Wedstrijdverslagen 17/18-09-2016

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – Eendracht De Haan
Eindstand: 2-4

Na de mooie overwinning van vorige week op het veld van Jabbeke, hoopte iedereen bij KRC op een vervolg van deze prestatie maar niets was minder waar. Met een erg sterke ploeg op papier, slaagden onze jongens er niet in om te winnen tegen het nochtans niet al te sterke De Haan. Jammer genoeg bij KRC te veel individueel talent op het veld, maar iedereen te veel met zichzelf bezig zodat er geen ploeg op het veld staat. Het moet zeker beter bij onze beloften die erg onder hun niveau blijven presteren.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Han Dewinter, Bjorn Pylyser, Harm Blomme, Jensi Callewaert, Rob Deblock, Kevin Desaver, Steve Omey, Steve Eyland, Cherif Tidjane Khouma, Sylvain Roels, Kenneth Garez, Yoni Declerck, Kevin Berteaux, Jeroen Dorné. Er was geel voor Rob Deblock en 2x geel voor Jensi Callewaert, daardoor geschorst voor de volgende wedstrijd.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – TSC Proven
Eindstand: 1-0 (0-0)

Na de deugddoende 2-3 overwinning van vorige week op het veld van promovendus Brielen Sport, verwachtte iedereen bij KRC vandaag terug een 3-punter met de komst van TSC Proven. Wedstrijd om zeker niet te onderschatten, gezien Proven met 2 gelijke spelen nog niet verloren had deze competitie. Erg rustig begin van de wedstrijd met slechts in de 18’ het eerste kansje, Marc Lomba die aflegt voor Christopher Verbeke wiens schot 1 meter boven doel buiten gaat. 19’ de eerste maal Proven met een mooie voorzet van op rechts, doelman Diego kan de bal niet klemmen en het is uiteindelijk Julien Dever die de bal kan wegtrappen. 34’ slordig balverlies van Gert-Jan Bentein, speler kan recht door het midden op doel afgaan maar zijn trap belandt recht op Diego’s vuisten. 41’ snelle tegenaanval Proven, bal komt via een aantal benen terug bij een bezoeker maar zijn schot gaat hoog over. Ruststand 0-0 na een 1ste helft waarin erg weinig te beleven viel. Een betere start van TSC Proven in de 2de helft met in de 46’ een hard schot uit de 2de lijn van Vanexem Alexander, gelukkig recht op doelman Diego. 48’ terug een counter van de bezoekers, voorzet van op links maar het schot van Onraedt Niels gaat gelukkig terug hoog over. 52’ mooie voorzet van Ludovic Lecat, Christopher kopt over. 60’ inspelen Rick op Christopher Verbeke, bezoeker raakt de bal met de hand en scheidsrechter Ronny Deman twijfelt niet en wijst dadelijk naar de penaltystip. Veel protest bij de bezoekers die tot niets leidt en het is kapitein Nicolas Platteeuw die de strafschop feilloos omzet. Proven duidelijk aangeslagen en in de 62’ een balrecuperatie van Wouter Dorné, bal gaat naar de goed ingevallen Ferre Verdonck maar diens schot wordt afgeblokt in corner. 67’ mooie actie van de net ingevallen Jordy Schoolaert, mooi schot en de bezoekende keeper Decleir Mathias zweeft de bal mooi uit doel. 68’ actie Wesley Butaye op links, voorzet naar Christopher die teruglegt voor Ferre die uit de 2de lijn op doel trapt maar zijn schot gaat net naast de paal buiten. 69’ valt KRC met 10 man als Gert-Jan Bentein op een domme manier zijn 2de gele kaart pakt. 71’ bal centraal door de KRC-Verdediging maar gelukkig wordt de verkeerde keuze gemaakt en wordt de bal niet afgelegd voor 2 volledig vrijstaande bezoekers voor doel. 85’ erg mooi

gegeven vrije trap van Tavernier Soren, erg mooi gepakt door doelman Diego. 88’ nog eens warm voor het KRC-doel maar terug toont doelman Diego zijn klasse en kan hij met een mooie reflex in 2 keer de bal uit doel houden. Even later wordt een flauwe wedstrijd afgefloten op een 1-0 eindstand, meteen de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Volgende week zal het heel, heel wat beter moeten met de verplaatsing naar grote titelkandidaat KSV Diksmuide op het programma.

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Ludovic Lecat, Julien Dever, Platteeuw Nicolas(1), Wouter Dorné (63’Jordy Schoolaert) ,Butaye Wesley(73’ Steve Eyland) , Halim Zouber, Marc Lomba Simoes (51’Ferre Verdonck) , Bentein Gert-Jan, Hassen Rick, Verbeke Christopher Reservedoelman Kevin Dehaerne , terug uit kwetsuur, bleef op de bank. Er was 2x geel voor Gert-Jan Bentein ( spelfouten) die daardoor geschorst is voor de volgende wedstrijd tegen KSV Diksmuide.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
KSV Oudenaarde - Elite KVVC U13 8-1
KSV Oudenaarde - Elite KVVC U14 7-1
KSK Heist - Elite KVVC U15 2-0
KSK Heist - Elite KVVC U16 1-2
Elite KVVC U17 – KSK Heist 4-0
Elite KVVC U19 - KSK Heist 3-2
Davo Westende - GU 15 KRC 0-4
WS Adinkerke - GU17 KRC 3-3
KSV Jabbeke - GU21 KRC 1-3