Wedstrijdverslagen 12/13-11-2016

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – SK Steenbrugge
Eindstand: 1-0 (0-0)

Na de mooie 0-1 overwinning vorige week in de derby tegen WS Adinkerke, stond vandaag een thuiswedstrijd tegen rode lantaarn SK Steenbrugge op het programma. 9’ het eerste gevaar met een verre uittrap van keeper Gert over de verdediging een, Kevin Desaver kan op doel trappen maar redding van de bezoekende keeper. 13’ actie op links van Kevin, komt naar binnen gesneden, legt af voor Jensi die op doel kan trappen maar terug brengt de bezoekende keeper redding. 37’fout op Kevin Desaver, mooie plaats voor een vrije trap maar Kevin Berteaux ziet zijn poging uit doel geranseld. 39’ mooie combinatievoetbal van KRC, actie van Cherif die Serafim alleen voor doel brengt maar terug staat die doelman in de weg. Ruststand 0-0, vooral dankzij de bezoekende doelman.

49’moooie actie van Kevin Desaver die gans het veld afloopt, pas naar Han die net naast doel trapt. 53’ terug een mooie aanval, Jensi past naar Kevin Desaver, maar diens gekruist schot gaat net naast de paal buiten. 55’ eindelijk eens de bezoekers met een mooie aanval, achterlijn wordt gehaald, bal achteruit, schot naar de verste hoek maar een knappe redding van keeper Gert. 59’ actie Serafim, pas naar Kevin Desaver die naar doel trapt maar ditmaal staat de paal in de weg. 67’ lange bal over rechts, mooie actie van de bezoeker, schot naar de verste hoek maar terug doelman Gert met een knappe redding. 71’ eindelijk de meer dan verdiende voorsprong wanneer Kevin Desaver terug alleen op doel kan afgaan, trap terug op de keeper maar het is Kevin Berteaux die goed gevolgd is en de bal binnentrapt. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde en wordt door scheidsrechter Marc Lams afgefloten op een 1-0 eindstand. Meteen een mooie 9 op 9 voor onze beloften, nu wacht een weekje rust door het algemeen forfait van VV Westkapelle.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Han Dewinter, Kevin Berteaux (1), Harm Blomme, Dries dawyndt, Nils Desaever, Steve Omey, Akim Hadou, Jensi callewaert, Cherif Tidjane Khouma, Kevin Desaver, Jelle Wils, Serafim Cattrysse.

 

1ste Elftal
NSVD Handzame - KRC De Panne
Eindstand: 1-1 (1-0)

Na de pijnlijke uitschuiver van vorige week met de 0-1 nederlaag tegen SK Elverdinge, hadden onze Ratjes zeker iets recht te zetten met de verplaatsing naar staartploeg NSVD Handzame. Goede start met in de 3’ reeds Halim met een mooie individuele actie, trap op doel maar recht in de handen van keeper Baeckelandt Gianni. KRC met het meeste balbezit, balletje gaat goed rond maar jammer genoeg ligt het tempo te laag. De thuisploeg blijft achteraan goed georganiseerd alles goed dichtlopen en komt in de 21’, totaal tegen het spelbeeld in op een 1-0 voorsprong. Vrije trap op een mooie plaats net buiten de 16, bal komt tegen de muur terecht en gaat in doel naast een verraste doelman Diego. 24’ goede doorsteekpas van Marc Lomba, Jordy Schoolaert kan alleen op doel afgaan maar trapt af op de keeper. 31’ harde uithaal van Nicolas uit de 2de lijn, bal kan nog net op de lijn weggewerkt worden door een thuisspeler.41’ mooie KRC-aanval besloten met een mooi schot van Ferre uit de 2de lijn, terug is het de plaatselijke keeper die mooi redding brengt. Ruststand 1-0, volledig tegen het spelbeeld in.

Slappe start van KRC van de 2de helft tegen een thuisploeg die veel gretiger uit de kleedkamer gekomen is. 53’ mislukte flankverandering van Halim, bal wordt onderschept, snelle counter maar het schot op doel gaat uiteindelijk over de dwarslat buiten. 56’ terug een snelle omschakeling van de thuisploeg, Diego heeft niet de beste keuze gemaakt door ver uit te komen maar gelukkig gaat het schot terug naast doel buiten. 65’ vrije trap Steve Eyland, bal komt bij Ferre die kan afleggen op kapitein Nicolas die de meer dan verdiende gelijkmaker binnen trapt. 68’ duel waarbij Nicolas neergaat, scheids Delzeyne Tim laat echter doospelen, schot uit de 2de lijn dat naast gaat. 70’ mooie KRC-aanval met een 1-2 tussen Wouter en Jordy, schot dat echter recht op de keeper gaat. 71’ voorzet van op rechts van de thuisploeg, kopstoot gelukkig recht in de handen van Diego. 73’ Jordy naar Steve die zich mooi vrij kapt, schot op doel maar terug de thuiskeeper met een redding met de voeten. 75’ mooi gegeven vrije trap door Steve, maar terug recht in de handen van de keeper. 78’ nog eens Diego in actie wanneer hij met de vuisten een voorzet van op links kan wegboksen. 79’ kort gegeven corner KRC, voorzet van de net ingevallen Kevin Desaver Christopher Verbeke kan op doel koppen maar recht in de handen van de thuiskeeper. 88’ nog eens de thuisploeg met een voorzet van op links, Halim neemt geen risico en kopt de bal over doel in corner, corner die niets oplevert. En in de 90’ is het de doorgebroken Kevin Desaver die op de rand van het strafschopgebied neergelegd wordt, strafschop gefloten door de scheids. Kapitein Nicolas neemt zijn verantwoordelijkheid maar de thuiskeeper ontpopt zich tot matchwinnaar wanneer hij de bal mooi uit de hoek haalt. Eindstand 1-1, ontgoochelend resultaat voor KRC, na een degelijke wedstrijd maar toch iets te weinig om tegen dergelijke meer dan haalbare tegenstander de punten te pakken. Volgende week hopelijk beter met de komst met het ook onderaan geklasseerde JS Comines- Warneton.

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Ludovic Lecat, Nicolas Platteeuw (1), Wouter Dorné (75’Kein Desaver), Steve Eyland, Halim Zouber, Marc Lomba Simoes (57’Christopher Verbeke), Jordy Schoolaert (81’Jensi Callewaert), Rick Hassen, Ferre Verdonck;

Reservedoelman Kevin Dehaerne bleef op de bank.

Er was geel voor Kevin Desaver (fout)

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
White Star Brussel - Elite KVVC U13 6-0
White Star Brussel - Elite KVVC U14 2-1
Elite KVVC U15 – KMSK Deinze 0-2
Elite KVVC U16 – KMSK Deinze 0-1
KMSK Deinze- Elite KVVC U17 4-0
KMSK Deinze -Elite KVVC U19 3-0
GU 15 KRC – Keiem Sport 1-2
SVD Kortemark - GU17 KRC 16-0
KSV Bredene - GU21 KRC 0-1

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 19 november
10uur30: Elite U13 KVVC – VW Hamme
10uur30: Elite U14 KVVC – VW Hamme
14uur30: GU13 KRC -KSV Nieuwpoort
14uur30: GU15 KRC – KSV Nieuwpoort
GU17 bye door forfait KSV Nieuwpoort
17uur30: GU21 KRC – WS Oudenburg
19uur30: 1ste elftal KRC – JS Comines-Warneton