Wedstrijdverslagen 11/12-03-2017

Bijzondere Reserven
SK Steenbrugge - KRC De Panne
Eindstand: 0-6 (0-2)

Onze beloften trokken voor hun vrijdagavondmatch naar het veld van rode lantaarn SK Steenbrugge, iedereen verwachtte dus dat onze beloften zonder al te veel moeite de 3 punten mee naar De Panne zouden brengen. En het werd inderdaad een erg vlotte 0-6 overwinning voor de ratjes onder aanvoering van kapitein Pieter Geerts, die kapi Dries Dawyndt op reis naar Kaapverdië, mocht vervangen. Door het algemeen forfait van VV Westkapelle is er volgend WE geen match voor onze beloften,

Speelden voor KRC: Gertjan Catrysse, Han Dewinter, Nive Mukeze, Harm Blomme, Ben Dewinter, Jensi Callewaert, Jeroen dorné, Yoni Declerck, Wesley Butaye, Cherif Tidjane Khouma, Pieter Geerts, Glen Dewilde, Ricardo de Oliviera Felix, Gertjan Bentein. Er was geel voor Pieter Geerts.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – NSVD Handzame
Eindstand: 3-1 (1-1)

Na de mooie 7op 9 uit de laatste 3 wedstrijden hoopte iedereen bij KRC dat er een vervolg zou gebreid worden aan deze reeks en dat onze ratjes tegen staartploeg NSVD Handzame ook de 3 punten thuis zouden houden. Zeker een niet te onderschatten opdracht, in de heenwedstrijd behaalde KRC op het veld van handzame maar 1-1 gelijkspel en handzame is nog steeds in strijd om degradatie te vermijden en staat dus zeker erg gemotiveerd op het veld. Bij KRC ontbreekt ditmaal de geelgeschorste Steve Eyland. Ferre Verdonck, Ludovic Lecat, Wesley Butaye, Jordy Schoolaert en Rob Deblock zijn er ook nog steeds niet bij. Onder een prachtig lenteweertje wordt de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Doeven Richard.

Erg rustig begin van de wedstrijd met veel middenveldspel zonder dat de doelmannen in actie moeten treden, eerste echt doelgevaar pas in de 16’ wanneer Christopher Verbeke aflegt voor Kevin Berteaux, maar Kevins schot wordt door de bezoekende keeper afgeweerd. Actie gaat verder maar wordt uiteindelijk toch afgefloten voor buitenspel van Marc Lomba. 18’ moet doelman Diego Cambier, die al een tijdje met een dijblesure sukkelt de bal toch ontzetten, bal in de voeten van een tegenstander, bal wordt naar rechts gespeeld waar alles openligt en het is Timperman Davy die de bezoekers op een 0-1 voorsprong trapt. 25’ mooie collectieve KRC-aanval waarbij de bal via Halim bij Marc komt, trap op doel maar de bal afgeblokt in corner. 29’ mooie actie op links van Wouter Dorné die de bal mooi klaarlegt voor de volledig vrijstaande Christopher Verbeke aan de rand van de 16, Christopher trapt echter overhaast over. 32’ voorzet van op links door de bezoekers, gelukkig afgeblokt aan de 1ste paal. 33’ mooie balaanname van Sven Eyland die het balletje naar rechts speelt bij Kevin Berteaux die de bal mooi beheerst binnentrapt 1-1. 1ste helft loopt vervolgens rustig naar zijn einde en wordt door scheidsrechter Doeven afgefloten op een 1-1 ruststand, na een eerder slappe prestatie van onze Ratjes, hopelijk brengt de 2de helft beterschap.

48’ Kevin Berteaux met een vrije trap op links, bal in de kluts, uiteindelijk een schot op doel en een redding met de voet van keeper Baeckelandt Gianni. 56’ harden scherpe voorzet van Marc Lomba op rechts, Wouter kan over de 2de paal maar net bij de bal die hij terug hard voorbrengt maar niemand staat voor doel om af te werken. 57(scherpe counter van de bezoekers, mooie redding van Diego die de bal echter niet kan klemmen, bal wordt uiteindelijk binnengetrapt maar gelukkig uit buitenspelstand. 64’ vrije trap op rechts van Jelle, kopbal via de rug van een bezoeker in corner. 70’ corner van de bezoekers, Diego pakt de bal maar laat hem terug schieten, schot gaat gelukkig naast. 80’Christopher met een van zijn vele rushes, zet goed door maar de goed uitgekomen keeper kan net eerst bij de bal. 81’ lange bal vooruit, geen buitenspel en de ingevallen Cherif kan alleen op doel afgaan maar trapt jammer genoeg veel te vroeg op doel waarbij de bal ook nog naast gaat. 83’ wordt Sven Eyland lichtjes aangetikt in de 16 van Handzame, lichte maar terechte strafschop, feilloos omgezet door kapitein Jelle wils, 2-1. 90’ mooie flankverandering van Christopher naar rechts, de ingevallen Han Dewinter legt af voor Sven, mooie redding van de Handzamekeeper. In de 91’ nog een mooie KRC-aanval en het is Christopher Verbeke die uiteindelijk de bal mooi over de keper kan stiften en zo de 3-1 eindstand vastlegt. Verdiende overwinning voor KRC na een eerder slappe 1ste helft, 2de helft liep het heel wat beter tegen de bezoekers die al veel energie verbruikt hadden in de 1ste helft. Door deze overwinning behalen onze ratjes een mooie 10 op 12, volgende wedstrijd is terug een haalbare maar zeker terug niet te onderschatten verplaatsing naar het thuis steeds moeilijk te bespelen JS Comines-Warneton, ook nog volop in strijd voor het behoud in 3de Speelden voor KRC: Diego Cambier, Julien Dever, Jelle Wils(1), Nicolas Platteeuw, Halim Zouber, Wouter Dorné (91’ Jensi Callewaert), Sven Eyland, Rick Hassen, Kevin Berteaux (1)(82’Han Dewinter), Marc Lomba Simoes (68’Cherif Tidjane Khouma), Christopher Verbeke Er was geel voor Rick Hassen en Nicolas Platteeuw, beiden voor spelfouten. Voor Rick was het zijn 3de gele kaart waardoor hij geschorst is voor de volgende wedstrijd naar Comines-Warneton.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
Elite KVVC U13 – Beerschot-Wilrijk 1-6
Elite KVVC U14 – Beerschot-Wilrijk 2-2
KSV Oudenaarde - Elite KVVC U15 8-1
KSV Oudenaarde - Elite KVVC U16 2-1
Elite KVVC U17 – KSV Oudenaarde 2-4
Elite KVVC U19 – KSV Oudenaarde 4-1
Exc. Zedelgem - GU 15 KRC 10-1
SP Keiem - GU17 KRC 6-1
SK Staden - GU21 KRC 3-1

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 18 maart:
10uur: KSV Diksmuide – GU17 KRC
14uur30: KSV Veurne – GU15 KRC

Zondag 19 maart:
9uur30: WS Oudenburg – GU21 KRC
15uur: JS Comines-Warneton – 1ste elftal KRC