7 ging het in 12 minuten naar 6-7: 4x Sacha, 1x Lander en een own-goal na corner van Mathias. Bredene scoorde nog eens maar we scoorden direct tegen. Zo bleef het een spannende partij tot Bredene er nog 2 intrapte in de laatste 2 minuten.
Een mooie remonte van onze jongste Ratjes!

Speelden voor KRC A: Maxime Vanbleuy (terug van lang niet meer gezien), Seppe Joossens (een puike prestatie op een voor hem ongebruikelijke positie), Mathias Wullepit (zoals steeds goed op zijn linkerflank), Sacha Moors (alomtegenwoordig en vond weer 5x het doel) en onze diepe spits Lander (met 1 gescoord doelpunt).

1ste jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne – KSV Bredene
Eindstand: 1-6 (0-1)

Het was voor onze jongsten het eerste optreden in 2009 op de buitenvelden na de winterstop.
Bovendien moesten we het stellen zonder Casper, Storm, Miel en Shayaan, maar Steven stuurde ons wel Jari en Yann door als versterking. KSV Bredene dat heel sterk verbeterd is ten opzichte van het begin van dit seizoen, maakte ons vanaf de aftrap al duidelijk dat ze ons ditmaal de overwinning niet gunden. Toch probeerden we uit alle macht het tij te doen keren. Joe stond heel sterk te keepen, en met veel inzet en de nodige dosis geluk kon hij zijn netten vrijhouden tot net voor de rust. De tussenstand stond toen 0-1 in het voordeel van Bredene.
Net na de rust maakten we opnieuw een foutje bij het uitverdedigen en stonden de bordjes op 0-2. Onze inzet bleef, maar ergens lukte het niet helemaal. Dit kwam zeker ook door het feit dat één van de spelertjes van Bredene overal terug te vinden was, en hij kwam zowel aanvallend als verdedigend heel sterk aan bod. Veel te sterk voor kleine Jasper en eigenlijk mankeerden we ook onze pitbull, Casper, om op deze speler te zetten. Toch lukte het Sander eenmaal om Yann te lanceren op de counter en de aansluitingstreffer stond op het bord 1-2.
Bredene bleef steeds opnieuw aanvallen en Joe moest zich nog enkele keren noodgedwongen omkeren om de bal uit de netten te halen.
De eindcijfers lagen vast op 1-6. Een puik resultaat tegen een goede en sterke tegenstander.

Speelden voor KRC B: Joe CLAREBOUT, Sander DEKIEN, Jasper DEKIEN, Jari DESCAN en Yann VERFAILLIE.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
Davo Westende -KRC De Panne

De 2de jaars duiveltjes van Davo Westende geven algemeen forfait voor de rest van de competitie zodat de winterstop voor onze 2de jaars duiveltjes met 1 week verlengd werd.

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
KVK Avelgem - KVV Coxyde
Eindstand: 0-1 (0-0)

Onze U12’s stonden voor een lastige en meteen ook de verste verplaatsing naar het technisch sterke Avelgem, waar in de thuiswedstrijd een 2-4 nederlaag tegen werd geleden.
Op een redelijk goed bespeelbaar veld werd de 1ste helft afgetrapt met tegenwind. Onze jongens nemen dadelijk de wedstrijd in handen en de thuisploeg komt nauwelijks over hun helft.3’ een corner van Lukas op rechts, kopstoot van Maxim Butaye maar zonder veel kracht.4’ actie van Joost op links maar naast doel getrapt.6’ doorbraak door het midden van Dante maar de verdedigers komen nog terug. 10’ trap op rechts van Lukas in de handen van de doelman na een mooie voorzet van Dante. 16’ eerste gevaar van de thuisploeg, corner en de bal wordt in verschillende keren weggetrapt. 20’ rare actie van doelvrouw Yosra die met de voet een schot wegtrapt als een veldspeler.25’ nog even druk van de thuisploeg met druk op het KVVC-doel maar de bal wordt uiteindelijk nog weggetrapt. Ruststand 0-0. 2dehelft start uitstekend met in de 33’ een verre snel dalende trap van kapitein James nog door de doelman uit zijn doel geslagen, maar door de goed gevolgde Ward Dochy binnengetrapt en de 0-1 staat op het bord. 34’ actie van Dante met een schot op de keeper. Daarna houden onze jongens de tegenstander goed onder controle zonder kansen weg te geven, tot in de 45’ Jarvid een doorbraak op rechts moet onderbreken door in corner te trappen.49’ schot van Remko, goed gepakt door de keeper. 57’ nog een corner van Lukas, weggetrapt en in de herneming kan niemand nog binnentikken. Eindstand een al bij al verdiende 0-1 overwinning, na een weinig hoogstaande wedstrijd met toch onze U12 die voor elke bal bleven gaan. De lange winterstop en trainingsonderbrekingen hebben onze U12 wel duidelijk geen deugd gedaan en het is nog wat zoeken naar het betere combinatievoetbal. Toch een proficiat aan gans de ploeg voor de betoonde inzet. Zaterdag zal het echter voetballend heel wat beter moeten tegen leider Harelbeke die op bezoek komt in De Panne. Hopelijk zijn onze jongens de zware 5-2 nederlaag uit de heenwedstrijd nog niet vergeten.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Mundi Dialonga, Lander Lagrou, Butaye Maxim, Joost Sockeel, Ward Dochy(1), James Bigot, Maxiem Prosec, Lucas Decorte, Remko Germonpré, Dante Blanckaert, Maxiem Steenkiste.

Gewestelijke miniemen
SK Snaaskerke - KVV Coxyde
Eindstand: 2-0

Op het modderige terrein van Snaaskerke namen onze miniemen een goede start, na 10’werd Kjell diep gestuurd. Hij gaat alleen op de keeper af, maar die behoedde zijn team van een achterstand. Daarna kwam de thuisploeg dreigend opzetten en na enkele ongevaarlijke schoten kon Snaaskerke toch de score openen,1-0 na 22’. Voor de rust nog enkele kansjes aan beide zijden, maar de score bleef 1-0. Na de pauze werd het vooral een fysieke veldslag, voetballen werd quasi onmogelijk op het intussen omgeploegde veld maar toch probeerden beide ploegen er het beste van te maken. Na 38’ een scrimmage in de zestien waarbij de bal tegen de arm van Antoine belandde en de ref een licht toegekende strafschop voor de thuisploeg floot. Doelman Lars koos een hoek maar de penaltynemer faalde niet,2-0. Onze jongens bleven na de 2-0 achterstand toch nog strijden voor wat ze waard waren en waren de evenknie van de thuisploeg, maar de score veranderde niet meer, eindstand 2-0. Speelden voor onze gewestelijke miniemen:

Lowagie Arthur, Deblonde Tom, Locqueneux Ian, Wullepit Kjell, Dewinter Han, Tallieu Kenneth, Gilbert Antoine, Eerebout Shaun, Verfaillie Matt, Dever Julien, Lycke Lars en Quentin Ost.

Provinciale knapen U14
Eindstand: 0-3 (0-1)

De trainer moest deze week noodgedwongen sleutelen aan zijn elftal wegens ziekte van Laurent en kwetsuur van Glenn, daardoor kwam Stijn in de spits te staan naast Dwight en kwam Arthur centraal op het middenveld in steun van Pepijn.In de heenmatch had onze U14 in begin van de wedstrijd ook moeilijk tegen Avelgem, en ook vandaag kregen we een zelfde scenario. In de eerste tien minuten waren onze jongens nergens en moest doelman Diego met een paar gevatte tussenkomsten onheil voorkomen.In de 11’ minuut noteren we de eerste kans voor Koksijde, een corner getrapt door Pepijn, de bal wordt in eerste instantie nog ontzet, maar Jordy kan met een hard schot de 0-1 op het scorebord plaatsen.We krijgen nu een evenwichtige partij te zien, maar driemaal op rij wordt een aanval van Koksijde al of niet terecht afgefloten wegens twijfelachtig buitenspel.Het gestuntel in de Koksijdse verdediging zet zich verder, en na slecht uitverdedigen van Bryan beland een bal van de thuisploeg op de lat (oef hier komen we zéér goed weg).De thuisploeg blijft nog steeds op zoek gaan naar de gelijkmaker en mede door het slecht uitverdedigen van Koksijde komen ze nog aan een paar halve kansjes, maar de beste kans is nog voor Koksijde, Stijn mist onbeschrijfbaar een mooie kans op voorzet van Jordy om met een gerust gevoel de rust in te gaan, het blijft dus 0-1. Tijdens de rust werd de verdedigers op het hart gedrukt om meer duels te winnen en beter uit te verdedigen.Ook tijdens de tweede helft blijft het spannend met vooral veel middenveldspel, tot inde 48’ Koksijde een snelle tegenaanval weet op te zetten via Jensi(sterk is ingevallen), die op zijn beurt mooi inspeelt op Dwight die de geruststellende 0-2 scoort.De thuisploeg komt er nu veel minder aan te pas en 9’ voor tijd kan Stijn de 0-3 scoren met het hoofd op voorzet van Pepijn.Het belangrijkste vandaag waren de drie punten, maar het spel zal volgende week beter moeten om de 3 punten thuis te houden tegen Harelbeke.

Speelden voor U14: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Waeyenberg Bryan – Vandebotermet Pepijn – Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Van Herck Jonas – Kalisa Arnauld – Tourlousse Arthur – Coulier Stijn.

Eindstand: 2-2 ( 0-1)

Onze reserven stonden voor een moeilijke wedstrijd tegen de altijd stug spelende buren uit Adinkerke. Goede start van KRC met in de 3’ een corner op rechts door Peter Debuck, net boven de kruising buiten gekopt door de goed inlopende Sebastien Verfaillie. Daarna rustig middenveldspel met duidelijk meer balbezit voor KRC,met in de 14’ eerste gevaar van de bezoekers na een actie door met midden eindigend met een schot op doelman Miguel. 16’ mooie actie op link, bal gaat naar rechts, mooie voorzet door Peter Debuck mooi in 1 tijd op doel getrapt maar op de doelman.20’ slechte pas van laatste man Seba, maar doelman Miguel kan nog net redding brengen waarbij hij nog een tik krijgt van de bezoekende aanvaller. 28’ terug een mooie KRC-actie door het middenschot van Peter Debuck op de doelman en in de rebound schiet Jeffrey Schoolaert hoog over. 36’ staat het tegen het spelbeeld 0-1, vrije trap van op rechts, bal voor doel en via de rug van kapitein Bjorn gaat de bal binnen. 40’ prachtige actie van Tom Torney door het midden van de WSA-verdediging, maar jammer genoeg eindigend op de doelman. Ruststand 0-1, totaal onverdiend gezien het spelbeeld.

2de helft hetzelfde spelbeeld, meer balbezit voor KRC met Adinkerke dat probeert te counteren en vooral veel tijd probeert te winnen. 54’ eerste gevaar met een actie van Steve Vermeulen op rechts, bal achteruit gelegd maar Peter Debuck trapt over.62’ actie van de bezoekers op rechts, voorzet eindigend met een trap op doel, in corner geduwd door doelman Miguel. 64’ fout op laatste man Seba, niet gefloten maar een goed uitgekomen Miguel kan een 2de treffer voorkomen.66’ terug bezoekend gevaar, terug een voorzet van op rechts maar op doelman Miguel gekopt. Maar dadelijk erop staat het toch 0-2, te veel ruimte weggegeven in het midden en een schot dat eindigt in het doel. KRC brengt joker Mike Derycke in en gaat achteraan man op man spelen en vooraan met 3 spitsen, kort daarop bijna afgestraft maar doelman Miguel komt terug gepast uit. Dadelijk een tegenstoot afgerond met een mooie knal van Tom centraal voor doel. 1-2 in de 76’ en KRC terug in leven. KRC blijft ervoor gaan met kort daarop een vrije trap door Steve Vermeulen op rechts gevolgd door een kopstoot van Seba op de doelman. Daarna nog enkele pogingen van KRC maar steeds staat een bezoekende voet of de doelman in de weg. Uiteindelijk toch 2-2 in de 83’ als een strafschopfout wordt begaan en Steve Vermeulen de meer dan verdiende 2-2 op het bord zet. Een zwak leidende scheidsrechter had de strafschop laten hernemen wegens een te vroeg inlopende speler. Scheidsrechter had duidelijk de match niet in handen, liet veel protest toe, liet veel fouten langs achter onbestraft en had duidelijk geen problemen met het vele tijdgewin van de bezoekers. Uiteindelijk sleepten de bezoekers zich naar het einde en behaalden ze hun puntje waar ze duidelijk voor gekomen waren.2-2 al bij al nog een gewonnen puntje voor KRC na een 0-2 achterstand, maar gezien het spelbeeld was een overwinning zeker een juistere uitslag geweest. Door het verlies van achtervolgers Nieuwpoort A en B doen onze reserven nog een goede staat in het klassement en blijven ze op de eerste plaats staan. Maar volgende week terug een zware verplaatsing naar Nieuwpoort waar de thuisploeg moet winnen om nog een kans te hebben om kampioen te spelen. Het worden nog spannende weken.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere (70’Mike Derycke), Sebastien Verfaillie, Pierig Leloet, Andy Schoolaert, Steve Thieren(45’ Jan Verweirder), Steve Vermeulen(1), Tom Torney(1), Jeffrey Schoolaert(45’Gilles Veranneman), Peter Debuck, Christophe Christiaens.

KRC De Panne – WS Bulskamp
Eindstand: 2-1 ( 2-0)

Na een 0 op 12 en een schandalig slechte wedstrijd vorige week op het veld van Nieuwkapelle, hadden onze oudste Ratjes iets recht te zetten thuis tegen zwart beest Bulskamp. Na een laatste minuut stilte ter nagedachtenis van onze veel te vroeg overleden ploegafgevaardigde Philip Van de Gucht, startten onze Ratjes eindelijk zoals iedereen ze graag bezig ziet. Agressief, kort op de bal, goed vooruit voetballend en mooie combinaties, wat een verschil met vorige week. 2’ al een vrije trap van Ruben tegen de deklat, even later een voorzet van Philippe Mahieux waartegen spits Joeri zijn voet nog kan plaatsen maar juist voor de paal buiten.5’ een duidelijke strafschopfout tegen Jeremy, maar niet gefloten door de scheids. 9’ mooie individuele actie van Filou in het strafschopgebied maar zijn schot gaat over. 13’ 1ste gevaar van de bezoekers met een voorzet van op rechts, net weggewerkt door Angelo. 17’ voorzet van op links door Ruben, kersvers papa Jurgen Schoolaert kan net niet bij de bal en Jeremy Carrein knalt aan de 2de paal over. 20’ staat het eindelijk 1-0, een vrije trap op links van Jeremy, Jurgen kan koppen, de bal komt bij Dries die de meer dan verdiende 1-0 op het bord kan trappen. 23’ actie van Joeri op rechts, schot op doel uit een scherpe hoek door de keeper in hoekschop geduwd. 25’ staat het 2-0 na een mooie actie van Jurgen en Filou in de rechterhoek, bal voor en Ruben trapt de 2-0 binnen. 28’ terug een actie van Joeri, bal komt bij Ruben die trapt maar de bal wordt nog net voor de lijn weggewerkt.32’ voorzet van op links door Ruben, Joeri zet zijn voet nog ertegen maar de bal gaat boven doel.35’nog even gevaar met de bezoekers met een voorzet van op rechts die gelukkig naast gekopt wordt.38’ terug mooie actie KRC, voorzet van Jeremy met afwerking van Filou, tegen de paal en terug in de handen van de keeper. Even later wordt afgefloten met een 2-0 voorsprong, een te magere beloning voor een sterke prestatie van KRC tegen een onbestaand Bulskamp.

2de helft hetzelfde spelbeeld, dominerende Ratjes die scherp en geconcentreerd blijven spelen. Terug een felle start met in de 47’ een omhaal van Joeri door de keeper in corner geduwd.48’ vrije trap van Ruben, bal wijkt af en gaat net naast de paal buiten in corner. 53’ trap uit de 2de lijn van de bezoekers gemakkelijk gepakt door doelman Tim.60’schot in 1 tijd van Joeri, keeper grabbelt de bal weg en duwt in corner. 66’ voorzet van Filou, Jeremy kan binnentrappen maar raakt de bal net niet goed.72’ voorzet van op rechts door Filou, schot van Ruben uit de 2de lijn maar over.79’ schot van Joeri, keeper verrast door de uithaal kan de bal toch nog in corner duwen. 80’ geharrewar voor het KRC-doel en na enkele pogingen kan de bal weggetrapt worden. 84’ mooie pas van Alex naar Joeri die in de draai op doel schiet maar gepakt door de doelman. Het zijn uiteindelijk de bezoekers die in de 90’ de eindstand op 2-1 kunnen vastleggen met een mooi afstandsdoelpunt van Pannenaar Julien Averein. Een deugddoende ruimverdiende overwinning voor onze Ratjes, maar jammer genoeg bleef de afwerking nog wat achterwege. Gans de ploeg mag geloofd worden voor de betoonde inzet, was het maar iedere week zo! En nu volgende week bevestigen op het veld van het niet te onderschatten Keiem, zonder de geschorsten doelman Tim Coutereel en Ruben Hoorne en nog steeds zonder Steve Hommez die zijn laatste schorsingdag uitzit

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Dries Decorte(1), Kevin Soutaer, Frederik Lecointre, Ruben Hoorne(1), Alex Leloet, Jurgen Schoolaert, Jeremy Carrein(70’Jeffrey Schoolaert), Joeri Debruyne, Philippe Mahieux(73’Andy Schoolaert)
Bleven op de bank: reservedoelman Miguel Decraemer en Pierig Leloet.