Wedstrijdverslagen 7/8-01-2017

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – KSV Jabbeke
Eindstand: 0-0

Onze beloften openden de 2de helft van de competitie met een thuiswedstrijd tegen KSV Jabbeke, waar in de heenwedstrijd met 0-1 gewonnen werd. 2 aan elkaar gewaagde ploegen, de bezoekers 2 punten boven onze beloften geklasseerd, maakten er een pittige wedstrijd van zonder al te veel uitgespeelde kansen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de eindstand 0-0 werd, na een zeer verdienstelijke wedstrijd van onze beloften.

Speelden voor KRC: Dawyndt Dries, Dewinter Han, Dever Julien, Blomme Harm, Dawyndt Dries, Declerck Yoni, Butaye Wesley, Callewaert Jensi, Berteaux Kevin, Tidjane Khouma Cherif, Geerts Pieter, Vandenbussche Olivier, Hadou Akim, Desaever Nils, Dewilde Glenn.

 

1ste Elftal
KRC De Panne - Brielen Sport
Eindstand: 1-1 (0-0)

Een op papier gemakkelijke opdracht voor KRC om na de korte winterstop de competitie te herstarten, dit met een thuiswedstrijd tegen het voorlaatst geklasseerde Brielen Sport. Maar KRC bewees in de eerste competitiehelft dat het vaak tegen de onderaan geklasseerde ploegen domme punten verloor. 2’ het eerste doelgevaar als een voorzet bij Christopher terecht komt aan de 2de paal, Christopher besluit echter met een te slap schot op doel. 12’ eerste dreiging van de bezoekers met een schot van buiten de 16, Diego pakt gemakkelijk. 17’ goed opgebouwde KRC-aanval, bal komt bij Jordy, maar zijn schot uit de 2de lijn gaat boven de dwarslat buiten. 22’ bal van Ferre naar Christopher, schot op doel maar redding met de voet van bezoekende doelman Lemoyne, Marc Lomba kan in de rebound niet goed bij de bal. 28’ verre vrije trap van Steve, Christopher kan koppen maar zijn kopbal gaat naast. 30’ vrije trap van Steve recht voor doel, terug de bezoekende keeper met een bizarre reflexredding met de voet. 35’terug een mooi opgebouwde aanval besloten met een harde knal van Steve maar recht op de keeper. 36’ nog eens de bezoekers met een hoge voorzet waar doelman Diego niet goed bij kan, uiteindelijk is het Nico die kan wegkoppen. 37’ wordt Christopher alleen op doel gestuurd, maar hij besluit recht op de keeper. 39’ Steve Eyland met een mooie actie, mooie trap op doel maar terug via de keeper en de paal in corner. Goed gegeven corner, de inlopende Nicolas kopt juist over. Ruststand 0-0, hoewel KRC feitelijk met minimum 2 doelpunten voorsprong de rust moest ingegaan zijn.

49’ mooie bal tussendoor in de hoek van Jordy, Halim maakt een prachtige actie maar trapt de bal dan onbegrijpelijk nog naast de verste paal buiten. 57’ een koude douche voor KRC, lange bal vooruit, Jelle in een 1 tegen 1 situatie, Vanderwee Larson kan doorgaan en trapt de bal mooi in de verste hoek binnen, dat noemt afwerken!!! 63’ wordt Marc Lomba schuin voor doel bereikt, hij draait zich mooi vrij en trapt keihard de gelijkmaker binnen. 66’ snel gegeven vrije trap, bal bij Ferre die voorzet maar zowel Christopher als Marc kunnen niet bij de bal om binnen te tikken. 70’ een vrije trap van op zo’n 22 meter van doel van Sven Eyland, keeper kan de bal maar net in corner duwen. 72’ Steve met een verre bal vooruit, actie van Marc maar zijn schot gaat jammer genoeg over. 74’ terug een lange bal vooruit van de bezoekers, een voorzet maar de voorzet gaat gelukkig aan iedereen voorbij. 86’ nog een mooie voorzet van Jordy, bal kan nog net weggewerkt worden vooraleer Christopher op doel kan koppen. Wedstrijd wordt even later door scheidsrechter Deprez Franky afgefloten op een 1-1 eindstand, ontgoochelend resultaat voor KRC maar als je niet kan afwerken blijft winnen

steeds moeilijk en het is precies daar dat het schoentje wringt bij de mannen van Chris Plaisier. Volgende week wacht de steeds moeilijke verplaatsing naar thuisploeg TSC Proven.

Speelden voor KRC: Cambier Diego, Lecat Ludovic, Platteeuw Nicolas, Wils Jelle (83’ Han Dewinter), Zouber Halim, Eyland Sven, Eyland Steve, Schoolaert Jordy, Verdonck Ferre (66’Rick Hassen), Lomba Simoes Marc (1) (85’ Wesley Butaye), Verbeke Christopher Berteaux Kevin bleef op de bank. Er was geel voor Steve Eyland en Rick Hassen, beiden voor protest. Voor Rick was het zijn 3de gele kaart waardoor hij de volgende wedstrijd, de verplaatsing naar TSC Proven mist.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
KSV Jabbeke - GU 15 KRC 7-0
KVC Ichtegem -GU17 KRC 2-3
KSK Oostnieuwkerke - GU21 KRC 4-3

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 14 januari:
9uur30: GU17 KRC – SP Keiem
11uur: FC Beerschot-Wilrijk – ELITE U13 KVVC
11uur: FC Beerschot-Wilrijk – ELITE U14 KVVC
14uur30: GU13 KRC – JV Lo-Reninge
14uur30: GU15 KRC – EXC. Zedelgem
15uur: Eendracht De Haan – beloften KRC

Zondag 15 januari:
9uur30: GU21 KRC – SK Staden
14uur30: TSC Proven – 1ste elftal KRC