Wedstrijdverslagen 11/12-02-2017

Bijzondere Reserven
KEG Gistel - KRC De Panne
Eindstand: 4-1

Het was door de vele gekwetsten en afwezigen terug harken om aan een elftal ter geraken voor de verplaatsing naar Gistel. Zo maakten U17 Ben Dewinter, broer van Han en U21 Nive Mukeze deel uit van onze beloften die een meer dan verdienstelijke wedstrijd speelden maar toch met 4-1 het onderspit moesten delven tegen de veel meer ervaren thuisploeg.

Speelden voor KRC: Gertjan Catrysse, Han Dewinter, Ben Dewinter, Harm Blomme, Dries Dawyndt, Jeroen Dorné, Yoni declerck, Tom ameloot, Olivier Vandenbussche, Pieter Geerts, Nive Mukeze, Jelle Wils.

Er was geel voor Tom Ameloot.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – SK Westrozebeke
Eindstand: 1-2 (0-0)

De thuismatch tegen het 2de geklasseerde SK Westrozebeke kondigde zich aan als een erg moeilijke opdracht waarbij puntenwinst bijna zo goed als onmogelijkheid leek. Bij de reeds indrukwekkende lijst van afwezigheden, voegde zich deze week ook nog Sven Eyland met vocht in de knie en Ferre Verdonck met een aanval van de zona. Daardoor kwam jeugdproduct Jensi Callewaert aan de aftrap en bestond de bank uit 4 spelers uit de beloftenploeg namelijk Dries Dawyndt, Pieter Geerts, Yoni Declerck en Han Dewinter.

KRC speelde met erg veel karakter, kon defensief alles goed gesloten houden en bereikte de rust met een 0-0 stand.

Als de bezoekers in de 62’ nog met 10 man komen door een rode kaart van El Baghdadi groeit de hoop op puntengewin nog meer. En wanneer Steve Eyland in de 72’ de 1-0 op het scorebord knalt, lijkt KRC klaar om voor een stunt te zorgen. Maar een mistasten van doelman Diego Cambier bij een vrije trap van Maxime Vanhaecke zorgt ervoor dat de bezoekers terug op 1-1 komen. KRC blijft knokken voor wat het waar is, maar de batterijen lopen langzaam maar zeker leeg. KRC komt dan ook nog met 10 man te staan in de 87’ wanneer Jensi Callewaert zijn 2de geel krijgt van scheidsrechter Coussement Jens. En in de 90’ wordt KRC uiteindelijk toch nog uitgeteld wanneer Tim Declercq de 1-2 eindstand kan binnentrappen.

Wedstrijd met veel karakter gespeeld door een moedig KRC, een stunt was echt dichtbij maar de overvloed aan gekwetsten zorgden uiteindelijk voor deze jammerlijke nederlaag.

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Ludovic Lecat, Julien Dever, Nicolas Platteeuw, Steve Eyland, Halim Zouber, Marc Lomba Simoes, Christopher Verbeke, Jensi Callewaert, Kevin Berteaux (84’Han Dewinter), Rick Hassen

Dries Dawyndt, Yoni Declerck en Pieter Geerts bleven op de bank.

Er was geel voor Kevin Berteaux, Christopher Verbeke, Nicolas Platteeuw en 2x geel voor Jensi Callewaert

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
Elite KVVC U13 – WS Brussel afgelast
Elite KVVC U14 – WS Brussel 2-0
Elite KVVC U15 – Dessel Sport afgelast
Elite KVVC U16 – Dessel Sport afgelast
Dessel Sport - Elite KVVC U17 afgelast
Dessel Sport - Elite KVVC U19 afgelast
GU 15 KRC bye
SVD Kortemark - GU17 KRC afgelast
SK Zwevezele - GU21 KRC 2-7