Wedstrijdverslagen 8/9-10-2016

Bijzondere Reserven
FC Lissewege - KRC De Panne
Eindstand: 1-1

Na een reeks erg ongelukkige wedstrijden was er deze week eindelijk beterschap bij onze beloften die met een goede wedstrijd en mentaliteit een gelijkspel behaalden op het veld van Lissewege. Jammer genoeg werden er te veel kansen gemist, anders zat een overwinning er zeker in. Volgende week dan maar de 3 punten thuishouden in de wedstrijd tegen KEG Gistel.

Speelden voor KRC: Ruben Hoorne, Han Dewinter, Jensi Callewaert, Harm Blomme, Dries Dawyndt, Gert-Jan Bentein, Yoni Declerck, Steve Omey, Sven Eyland, Cherif Tidjane Khouma, Marc Lomba Simoes (1), Halim Zouber, Jeroen Dorné.

 

1ste Elftal
KWS Houthulst - KRC De Panne
Eindstand: 1-2 (0-0)

KRC stond na de deugddoende 2-0 overwinning van vorige week tegen SK Reningelst voor een zware verplaatsing naar subtopper WS Houthulst, steeds een speciale wedstrijd voor KRC-trainer Chris Plaisier tegen de ploeg waar hij zo lang gespeeld heeft. KRC zowat op zijn sterkst, aanwinst Steve Omey, erg goed bezig bij de beloften, voor de eerste keer in de selectie. Reservedoelman Kevin Dehaerne, gans de week ziek was er niet bij. 2’ eerste doelgevaar voor de thuisploeg, slecht uitverdedigen van Ludo, bal geraakt niet weg en uiteindelijk is het doelman Diego Cambier die de bal kan weg boksen. 8’ bal tot bij Wesley aan de rand van de middencirkel, goede controle en Wesley poogt met een verre boogbal de keeper te lobben maar de keeper kan de bal nog net boven de lat duwen. Goed gegeven corner van Steve, Sylvain kan net niet bij de bal om binnen te tikken. 10’ erg mooie KRC-aanval, bijna alles in 1 tijd maar het is Wesley die zijn schot volledig mist. 18’ erg mooi gegeven vrije trap Steve Eyland, Christopher Verbeke komt mooi ingelopen maar kopt jammer genoeg naast. 29’ schot uit de 2de lijn van de thuisploeg, doelman Diego Cambier gaat goed plat. 30’ terug Steve met een goede corner van op links, de niet erg klemvaste keeper van Houthulst lost de bal, Wesley ertussen maar de bal wordt terug in corner verwerkt door een thuisspeler. 31’ goede balrecuperatie van Rick, bal tot bij Wesley, goede trap op doel maar de thuiskeeper kan de bal uit doel duwen. Ruststand 0-0, na een aangename 1ste helft met vooral een bij momenten erg goed voetballend KRC tegen een thuisploeg die veelal de lange bal hanteerde. Schitterende start van de 2de helft, doorkoppen door Christopher, bal bij Sylvain, mooie voorzet en het is Wesley die de bal erg mooi binnentrapt, 0-1, een droomstart van de 2de helft. 49’ schot uit de 2de lijn, mooie reflex van Diego die de bal nog over de lat in corner kan duwen. Maar op de erop volgende corner gaat het fout, bal bij de 2de paal waar een volledig vrijstaande thuisspeler de gelijkmaker kan netten. 60’ actie op rechts van WS Houthulst, foutje van Rick die hem zijn 3de gele kaart van het seizoen oplevert, erg mooi gegeven vrije trap die gelukkig tegen de deklat belandt. 61’ mooie aanval Houthulst, voorzet van op links en het is terug Diego die met een prachtige redding de bal uit doel houdt. 62’ mooie individuele actie op links van Sylvain, bal echter slecht teruggelegd zodat de actie uiteindelijk maar een corner oplevert. KRC verliest beetje bij beetje de grip over het middenveld zodat trainer Chris ingrijpt en de moegestreden Rick en Ferre vervangt door de 2 frisse krachten Rob en Sven, geslaagde vervanging want KRC krijgt terug controle over de wedstrijd. 76’ is het de net ingevallen Jordy met een erg mooie actie over links, bal belandt uiteindelijk tegen de paal. 79’ ingooi van Rob, bal bij Jordy die erg mooi op doel trapt maar recht op de keeper. 85’ corner

op links door Steve, bal aan de 2de paal gekopt door Christopher maar terug naast. Als iedereen zich al neergelegd heeft bij een gelijkspel is het uiteindelijk nog Sylvain die in de 90’ een voorzet van op rechts hard kan binnentrappen, 1-2. Scheidsrechter laat om onduidelijke reden nog 5 minuten overspelen, maar de thuisploeg slaagt er niet meer in om echt voor gevaar te zorgen zodat de wedstrijd in de 95’ afgefloten wordt op een 1-2 eindstand voor KRC. Een erg mooi overwinning voor de mannen van Chris Plaisier die met een 13 op 18 de competitiestart zeker niet gemist hebben. Zondag wacht terug een zware test met terug een verplaatsing naar een van de titelkandidaten SK Westrozebeke dat dit WE blijkbaar moeiteloos met 0-3 won op het veld van KSV Veurne. Onze ratjes zullen terug hun beste pootjes moeten voorzetten om puntengewin te kunnen behalen.

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Ludovic Lecat, Nicolas Platteeuw, Julien Dever, Wouter Dorne, Steve Eyland, Rick Hassen (65’Sven Eyland), Ferre Verdonck (65’Rob Deblock), Sylvain Roels (1), Christopher Verbeke, Wesley Butaye (1) (72’Jordy Schoolaert) Steve Omey bleef op de bank.

Er was geel voor Nicolas Platteeuw, Wesley Butaye, Rick Hassen en Rob Deblock, allen voor spelfouten. Voor Rick was dit zijn 3de gele kaart zodat hij geschorst is voor de volgende wedstrijd op het veld van SK Westrozebeke.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
Elite KVVC U13 – FC Dender 5-5
Elite KVVC U14 – FC Dender 3-1
SP Hasselt - Elite KVVC U15 0-2
SP Hasselt - Elite KVVC U16 1-3
Elite KVVC U17 – SP Hasselt 6-3
Elite KVVC U19 - SP Hasselt 0-4
GU 15 KRC – WS Adinkerke 1-4
GU17 KRC – Davo Westende 3-3
GU21 KRC – SK Snaaskerke 1-4

Volgende wedstrijden:
Vrijdag 14 oktober:
20uur: bijzondere beloften KRC- EG Gistel

Zaterdag 15 oktober:
10uur30: Elite U13 KVVC – FC Beerschot Wilrijk
10uur30: Elite U14 KVVC – FC Beerschot Wilrijk
13uur30: VVG Alveringem – GU13 KRC
15uur30: VVG Alveringem – GU15 KRC
GU17 KRC bye

Zondag 16 oktober:
GU21 KRC bye
15uur: SK Westrozebeke – 1ste elftal KRC