Wedstrijdverslagen 25/26-11-2017

Bijzondere Reserven
SV Jabbeke - KRC De Panne
Eindstand: 2-1 (1-0)

Onze beloften leden een nipte nederlaag op het veld van SV Jabbeke en verliezen zo een beetje voeling met de top van het klassement. Volgende week hopelijk terug een 3-punter, maar terug geen gemakkelijke opdracht met de verplaatsing naar Lichtervelde.

Speelden voor KRC: Gertjan Catrysse, Bert Verdonck, Jarich Tyvaert, Tim Schelfhout, Dries Dawyndt, Harm Blomme, Han Dewinter, Yoni Declerck, Wesley Butaye, Jeroen Dorné, Nordin Coppenolle, Jens Dewulf, Awad Mustafa, Arnauld Kalisa Mulisa, Yorick Spinnewyn. Er was geel voor Arnaud Mulisa Kalisa, Wesley Butaye, Jens Dewulf en Gertjan Catrysse.

KRC De Panne - KSV Moorslede
Eindstand: 1-3 (0-1)

Na de deugddoende 6 op 6 in de laatste 2 wedstrijden tegen Comines-Warneton en op Dikkebus, hoopte iedereen natuurlijk dat ook de thuiswedstrijd tegen KSV Moorslede een thuisoverwinning zou opleveren. Zeker geen gemakkelijke opdracht, Moorslede vorig jaar toch nog in 2de provinciale en vorige week een mooie overwinning behaald tegen het sterke Westrozebeke. KRC zowat op zijn sterkst, enkel Wesley Butaye afwezig wegens werkverplichtingen op de standmountainbikerace. Slordig wedstrijdbegin van beide ploegen met enorm veel slechte passes en alles erg rommelig. 12’ de bezoekers met een eerste gevaarlijke actie, schot wordt afgeblokt en de afvallende bal wordt overgetrapt. 17’ mooie bal op rechts, voorzet, doelman Diego kan de bal wegtukken maar recht in de voeten van Vanackere Pieter die de 0-1 kan binnentrappen. Weinig beterschap in het spel met een weinig geïnspireerd KRC dat er maar niet in slaagt het tempo op te drijven. In de 31’ slecht wegwerken achteraan bij KRC, Vanackere kan alleen op doel afgaan met enige druk van Nicolas, Diego kan het schot wegduwen, voorzet volgt maar de bal gaat gelukkig aan iedereen voorbij. 40’ wordt Kevin Berteaux aangetikt in de 16 maar scheids Declerck Danny laat doorspelen. 46’ vrije trap op links van Alexandre Protin, maar de bal gaat recht in de handen van de keeper. Ruststand 0-1 na een erg zwakke 1ste helft van onze jongens.

Scherpere start van KRC in de 2de helft met in de 47’ een hoekschop op rechts door Protin, kapitein Nicolas kan op doel koppen maar de bal belandt tegen de lat. 53’koude douche voor KRC, tegenaanval van de bezoekers, randje buitenspel, bal door het midden en het is Vanackere Pieter die met zijn 2de doelpunt de stand op 0-2 brengt. 67’ vrije trap Protin, Christopher kan op doel koppen maar de bal wordt in corner verwerkt. Hoekschop naar de 2de paal waar de ingevallen Jeremy Carrein op doel kan koppen maar bezoekende keeper Naert Stan kan de bal wegduwen. Toch wat druk nu van KRC en even later een duwfout op Styn Dumon in de 16, 2de gele kaart voor bezoeker Ismaila Samba en Christopher trapt de strafschop hard binnen. Terug geloof in puntengewin bij KRC en de bezoekers moeten nog 25 minuten verder met 10 man. 72’ schot van op de rand van de 16 door de ingevallen Jordy Schoolaert, maar recht in de handen van de keeper. 86’ mooi schot van de opgerukte Ludovic Lecat, mooi door de keeper in hoekschop geduwd. KRC neemt nu risico’s en in de 91’ wordt dit afgestraft door de bezoekers na een snelle omschakeling, voorzet van op links en De Weirdt Lloyd heeft geen enkele moeite om de 1-3 eindstand op het bord te zetten. Terug een pijnlijke thuisnederlaag voor KRC, dat terug een erg slechte 1ste helft speelde,beterschap toonde in de 2de helft maar terug te weinig toonde met de kwaliteiten waarover de ploeg beschikt. Volgende week terug een zware opdracht met de verplaatsing naar SK Westrozebeke, voor de start van de competitie getipt als een van de titelkandidaten maar ook aan een ondermaats seizoen bezig. Maar KRC zal het toch heel wat beter moeten doen dan vandaag om daar resultaat te halen.

Speelden voor KRC: Diego Camber, Ludovic Lecat, Nicolas Platteeuw, Julien Dever, Halim Zouber (57’Jordy Schoolaert), Wouter Dorné, Styn Dumon, Alexandre Protin, Jensi Callewaert (45’Jeremy Carrein); Christopher Verbeke, Kevin Berteaux (85’Nodin Coppenolle) Er was geel voor Christopher Verbeke(fout)