Wedstrijdverslagen 24/25-09-2016

Bijzondere Reserven
Davo Westende - KRC De Panne
Eindstand: 3-2

Onze beloften slaagden er niet in om een 0-2 voorsprong te behouden en leden uiteindelijk nog een jammerlijke 3-2 nederlaag.

Speelden voor KRC: Ruben Hoorne, Bjorn Pylyser, Harm Blomme, Dries Dawyndt, Rob Deblock, Kevin Desaver, Steve Omey Sven Eyland, Cherif Tidjane Khouma, Niels Desaever, Kenneth Garez, Yoni Declerck, Kevin Berteaux, Jeroen Dorné

 

1ste Elftal
KSV Diksmuide - KRC De Panne
Eindstand: 1-0 (1-0)

Na de slappe prestatie van vorige week thuis tegen TSC Proven, met meer geluk dan iets anders bekroond met 3 punten, trok KRC dit WE op zaterdagavond naar Diksmuide om daar op het nieuwe kunstgrasveld aan te treden tegen de gedoodverfde titelfavoriet KSV Diksmuide, serieus versterkt en zeer ambitieus. De boterjongen staan met 9 op 9 aan de leiding, KRC mag ook niet klagen met een 6 op 9.

Rustig begin van de wedstrijd met veel steriel middenveldspel, maar in de 14’ is het meteen raak voor Diksmuide. Bal centraal door het midden, haakfout van Ludo in de 16, terechte strafschop die feilloos omgezet wordt door topschutter Kenneth Cardon, 1-0.

16’ eerste KRC-gevaar met een vrije trap van Steve Eyland, bal gaat in het pak, komt uiteindelijk terecht bij Wesley Butaye die onder druk gezet over schiet. 22’ voorzet thuisploeg van op links, kopstoot op doel maar recht in de handen van keeper Diego. 28’ vrije trap Steve, ex-KRC-keeper Fabrice Vanisacker lost de bal maar in de herneming trapt Ferre op de keeper. 31’ mooi gegeven vrije trap Steve, recht in de handen van Fabrice. 36’ corner op links van Steve, bal bij de 2de paal waar een vrijstaande Sylvain volledig zijn schot mist. 45’ vrije trap, Christopher maakt zich mooi vrij maar trapt recht op Fabrice. Ruststand 1-0, na een betere start van de thuisploeg is het KRC dat na de 1-0 de wedstrijd in handen genomen heeft.

KRC ontsnapt in de 48’ aan een 2-0 achterstand wanneer een vrije trap tegen de lat belandt en de bal terug het veld inspringt. 51’ staat het 1-1 als Rick aan de 2de paal een bal kan binnen trappen na een voorzet van Wesley Butaye. Daarna wordt KRC de betere ploeg, goed voetballend maar tot echte kansen komt het niet. De thuisploeg is helemaal het noorden kwijt en bakt er niets meer van, geen combinaties meer, ballen worden paniekerig weggetrapt. 76’ toch nog eens de thuisploeg met een schot uit de 2de lijn, doelman Diego duwt de bal mooi weg uit de hoek. In de 78’ valt de thuisploeg nog met 10 spelers nadat Kennet De Kesel uitgesloten wordt na een 2de gele kaart. KRC kan echter niet meer profiteren van zijn numerieke meerderheid zodat de wedstrijd uiteindelijk afgefloten wordt op een 1-1 eindstand, waarmee vooral de thuisploeg erg tevreden mee kan zijn. Goede prestatie van onze Ratjes, hopelijk wordt dit nu bevestigd in de volgende wedstrijd tegen promovendus Sk Reningelst? Dat met 1 puntje onderaan in de klassering staat.

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Ludovic Lecat, Julien Dever, Nicolas platteeuw, Wouter Dorné, Wesley Butaye, Steve Eyland (77’ Jordy Schoolaert), Christopher Verbeke, Sylvain Roels (85’Marc Lomba Simoes), Rick Hassen(1), Ferre Verdonck,

Halim Zouber en reservedoelman Kevin Dehaerne bleven op de bank.

Er was geel voor Ludovic Lecat(fout) en Sylvain Roels (fout)

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
Elite KVVC U13 – WS Brussels 0-4
Elite KVVC U14 – WS Brussels 0-6
KFC Dessel Sport - Elite KVVC U15 9-0
KFC Dessel Sport - Elite KVVC U16 1-1
Elite KVVC U17 – KFC Dessel Sport 3-2
Elite KVVC U19 – KFC Dessel Sport 1-4
GU17 KRC - KSVD Kortemark 0-5
GU21 KRC – KSV Bredene 3-0

Volgende wedstrijden:

Woensdag 28 september:
18uur: SP Keiem – GU15 KRC

Zaterdag 1 oktober:
10uur: KFC Hamme – Elite U13 KVVC
10 uur: KFC Hamme - Elite 14 KVVC
KSV Nieuwpoort – GU17 KRC 0-5 Algemeen Forfait KSV Nieuwpoort
13uur45: KSV Nieuwpoort- GU13 KRC
15uur: beloften KRC- Veldegem
15uur15: KSV Nieuwpoort – GU15 KRC
17uur: WS Oudenburg – GU21 KRC

Zondag 2 oktober:
15uur: 1ste elftal KRC- SK Reningelst