Wedstrijdverslagen 14/15-10-2017

Bijzondere Reserven
KFC Heist - KRC De Panne
Eindstand: 3-1 (0-0)

Onze beloften, die het dit seizoen zeer goed doen, stonden voor een belangrijke test met de verplaatsing naar medeleider KFC HEIST. Gemakkelijk zou het zeker niet worden tegen het technisch zeer sterke Heist. Toch waren het onze Ratjes die in de 1ste helft de betere ploeg waren en het was paal en lat die verhinderden dat onze jongens op voorsprong kwamen. De 2de helft liep het heel wat minder, nam de thuisploeg de bovenhand en zo moest KRC terug naar De Panne met een 3-1 nederlaag, na een erg goede 1ste helft gespeeld te hebben. Volgende week terug aanknopen met een overwinning met de komst van middenmoter VVC Beernem. Er was geel voor Dries Dawyndt.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Han Dewinter, Jarich Tyvaert, Tim Schelfhout, Dries Dawyndt, Harm Blomme, Jensi Callewaert, Yoni Declerck, Jeroen Dorné, Bert Verdonck, Mustafa Awad, Jens Dewulf, Nils Desaever, Jordy Schoolaert, Rick Hassen.

KRC De Panne - BS Geluveld
Eindstand: 0-1 (0-0)

Na de schitterende 12 op 12, hoopte iedereen natuurlijk dat KRC op zijn elan zou verder gaan en vandaag ook de 3 punten zou thuishouden tegen middenmoter BS Geluveld, vorige week wel met 2-1 gewonnen tegen een van de titelfavorieten SK Westrozebeke. Enkele wijzigingen aan het elftal waardoor Wouter Dorné en Jelle Wils op de bank startten en Halim Zouber en Julien Dever voor de eerste keer dit seizoen mochten startten. Erg, erg, erg rustig begin van de wedstrijd met veel balbezit voor KRC dat er echter erg weinig mee deed en op een veel te laag tempo voetbalde. 22’ eerste actie die tot wat doelgevaar leidde met een vrije trap van de bezoekers, bal komt aan de 2de paal maar gaat voorlangs buiten. 24’ bal in de diepte, individuele actie Protin die zich mooi vrij kapt maar zijn schot gaat naast. 40’ eindelijk de eerste voldragen KRC-aanval, bal via Christopher bij Nordin die schuin op doel kan trappen maar zijn schot gaat naast de verste paal buiten.

Ruststand 0-0 na een erg magere 1ste helft. 49’ snelle tegenactie van de bezoekers op rechts, schot van Denys François gaat voorlangs. 58’ hoekschop op rechts door Protin, inkomende Christopher kopt juist naast doel. Even later valt Ferre Verdonck nog gekwetst uit met een voetkwetsuur, het wordt afwachten hoe ernstig de blessure zal zijn. 71’ verre ingooi van de bezoekers voor doel, bal gaat gelukkig aan iedereen voorbij. 75’ komen de bezoekers met 10 te staan na de 2de gele kaart voor De Saedeleer Dimitri. KRC begint wat meer druk te zetten zonder dat de bezoekers echt overspeeld worden. 82’ Julien Dever met een verre bal naar voor, Christopher wordt aangetikt in de 16 en scheidsrechter Deprez Franky fluit de terechte strafschop. Kapitein Nicolas neemt zijn verantwoordelijkheid, maar het is keeper Maes Kenzo die de bal kan stoppen en die ook klaar staat om de rebound van Christopher uit doel te houden. Iedereen heeft zich na een erg zwakke wedstrijd van KRC al neergelegd bij een scoreloos gelijkspel wanneer in de 93’ een erg slechte pas van Wouter Dorné onderschept wordt, tegenaanval op rechts, schot tegen de paal, bal komt voor doel en het is Callemein Matijs die tussen 3 KRC-spelers veel te gemakkelijk de bal kan binnentrappen, 0-1, een koude douche voor de mannen van Chris Plaisier na een zeer zwakke wedstrijd. Meteen wordt een schitterende kans gemist om op 1

puntje van leider Hooglede te komen, nu staat KRC op 4 punten van de 1ste plaats en moet het een groot aantal ploegen voor en naast zich dulden in de rangschikking. Hopelijk wordt volgend WE heel wat beter gevoetbald bij de verplaatsing naar rode lantaarn Brielen Sport, op de wijze van vandaag zou het anders daar ook weleens weer slecht kunnen aflopen.

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Ludovic Lecat, Nicolas Platteeuw, Arnaud Kalisa Mulisa, Halim Zouber (60’Wouter Dorné), Styn Dumon, Christopher Verbeke, Alexandre Protin, Nordin Coppenolle, Julien Dever, Ferre Verdonck (65’Jeremy Carrein)

Jelle Wils en Jensi Callewaert bleven op de bank. Niemand kreeg een gele kaart.