Wedstrijdverslagen 19/20-11-2016

Bijzondere Reserven

Door het algemeen forfait van VV Westkapelle genoten onze beloften van een vrij voetbalweekend. Vrijdag wacht een thuiswedstrijd tegen SK Spermalie-Middelkerke, geen gemakkelijke opdracht maar hopelijk kunnen de 3 punten thuisgehouden worden en komt er een mooi gevolg aan de recente 9 op 9.

 

1ste Elftal
KRC De Panne -JS Comines-Warneton
Eindstand: 2-1 (1-0)

Na een slappe 3 op 15 in de laatste 5 wedstrijden, meestal dan nog tegen staartploegen was het hoog tijd voor de jongens van trainer Chris Plaisier om zich te herpakken en eindelijk nog eens voor een 3-punter te zorgen. De thuiswedstrijd op zaterdagavond tegen voorlaatst geklasseerde JS Comines-Warneton was hiervoor natuurlijk een uitgelezen kans. KRC zonder de aan de kruisbanden geopereerde Rob Deblock, de met een ontsteking sukkelende Sven Eyland, de nog niet volledig speelklare Wesley Butaye en Halim Zouber, stewardverplichtingen bij KV Oostende. Daardoor zaten Jelle Wils, terug na een aanslepende verrekking en aanwinst Kevin Berteaux dit seizoen voor het eerst op de bank. Bank zonder reservedoelman Kevin Dehaerne die het jammer genoeg niet meer kan opbrengen op de bank te moeten blijven zitten, mede door de sterke prestaties van goalie Diego Camber.

KRC start gretig aan de wedstrijd en in de 3’ staat het reeds 1-0, prachtig doelpunt van Steve Eyland die na een mooie actie van ver op doel schiet en de bal ongrijpbaar voor de bezoekende keeper ziet binnengaan. Sylvain krijgt ook nog een mooie kans om de voorsprong te vergroten, maar jammer genoeg mist hij. KRC blijft goed voetballen maar beetje bij beetje komen de bezoekers beter in de wedstrijd, echter zonder doelman Diego echt aan het werk te kunnen zetten. 20” pech voor KRC wanneer Ludovic Lecat met een verrekking uitvalt, waardoor Jelle Wils, vroeger dan verwacht, terug op het veld staat. 22’een mooi gegeven corner van Steve, Nicolas kopt over. 24’ balverlies Julien Dever, bezoeker kan uit de 2de lijn op doel trappen maar Diego bokst de bal weg. 30’ een flankverandering van Jordy, voorzet van Wouter, Steve probeert in 1 tijd op doel te knallen maar hij kraakt half zijn schot dat langs de verste paal buiten gaat. De wedstrijd gat goed en weer, maar zonder dat er nog echte kansen komen voor een van de ploegen. Ruststand 0-0.

2de helft start met een scherpe bezoekende ploeg en dat wordt beloond in de 49’ wanneer bij KRC achteraan niet al te scherp verdedigd wordt en de dekking vergeten wordt zodat een bezoeker vrij gemakkelijk op Diego kan afgaan en de bal mooi onder onze doelman binnentrapt, 1-1 en alles terug te herdoen. Maar de bezoekers genieten niet lang van de gelijke stand want in de 51’ een bal van Jordy naar Steve, die opent op links voor Sylvain die op doel kan afgaan en ditmaal de kans benut, 2-1 voor KRC. 53’terug Sylvain van op links, voorzet-schot dat de bezoekende keeper in corner duwt. 55’ mooie voorzet van Sylvain, Jordy alleen voor doel kopt jammer genoeg naast, hier moest het altijd 3-1 staan. 70’ voorzet tot bij Christopher die eigenlijk dadelijk op doel moet trappen, maar toch nog een half mislukte controle uitvoert, bal wordt uiteindelijk afgelegd voor Ferre die over doel trapt. 81’ vrije trap van op links voor de bezoekers, hoge bal in d kluts, bal tegen de lat en terug in het veld, bezoeker kan op doel trappen maar doelman Diego verhindert met een schitterende reflex de gelijkmaker. 85’ nog een vrije trap van Ferre, de net ingevallen Marc Lomba kan op doel koppen maar zijn kopstoot gaat boven de lat buiten. Een goed leidende scheidsrechter Cordier Arjen laat nog 3’30 overspelen, maar er verandert gelukkig niets meer aan de stand, zodat de 3 punten uiteindelijk nog eens in De Panne blijven, maar best ook want volgende week wacht de steeds moeilijke verplaatsing naar Eendracht Hooglede, ongetwijfeld een van de betere ploegen van de reeks. Hopelijk kunnen er al wat spelers gerecupereerd worden en kan KRC punten meenemen naar De Panne, maar een gemakkelijke opdracht wordt dit zeker niet.

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Ludovic Lecat (20’Jelle Wils), Nicolas Platteeuw, Wouter Dorné, Steve Eyland (1) (84’Marc Lomba), Christopher Verbeke, Sylvain Roels (1), Jordy Schoolaert (80’Kevin Berteaux), Rick Hassen, Ferre Verdonck

Jensi Callewaert bleef op de bank.

Er was geel voor Sylvain Roels(fout)

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
Elite KVVC U13 – VW Hamme 1-7
Elite KVVC U14 – VW Hamme 4-1
ASV Geel - Elite KVVC U15 uitgesteld
ASV Geel -Elite KVVC U16 uitgesteld
Elite KVVC U17 – ASV Geel uitgesteld
Elite KVVC U19 – ASV Geel uitgesteld
GU 15 KRC – KSV Nieuwpoort 16-0
GU17 KRC bye door algemeen forfait KSV Nieuwpoort
GU21 KRC – KWS Oudenburg 1-4

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 25 november:
20uur: bijzondere beloften KRC- SK Spermalie-Middelkerke

Zaterdag 26 november
9uur: Davo Westende – GU17 KRC
10uur30: FCV Dender – Elite U13 KVVC
10uur30: FCV Dender – Elite U14 KVVC
13uur45:WS Adinkerke – GU13 KRC
13uur45:WS Adinkerke – GU 15 KRC

Zondag 27 november
9uur15: SK Snaaskerke – GU21 KRC
14uur30: Eendracht Hooglede – 1ste elftal KRC

Dinsdag 29 november
19uur30: oefenwedstrijd 1ste elftal KRC – SP Keiem