Wedstrijdverslagen 4/5-02-2017

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – KFC Lissewege
Eindstand: 1-4 (1-2)

Tegen het bovenaan geklasseerde Lissewege speelden onze beloften een meer dan verdienstelijke wedstrijd en kwamen zelfs op een 1-0 voorsprong. Door 2 zeker te vermijden tegendoelpunten kwamen de bezoekers veel te gemakkelijk op een 1-2 voorsprong. Toen viel onze nieuwe doelman Gertjan Catrysse ook nog gekwetst uit, Glenn Dewilde nam zijn plaats in en deed het zeer verdienstelijk. In de 2de helft liepen de batterijen van onze jongens echter leeg en konden de bezoekers nog uitlopen tot een 1-4 eindstand.

Speelden voor KRC: Gertjan Catrysse, Kevin Deman, Glen Dewilde, Dries Dawyndt, Harm Blomme, Gertjan Bentein, Han Dewinter, Tom Ameloot, Jeroen Dorné, Cherif Tidjane Khouma, Pieter Geerts, Olivier Vandenbussche, Jelle Wils

Er was geel voor Jeroen Dorné en Olivier Vandenbussche.

KRC De Panne – WS Houthulst
Eindstand: 0-1 (0-1)

Na de vlotte 1-3 overwinning van vorige week op Reningelst stond er vandaag een thuismatch te wachten tegen WS Houthulst, tezamen met KRC zeker ook een van de ploegen die een plaatsje in de eindronde ambieerde in het begin van het seizoen. De bezoekers zouden zeker belust zijn op revanche voor hun 1-2 nederlaag in de heenwedstrijd, gemakkelijk zou het dus zeker niet worden voor de mannen van trainer Chris Plaisier, speciale wedstrijd ook steeds voor hem tegen de club waar hij alle rangen doorlopen heeft.

KRC moet de wedstrijd starten zonder de geelgeschorsten Marc Lomba en Halim Zouber. Ook Jordy Schoolaert, Wesley Butaye en Wouter Dorné zijn nog niet wedstrijdfit. Rob Deblock is out tot het eind van het seizoen en Sylvain Roels daagt niet meer op, zodat eigenlijk 7 basispionnen ontbreken, een beetje van het goede teveel. Maar natuurlijk ook de kans om aan enkele jongeren om te bewijzen dat zij ook wat in hun mars hebben. Zo kwam Jensi Callewaert voor het eerst aan de aftrap en startte Kevin Berteaux ook terug in de basis.

Match begint erg rustig, meer balbezit voor Houthulst maar zonder echt doelgevaar. 14’ eerste gevaar met een actie van, de jonge Colin dumoulin, zijn schot wordt uiteindelijk afgeblokt door Sven in corner. 20’ mooie aanval van de bezoekers, voorzet van op rechts en het is Thuillier Steve die veel te gemakkelijk de 0-1 kan binnen trappen.28’eerste KRC-gevaar met een rechtstreekse vrije trap van op ongeveer 25m, schot recht in de handen van keeper Ramboer. 42’ terug een aanval over rechts van WSH, nu is het Julien die de bal nog net in corner kan trappen. Op slag van rust nog knullig balverlies van Ludo, gelukkig kan de bal in extremis nog buiten getrapt worden. Scheidsrechter Provoost Daniel fluit even later af met een 0-1 ruststand, na een veel te slappe 1ste helft van KRC.

2de helft start met een vrije trap van Steve op links, Christopher Verbeke kopt juist over. 47’ kan Thuillier alleen op doelman Diego afgaan maar gelukkig faalt hij in de afwerking en trapt hij de bal boven doel buiten. 55’ lange bal vooruit, Christopher kan afleggen tot bij de volledig vrijstaande Ferre op de rand van de 16, maar Ferre kraakt volledig zijn schot. 60’ mooie individuele actie van Sven, maar zijn schot gaat juist naast. 62’ voorzet Steve, Christopher wordt lichtjes geduwd en kan net niet bij de bal. 70’ mooie KRC-aanval via Steve en Christopher komt de bal bij Kevin Berteaux maar die trapt de bal naast. 76’ lange bal vooruit, Christopher kan de bal over de keeper in doel trappen maar de scheids keurt het doelpunt af voor twijfelachtig buitenspel. 85’ wordt de ingevallen Jelle in snelheid gepasseerd, schot gaat gelukkig naast doel buiten. 86’ gevaarlijke voorzet van op rechts, kapitein Nicolas kan gelukkig in corner verwerken. 88’ voorzet van op rechts door Steve, Christopher moet laag gaan om te koppen en zijn poging mist daardoor alle kracht. Wedstrijd wordt afgefloten op een 0-1 eindstand na een erg slappe 1ste helft van KRC, een veel, veel betere 2de helft waarin terug bleek hoe moeilijk KRC toch aan scoren toe komt.

Volgende week wacht terug een loodzware thuiswedstrijd tegen het 2de geklasseerde SK Westrozebeke dat zeker revanche zal willen nemen voor het totaal onverwachte 1-2 thuisverlies tegen KSV Veurne en zeker ook voor het 2-2 gelijkspel dat KRC daar behaalde in de heenwedstrijd. Opdracht zal zeker zijn om veel scherper te starten dan vandaag het geval was en ook de gekregen kansen af te werken.

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Ludovic Lecat, Julien Dever, Nicolas Platteeuw, Sven Eyland (65’Jelle wils), Jensi Callewaert, Christopher Verbeke, Kevin Berteaux (82’Cherif Tidjane Khouma), Steve Eyland, Rick Hassen, Ferre Verdonck (82’Han Dewinter)