Wedstrijdverslagen 3/4-02-2018

Bijzondere Reserven
SK Snaaskerke - KRC De Panne
Eindstand: 0-0

De beloften van Geert Decoene trokken zeker niet op volle sterkte op verplaatsing naar SK Snaaskerke, waar in de heenwedstrijd vlot met 3-0 tegen gewonnen werd. Het werd een evenwichtige wedstrijd waarna iedereen zich kon verzoenen met het scoreloos gelijkspel. Jensi Callewaert zag wel zijn strafschop gestopt door de thuisdoelman, maar ook de thuisploeg kreeg 2 grote kansen om te scoren.

Volgende wedstrijd wordt een loodzware opdracht met de komst van leider KFC Heist.

Speelden voor KRC: Gertjan Catrysse, Ben Dewinter, Tyas Demuysere, Dries Dawyndt, Harm Blomme, Han Dewinter, Bert Verdonck, Jensi Callewaert, Jeroen Dorné, Nordin Coppenolle, Jens Dewulf, Mustafa Awad, Glen Dewilde

Er was geen voor Mustafa Awad.

KRC De Panne - Merkem Sport
Eindstand: 0-1 (0-1)

Vandaag stond een thuiswedstrijd tegen Merkem Sport op het programma, waar in de heenwedstrijd na een spectaculaire wedstrijd met 3-4 gewonnen werd. KRC zonder de geschorste Alexandre Protin, na zijn 2 gele kaarten in de wedstrijd van vorige week op TSC Proven. Iedereen was benieuwd of KRC zich kon herstellen nadat vorige week in de laatste 15 minuten nog een 0-3 voorsprong uit handen gegeven werd. Moeilijk, slap begin van de wedstrijd met in de 3’ reeds en mistasten van Halim Zouber, snelle tegenactie afgerond met een schot dat juist naast gaat. Een minuutje later is het toch prijs, slap verdedigen centraal achteraan en het is Deceuninck Joachim die Merkem vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong schiet. 10’ eindelijk een reactie van KRC-actie met een mooie combinatie tussen wouter en Halim, voorzet Halim die echter aan iedereen voorbijgaat. 15’ mooi gegeven vrije trap van Stijn op de rand van de 16, bezoekende keeper moet de bal lossen maar de bal wordt uiteindelijk in corner gewerkt. 21’ afstandsschot van Jordy Schoolaert, keeper moet plat en lost de bal maar kan in de herneming toch nog de bal klemmen. 34’ terug geklungel in de KRC-verdediging, bal nog in extremis in corner getrapt. 33’ moet Jordy Schoolaert noodgedwongen vervangen worden wegens pijn aan de ribben, Nordin Coppenolle komt hem vervangen. 38’ snelle tegenaanval van Merkem met een actie door het midden, bezoeker alleen op doel af maar de goed uitgekomen Diego weert af in corner. 44’ nog een mooi gegeven vrije trap van de bezoekers redding Diego die de bal ook in de herneming kan afweren. Ruststand 0-1 na een erg slappe 1ste helft van KRC.

Niet veel beterschap in de 2de helft, Merkem laat het balbezit aan KRC dat er echter bitter weinig mee uithaalt. 57’ pas het eerste echte doelgevaar en dan terug voor Merkem met en schot uit de 2de lijn waarop Diego goed plat gaat. 61’ eindelijk een mooie KRC-aanval met een mooie doorsteekpas van Kevin Berteaux naar Nordin, mooie voorzet, bal komt bij Wouter die echter recht op de keeper trapt. 68’ corner op rechts, bal komt bij de volledig vrijstaande Christopher Verbeke die echter torenhoog overtrapt. 72’ mooie voorzet Kevin Berteaux van op rechts, bal kan nog net in corner gekopt worden vooraleer Christopher kan binnentikken. 82’ terug Kevin Berteaux met een mooie actie, schot op doel, keper lost en Stijn Dumon slaagt er nog in om de bal van op 2 meter van doel naast de paal buiten te trappen. Wedstrijd wordt uiteindelijk afgesloten op een 0-1 eindstand, pijnlijke thuisnederlaag van een vandaag erg mak acterend KRC. Volgende week wacht een op papier gemakkelijke opdracht op verplaatsing naar BS Geluveld dat erg slecht bezig is. Maar dit zijn voor KRC natuurlijk nog steeds de moeilijkste opdrachten.

Speelden voor KRC: Cambier Diego, Lecat Ludovic, Carrein Jeremy, Platteeuw Nicolas, Dorné Wouter, Kalisa Mulisa Arnauld, Zouber Halim (82’Jensi Callewaert), Dumon Stijn, Verbeke Christopher, Berteaux Kevin (86’Mustafa Awad), Schoolaert Jordy (36’Nordin Coppenolle)

Reservedoelman Gertjan Catrysse bleef op de bank.