Wedstrijdverslagen 28/29-01-2017

Bijzondere Reserven
FC Veldegem - KRC De Panne
Eindstand: 1-0

Het was puzzelen bij onze beloften om aan een volledige ploeg te geraken voor de verplaatsing naar FC Veldegem. Juist aangesloten doelman Gertjan Catrysse stond voor het eerst aan de aftrap, een ongetrainde Tom Ameloot kwam de ploeg depanneren en ook de U17 Ben Dewinter stond tezamen met zijn oudere broer Han aan de aftrap. Onze 11 KRC’ers deden hun uiterste best, maar het was vooral doelman Gertjan die ervoor zorgde dat de nederlaag niet hoger opliep dan een 1-0 verlies.

Speelden voor KRC: Gertjan Catrysse, Han Dewinter, Ben Dewinter, Harm Blomme, Tom Ameloot, Gertjan Bentein, Jensi Callewaert, Yoni Declerck, Jeroen Dorné, Cherif Tidjane Khouma, Pieter Geerts.

Er was geel voor Jensi Callewaert, Yoni Decklerck, Pieter Geerts en Gertjan Catrysse.

 

1ste Elftal

SK Reningelst - KRC De Panne

Eindstand: 1-3 (1-1)

Voor KRC stond er dit WE een zaterdagavondwedstrijd op het programma met de verplaatsing naar het mooie complex van het onderaan geklasseerde SK Reningelst. Verplaatsing met vooraf de nodige twijfels door het ontbreken van de zieke Ludovic Lecat, de gekwetsten Jordy Schoolaert, Wesley Butaye en Wouter Dorné en de wegens familiale omstandigheden afwezige Jelle Wils. Christopher Verbeke was terug van de partij na zijn schorsingsdag. Rustig begin van de wedstrijd met KRC het meest in balbezit, en de wedstrijd goed onder controle, maar toch komt de thuisploeg totaal onverwacht bij hun eerste kans op een 1-0 voorsprong, wanneer achteraan veel te traag gereageerd wordt en Cedric Coigne de bal gemakkelijk kan binnentrappen. Dadelijk reactie van KRC met in de 19’ een mooi aangesneden vrije trap van Steve, bal kan net niet binnengetikt worden. 26’ geklungel achteraan in de thuisverdediging, Marc Lomba blijft aandringen en de bal wordt uiteindelijk in corner getrapt. 33’ lange bal vooruit van Rick, Marc komt toch nog uit een scherpe hoek tot een schot op doel, maar recht op de keeper. 36’ mooie actie van de opgerukte Julien Dever, bal uiteindelijk tot bij Ferre die in 1 tijd nipt overtrapt. 38’ vrije trap voor KRC? Nicolas kan doorkoppen, bal belandt bij Marc Lomba die hard binnentrapt, de meer dan verdiende gelijkmaker en meteen ook de ruststand. 50’ mooie individuele actie van Kevin Berteaux op links, kan de bal uiteindelijk mooi klaarleggen voor een volledig vrijstaande Ferre die echter naast doel trapt. 51’ mooie vrije trap van Steve Eyland naar de 2de paal waar Christopher Verbeke mooi de 1-2 binnenkopt. 59’ terug Kevin Berteaux met een mooie flankverandering naar rechts, bal bij Ferre die een prachtige voorzet afleveren en Christopher Verbeke de 1-3 ziet binnen tikken. 75’ eindelijk eens de thuisploeg met een schot uit de 2de lijn, gemakkelijk gepakt door doelman Diego. 76’ mooie bal in de hoek, voorzet en het is Christopher die nipt naast kopt en zo zijn hattrick mist. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde en de overwinning van KRC komt nooit meer in gevaar door een machteloze thuisploeg tegen een goed georganiseerd spelend KRC. Mooie overwinning op verplaatsing, 3 punten erbij op het conto en hopelijk volgende week een vervolg maar gemakkelijk wordt dit zeker niet tegen WS Houthulst. Speelden voor KRC: Cambier Diego, Dever Julien, Platteeuw Nicolas, Eyland Steve, Zouber

Halim, Lomba Simoes Marc (1)(Han Dewinter), Verbeke Christopher(2)(86’Jensi Callewaert), Berteaux Kevin (73’ Tidjane Khouma Cherif), Eyland Sven, Hassen Rick, Verdonck Ferre. Gert-Jan Bentein bleef op de bank Er was geel voor Kevin Berteaux (schwalbe), Marc Lomba ( trekfout) en Halim Zouber(fout)

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
KMSK Deinze - Elite KVVC U13 9-0
KMSK Deinze - Elite KVVC U14 4-0
Excelsior Virton - Elite KVVC U15 5-3
Excelsior Virton - Elite KVVC U16 4-0
Elite KVVC U17 – Excelsior Virton 1-1
Elite KVVC U19 – Excelsior Virton 1-4
SK Snaaskerke - GU 15 KRC 14-0
VV Koekelare - GU17 KRC 4-1
SK Snaaskerke - GU21 KRC 2-2

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 3 februari:
20uur: bijzondere beloften KRC- FC Lissewege

Zaterdag 4 februari:
9uur30: GU17 KRC – WS Adinkerke
14uur30: GU15 KRC – KM Torhout
14uur30: GU13 KRC – WS Bulskamp
17uur: GU21 KRC – FC Lichtervelde
Elite U13 KVVC en U14 KVVC bye

Zondag 5 februari:
15uur: 1ste elftal KRC- WS Houthulst