Wedstrijdverslagen 21/22-01-2017

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – Davo Westende
Eindstand: 5-0

FORFAIT

De beloften van Westende geven reeds op donderdagavond forfait zodat onze reserven zelfs het terrein niet op moesten en zo zonder moeite 3 punten rijker werden, een wedstrijd spelen was toch leuker geweest.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – KSV Diksmuide
Eindstand: 0-3 (0-1)

Mooie publieke opkomst voor deze wedstrijd op zaterdagavond tegen titelkandidaat nummer 1 KSV Diksmuide, jammer genoeg waren de omstandigheden niet ideaal om er een mooie wedstrijd van te maken. De grasmat was hard bevroren maar lag gelukkig effen, wedstrijd gespeeld onder een ijzige temperatuur.

Zeker geen gemakkelijke opdracht voor onze Ratjes, verzwakt door de afwezigheden van de geschorste Christopher Verbeke, de gekwetsten Jordy Schoolaert, Wouter Dorné, Rob Deblock, Steve Omey en de niet meer opdagende Sylvain Roels. Opdracht was dus zeker om een goed blok neer te zetten en te hopen toch 1 puntje thuis te kunnen houden.

Wedstrijd start rustig met 2 ploegen die duidelijk moeite hebben om zich aan te passen aan het bevroren terrein en het is pas in de 17’ dat er voor het eerst doelgevaar is wanneer de bezoekers na een aanval over rechts, de bal kunnen voorzetten en doelman Diego de afgeweken bal met enige moeite in corner kan verwerken. Pech voor KRC als in de 25’ een goed spelende Wesley Butaye nog uitvalt met een verrekking. 31’ nog eens warm voor het KRC-doel, bal wordt uiteindelijk door Nicolas in corner getrapt. 42’ terug de bezoekers over rechts, voorzet, schot op de vuisten van Diego. Maar op slag van rust komen de bezoekers toch op voorsprong als Halim op links de bal verliest in plaats van hem buiten te trappen, voorzet en goaltjesdief Cardon staat natuurlijk klaar om de voorzet binnen te trappen, 0-1. Er moet zelfs niet meer afgetrapt worden en in plaats van een mooie 0-0, met KRC de kleedkamers in met een 0-1 achterstand.

En de bezoekers beslissen de wedstrijd definitief in de 46’ wanneer een bal vooruit getrapt wordt, Cardon in duidelijke buitenspelstand toch mag doorgaan en de 0-2 binnentrapt. Bezoekers controleren nu rustig de wedstrijd tegen een aanvallend machteloos KRC. 76’ mooie aanval over links van Diksmuide, mooie redding van Diego. 78’ terug een mooi aanval van KSVD, mooi schot in de verste hoek van de net ingevallen Vincent Bataille en het staat 0-3. Doelman Diego moet nog enkele keren attent tussenkomen om te verhinderen dat de score nog hoger uitloopt door een lustig counterend Diksmuide. Doelman Fabrice Vanisacker moet in gans de wedstrijd slechts 1x tussenkomen wanneer hij in de 87’ een voorzet-schot van de ingevallen Jensi Callewaert nog over de lat in corner moet duwen. Eindstand 0-3, meer dan verdiende overwinning voor de leiders tegen een moedig, maar te fel verzwakt KRC. Volgende week wacht de verplaatsing naar het niet te onderschatten SK Reningelst, hopelijk kunnen er daar al enkele spelers gerecupereerd worden.

Speelden voor KRC: Cambier Diego, Lecat Ludovic, platteeuw Nicolas, Eyland Steve, Zouber Halim, Butaye Wesley (26’ Tidjane Khouma Cherif), Berteaux Kevin (67’Jensi Callewaert), Eyland Sven, Hassen Rick, Verdonck Ferre (78’Dever Julien), Lomba Simoes Marc

Jelle Wils bleef op de bank.

Uitzonderlijk, het werd een wedstrijd zonder gele kaarten!!!!

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot
Elite KVVC U13 bye
Elite KVVC U14 bye
Elite KVVC U15 – FC Beerschot 2-5
Elite KVVC U16 – FC Beerschot 1-2
FC Beerschot - Elite KVVC U17 3-2
FC Beerschot - Elite KVVC U19 5-1
GU 15 KRC – KSV Veurne 2- 7
GU17 KRC - KSV Diksmuide 3-1
GU21 KRC – KWS Oudenburg 2-2

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 27 januari:
20uur; Veldegem – beloften KRC

Zaterdag 28 januari:
9uur15: VV Koekelare – GU17 KRC
10uur: KSV Oudenaarde – Elite U13 KVVC
10uur: KSV Oudenaarde – Elite U14 KVVC
14uur30: SP Keiem – GU13 KRC
15uur: SK Snaaskerke – GU15 KRC
19uur: SK Reningelst – 1ste elftal KRC

Zondag 29 januari:
9uur15: SK Snaaskerke – GU21 KRC